tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 5 μέτρα; Από που προκύπτει αυτό; Αν πρόκειται για κατοικία, προκύπτει έμμεσα από το άρθρο 25 του Ν. 1337/83.
nzerman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Το ήξερα ότι σ' αυτό θα αναφερθείς tetris Μήπως όμως μιλάμε για κάτι εντελώς... άλλο; Δε νομίζω πως είναι σωστές ερμηνείες ούτε η δική μου ούτε η δική σου, έχουν τα κενά τους και εκεί ελπίζω. Ευχαριστώ.
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Νομίζω πάντως πως η μόνη αναφορά είναι αυτή που αναφέρει ο tetris παραπάνω. Δεν έχω συναντήσει να ορίζεται κάπου σαφώς οι ελάχιστες διαστάσεις κτηρίου εκτός από το ορθογώνιο κτήριο 50 τ.μ. ελάχιστης πλευράς 5 μ.
nzerman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Αυτό όμως έχει να κάνει με την παρέκκλιση αρτιότητας ΕΝΤΟΣ, θεωρείς πως με αυτή την διατάξει δεν έχω δικαίωμα στην παρέκκλιση των 7,5 μέτρων;
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Αν πάρουμε με τη στενή έννοια το "...δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση...", προκύπτει πως αναφέρεται σε πλάτος <=30 μ. Επειδή όμως κάνουμε υποθέσεις ως προς τα 5 μ, καλό είναι να ρωτήσεις την ΥΔΟΜ, που έτσι κι αλλιώς έχει τον τελευταίο λόγο. Σε περίπτωση όμως που τα βρεις σκούρα, δείξε στη συγκεκριμένη θέση ( σε συνεννόηση με τους όμορους) πλάτος γηπέδου 29,50 μ (π.χ.), και προχώρα με πλάγια απόσταση >=7,50. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, εφόσον κάνεις χρήση της παρέκκλισης, το μέγιστο πλάτος του κτιρίου θα είναι 10 μ. Η άλλη λύση είναι (πάντα σε συνεννόηση με τους όμορους) να γίνει ανταλλαγή ίσων τμημάτων, ώστε να αποκτήσεις τοπικά το επιθυμητό πλάτος (>40,00 μ).
elva Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2015 Καλησπέρα! Αν μπορώ να κάνω κι εγώ μία ερώτηση. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου, υπάρχει σύμφωνα με την οικοδομησιμότητα μία διαφωνία μεταξύ εμού κι ενός συναδέλφου. Καταλήξαμε στο να κατατεθεί από μέρους του μία αίτηση στη πολεοδομία (δε ξέρω τι ακριβώς έγραφε η αίτηση) και να μου έρθει τώρα στα χέρια ένα τοπογραφικό δικό του με τους όρους δόμησης της περιοχής, την υπεύθυνη δήλωση του με την οικοδομησιμότητα και μία σφραγίδα της δ/νσης δόμησης "θεωρήθηκε ως προς τους όρους δόμησης". Επειδή δε μου έχει ξανατύχει και δε θέλω να επιμένω αν κάνω λάθος, ο όρος "θεωρήθηκε ως προς τους όρους δόμησης" εννοεί ότι η δ/νση δόμησης συμφωνεί και εγκρίνει τους όρους που αναγράφονται στο σχέδιο και τους θεωρεί, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα υπόλοιπα στοιχεία, ή εννοεί ότι εγκρίνει όλα όσα αναγράφονται στο τοπογραφικό; Γιατί ακόμα και σε αυτό διαφωνούμε!
gio Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2015 Αυτο που λεει ...οτι θεωρηθηκε ως προς τους ορους δομησης. Μονο για τους ορους. Για το τοπογραφικο, ορια κλπ δεν μπορει να πει κατι. Εξαλλου ειναι με δηλωση του μηνχανικου που το συνεταξε.
nzerman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2015 Αρτιότητα δε βεβαιώνει η Υ.ΔΟΜ., μόνο όρους δόμησης. Ίσως σου απαντήσουν πως οι όροι δόμησης είναι αυτοί του Π.Δ. 270 Δ.
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2015 Ό,τι ακριβώς ανέφεραν οι δυο παραπάνω συνάδελφοι. Η βεβαίωση αρτιότητας (και οικοδομησιμότητας) του γεωτεμαχίου, είναι ευθύνη του ιδιώτη μηχανικού. Η ΥΔΟΜ το πολύ-πολύ να αναφέρει "...σύμφωνα με τη δήλωση του μηχανικού, άρτιο και οικοδομήσιμο..", που δεν έχει καμία αξία, αφού ρίχνει το μπαλάκι στον ιδιώτη.
elva Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2015 Ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ αυτό πιστεύω! Καλή σας ημέρα!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα