igordis Δημοσιεύτηκε October 24, 2010 at 10:31 μμ Δημοσιεύτηκε October 24, 2010 at 10:31 μμ Πάνω στο θέμα, θα ήθελα να καταθέσω και εγώ μια άλλη πτυχή, σχετικά με τις νομιμιοποιήσεις αυθαιρέτων προ του '83, και θα ήθελα την άποψή σας. Το γραφείο μας έχει μια υπόθεση με ένα αυθαίρετο το οποίο κατασκεύαστηκε το 1970, σε εντός σχεδίου οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων (υπάρχει σχέδιο διανομής από το 1969). Οι αυθαιρεσίες όλες, νομιμοποιούνται, ο φάκελος προχωρούσε κανονικά, ώσπου κολλήσαμε στην πλάγια απόσταση που έχει το υπο νομιμοποίηση κτίριο με το ένα όριο του οικοπέδου : απέχει από 1,20μ. , εώς 1,80μ. (σημ.: δεν είναι παράλληλη η πλευρά του κτίσματος με το όριο του οικοπέδου). Οι άλλες πλευρές είναι εντάξει. Η υπάλληλος λοιπόν μου ζήτησε " οι αυθαίρετες κατασκευές να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις του ισχύοντος σήμερα ΓΟΚ ". Δηλαδή αφού δεν πληρείται η απόσταση Δ=2,50μ., το κτίριο δεν νομιμοποιείται. Λέγοντας της οτι, μέχρι τώρα ήξερα οτι λαμβάνονται υπ' όψιν οι διατάξεις που ίσχυαν, όταν κατασκεύαστηκε το αυθαίρετο, μου απάντησε οτι όντως έτσι κάναμε μέχρι τώρα, αλλά από τον Ιανουάριο του 2010, και μετά από μια δικαστική απόφαση, αποφάσισαν να μην νομιμοποιούν τέτοιες περιπτώσεις, και να περιμένουν απάντηση απο το Υπουργείο, μετά από σχετικό ερώτημα που έκαναν. Μέχρι τώρα απάντηση δεν έχει έρθει. Ο πελάτης είναι στην αναμονή και φως στο τούνελ δεν φαίνεται, αφού και από τις προσπάθειες που κάνω να μιλήσω με την υπάλληλο στο Υπουργείο (Δ/νση Ο.Κ.Κ.), δεν έχω αποτελέσματα : είτε δεν απαντάνε, είτε δεν είναι εκεί, είτε ακόμα δεν ήρθε η σειρά του για να το δει... Υπάρχει όντως τέτοιο θέμα; Ξέρετε κάτι; Όσον αφορά την δικαστική απόφαση που επικαλούνται, έμαθα οτι αφορά ένα δικαστήριο το οποίο δικαίωσε πολίτη, ο οποίος στράφηκε εναντίον της εν λόγω Πολεοδομίας, ισχυριζόμενος οτι κακώς νομιμοποίησε αυθαίρετο του γείτονα του, καθώς το κτίριο που νομιμοποιήθηκε, δεν πληρεί τις ισχύουσες διατάξεις του σημερινού ΓΟΚ.
Apostolis79 Δημοσιεύτηκε November 15, 2010 at 10:55 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 15, 2010 at 10:55 μμ Αυτό που λες μου φαίνεται παράλογο. Έχω νομιμοποιήσει δυο τέτοιες περιπτώσεις, οπου στο θέμα των αποστάσεων το τμήμα που δεν εχει Δ>=2.5m αντίκειται στις πολεοδομικές διατάξεις και δεν νομιμοποιείται αλλα εξαιρείται της κατεδάφισης. Το υπόλοιπο δε τμημα δεν αντίκειται και συνεχίζει κανονικά τη νομιμοποίηση. Με λίγα λόγια προχώρησα κανονικά σαν νομιμοποίηση πριν το 1977.
igordis Δημοσιεύτηκε November 23, 2010 at 08:18 μμ Δημοσιεύτηκε November 23, 2010 at 08:18 μμ Τελικά, μετά από αρκετό καιρό, μου είπε, οτι η εν λόγω περίπτωση μπορεί να προχωρήσει σύμφωνα με τις διαδικασίες που απαιτούνται για Εξαίρεση από Κατεδάφιση. (Δεν μπορούσε να το πει πιο πριν, να μην παιδευόμασταν τέσσερις μήνες ??? ) Καθότι, δεν είχα ξανακάνει άλλη φορά, έμαθα τί ενέργειες απαιτούνται και όπως μου είπαν είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Επιπλέον, τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης για πρόστιμο, είναι περισσότερα απ' ότι στην περίπτωση νομιμοποίησης. Ευτυχώς, ο πελάτης είχε υπομονή και επιμονή (και χρήματα να ξοδέψει), και πλέον είμαστε σε καλό δρόμο. Πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, πάντως. Άγχος για να κάνεις το καλύτερο για τον πελάτη σου, που σε εμπιστέυεται, αδιαφορία και ανευθυνότητα από τις υπηρεσίες και τέλος από χρήματα... άσ' το να πάει. Δεν πληρώνονται αυτές οι δουλειές.
myri Δημοσιεύτηκε November 23, 2010 at 09:13 μμ Δημοσιεύτηκε November 23, 2010 at 09:13 μμ Δεν πληρώνονται αυτές οι δουλειές. αυτό ξαναπες το !!!
rock'n'rolla Δημοσιεύτηκε January 29, 2012 at 07:20 μμ Δημοσιεύτηκε January 29, 2012 at 07:20 μμ Διαβάζοντας τα παραπάνω και ό,τι καταλαβα από το ΓΟΚ/73 η Δ=2,5μ σε όλες τις περιπτ[ωσεις;
myri Δημοσιεύτηκε January 31, 2012 at 09:05 πμ Δημοσιεύτηκε January 31, 2012 at 09:05 πμ μόνο αν δεν φωτίζεται ο χώρος από άνοιγμα στον συγκεκριμένο ακάλυπτο αν φωτιζεται βγαίνει από τύπο
Allobar Δημοσιεύτηκε February 7, 2013 at 07:53 μμ Δημοσιεύτηκε February 7, 2013 at 07:53 μμ Όταν τακτοποιείς αυθαιρεσία που πραγματοποιήθηκε π.χ το 1990, αλλά το κτίριο έχει άδεια με ΓΟΚ'73, με βάση ποιο ΓΟΚ υπολογίζεις τις υπερβάσεις; Το λογικό είναι με το ΓΟΚ'73 αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση..
Manolis gon Δημοσιεύτηκε February 7, 2013 at 09:37 μμ Δημοσιεύτηκε February 7, 2013 at 09:37 μμ (edited) Ζονγκ!! Με το ΓΟΚ 85 (την εποχή που έγινε η παράβαση) Edited February 7, 2013 at 09:37 μμ by Manolis gon 1
Allobar Δημοσιεύτηκε February 8, 2013 at 08:38 πμ Δημοσιεύτηκε February 8, 2013 at 08:38 πμ (edited) Ωστόσο στο άρθρο 8 του ΓΟΚ '85 αναφέρει: "Τα ήδη εγκεκριμένα διαγράμματα κάλυψης εξακολουθούν να ισχύουν". Η οικοδομή είναι με ΓΟΚ'73 όπου με βάση τη ζώνη των 10,0μ η κάλυψη υπερβαίνει το 70%. Η υπέρβαση κάλυψης του 1990 ως προς ποιο εμβαδό θα υπολογιστεί (70% ή αυτό που προκύπτει απο ΟΑ δηλ ΓΟΚ'73); Edited February 8, 2013 at 08:39 πμ by Allobar
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα