Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης σε εκτός σχεδίου γήπεδο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Κάνω έρευνα προκειμένου να βρω όρους δόμησης για γήπεδο που βρίσκεται εκτός σχεδίου. Στο συγκεκριμένο γήπεδο θέλουμε να κατασκευαστεί κέντρο αποκατάστασης - απασχόλησης κυρίως για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στο οποίο θα υπάρχουν φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, λογικά κάποιοι νοσηλευτές, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης κλπ. Επίσης υπάρχει η περίπτωση κάποιες μέρες να φιλοξενούνται και κάποια παιδιά. Η εν λόγω δραστηριότητα που εντάσσεται για να καθορίσει κάποιος τους όρους δόμησης;   

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 993
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

9 ώρες πριν, dimitris GM said:

 Δες το αρθρο 33  παρ. "στ ή παρ. "ζ", του ν. 4759

Kαλημέρα! τα έχω βρει αυτά τα άρθρα όπως και τα αντίστοιχα προ ισχύος του Ν4759/2020. Το ρώτησα όμως επειδή δεν μου είναι ξεκάθαρο αν ανήκω σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες. Θυμάμαι σε παλαιότερες αναζητήσεις αν δεν άνηκε η χρήση που θελαμε σε κάποια συγκεκριμένη "ειδική χρήση", τότε παίρναμε τους γενικούς όρους δόμησης που ίσχυαν γαι τις εκτός σχεδίου περιοχές.

Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση!

Link to comment
Share on other sites

@HAROUL Σε αδειοδότηση κέντρου αποκατάστασης αλλά και ενός κέντρου αιμοκάθαρσης, οι χρησιμοποιούμενοι όροι δόμησης στην Ο.Α ήταν οι γενικοί του άρθρου 1 όπως τροποποιήθηκε μετά το Ν. 4759, δηλαδή για περιοχές εκτός ΓΠΣ (άρθρο 33 παρ.1  Ν. 4759/20---ΣΔ=0,18 και ΠΚ=10%). Εφόσον υπάρχει η ανάγκη θα πρέπει να εξεταστεί η παρέκκλιση ΣΔ όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του ΠΔ/6-10-78 και στην παρ. ζ (*) του άρθρ. 33 Ν. 4759.

ζ) Σε κτίρια που προορίζονται για νοσοκομεία και κλινικές του Αρθ-6 του ΠΔ/6-10-78, η παρέκκλιση  που προβλέπεται στο εδάφιο δ της παρ.2 του ίδιου άρθρου χορηγείται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και δεν μπορεί να υπερβεί το 0,54. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα κέντρα αποκατάστασης παιρνουν συνηγορία παρεκκλίσεων απο το υπουργείο υγείας και μπορούν να πάρουν το 0,54.

Πριν προχωρήστε δείτε λίγο το θέμα του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. 

Link to comment
Share on other sites

Γήπεδο 11.000 τμ με πρόσωπο 12μ. σε επαρχιακή οδό, το οποίο δημιουργήθηκε το 2017 μετά από κατάτμηση μεγαλύτερου γηπέδου. Τώρα θέλουν να το μεταβιβάσουν.

Είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο επειδή δεν έχει το απαιτούμενο πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό?

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ  Δ/270/85

β) Για γήπεδα που έχουν πρόσωπο σε Διεθνείς, Εθνικές Επαρχιακές,

Δημοτικές και Κοινοτικές οδούς ως και σε εγκαταλειμένα τμήματά τους και

σε σιδηροδρομικές γραμμές απαιτούνται:

  Ελάχιστο πρόσωπο 45 μ.

  Ελάχιστο βάθος 50 μ.

  Ελάχιστο εμβαδόν 4.000 μ2

τι γραφει το συμβολαιο του 2017;

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Paul_Mix said:

Γήπεδο 11.000 τμ με πρόσωπο 12μ. σε επαρχιακή οδό, το οποίο δημιουργήθηκε το 2017 μετά από κατάτμηση μεγαλύτερου γηπέδου. Τώρα θέλουν να το μεταβιβάσουν.

Είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο επειδή δεν έχει το απαιτούμενο πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό?

Μη γνωρίζοντας την γεωμετρία του γηπέδου, ένα πρόσωπο των 12 μ (αν υποτεθεί ότι το γήπεδο είναι ορθογώνιο) το καθιστά μη οικοδομήσιμο λόγω των πλάγιων αποστάσεων (15+15). Όταν, το 2017 μεταβιβάστηκε το γήπεδο αυτό χαρακτηρίστηκε ως μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο (λόγω έλλειψης προσώπου 45 μ);

Η επαρχιακή οδός είναι αναγνωρισμένη, οπότε δεν είσαι στην περίπτωση του ΣτΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε γήπεδο 2.000 τ.μ. θα χτίσει ως κατά παρέκκλιση (πήρε βεβαίωση πριν τον Δεκέμβριο) μία ισόγεια κατοικία, χωρίς να εξαντλήσει όμως όλη τη δόμηση (λόγω οικονομικών).

Τι γίνεται στο μέλλον με την υπόλοιπη δόμηση, αφού υποτίθεται καταργήθηκαν οι παρεκκλίσεις; Ό,τι χτίσει τώρα ή μετά μπορεί να κάνει κάποια αναθεώρηση για να χτίσει και τα υπόλοιπα τετραγωνικά;

 

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Αν ο σημερινός-μη υλοποιημένος ΣΔ-στο ακίνητο, θα μπορεί να υλοποιηθεί μετά το κλείσιμο της Ο.Α. Οι αναθεωρήσεις που αφορούν τον αδειοδοτημένο Σ.Δ εκτελούνται ακόμη και αν υπάρχει αλλαγή στους όρους δόμησης της περιοχής προς το δυσμενέστερο. Ο μη υλοποιημένος ΣΔ, είναι ένα μεγάλο ρίσκο να αφεθεί για το μέλλον. Σκέψου αναλογικά τι έγινε με το δικαίωμα υψούν παλιών οικοδομών (ακόμη και αν είχαν τότε υπόλοιπο ΣΔ). Μειώθηκε ο ΣΔ και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος σε αυτές τις περιοχές εντός Ρ.Σ πόλεων και το άλλοτε αυτό δικαίωμα, αχρηστεύτηκε. Οπότε, η πρόταση είναι, αν και εφόσον κρίνει ότι θα χρειαστεί στο μέλλον μεγαλύτερης επιφάνειας κτίριο, να εκδώσει την Ο.Α για μεγαλύτερη επιφάνεια και να δημιουργήσει αυτοτελείς-λειτουργικά ανεξάρτητες-κατοικίες (π.χ διώροφο κτίριο με οροφοδιαμερίσματα στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο), οπότε ακόμη και αν δεν καταφέρει να αποπερατώσει θα μπορεί να πάρει ρεύμα για τις αυτοτελείς κατοικίες του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.