Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Λειτουργίας γραφείου Τελετών


Recommended Posts

Απόλυτα.

Άλλο φύλαξη και άλλο ετοιμασία σορού.

 

τι σχεση εχει ο διοκτητης του ακινητου με τα φερετρα?

Δεν έχει αλλά αν επιθυμεί στο συμβόλαιο μπορεί να σου απαγορέψει να έχει φέρετρα στον χώρο που σου νοικιάζει(αντίστοιχα μπορεί να σου επιτρέψει)

 

Οι χώροι που φυλάσσονται οι σοροί, ειδικά για άνω των 1-2 ωρών, πρέπει να είναι με ψύξη ήτοι μεγάλα ψυγεία με άδεια από το υγειονομικό και ειδικά το καλοκαίρι. Στην Αθήνα όλα τα νεκροταφεία έχουν θαλάμους και φυλάσσονται εκεί. Στην επαρχία συνιθίζουν να "κλαίνε" τον άνθρωπο που έχασαν όλο το βράδυ οπότε τον κρατάνε στην οικία.

 

Γενικά υπάρχουν πολλά ομιχλώδη θέματα σε αυτό το επάγγελμα και κάθε χωριό-περιοχή-πόλη ακόμα και δήμος έχει τις ιδιαιτερότητες του.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

το καλοκαιρι για λογους θερμοκρασιας το "κλαμα" γινεται χωρις τον νεκρο. Ο οποιος βρισκεται στο γραφειο κηδειων σε ενα κλιματιζομενο χωρο (με συνηθισμενα σπλιτακια).

Η ενσταση μου, εν παση περιπτωση ειναι αν υπαρχει δραστηριοτητα που να αφορα νομιμα και επισημα προετοιμασια και φυλαξη των σωρων. Ας υπαγεται και στη διεθυνση αναπτυξης.

Το δεδομενο ειναι οτι η διαδικασιες που ακολουθουνται στην πραξη ειναι αυτες που αναφερα προηγουμενως.

Τι στο καλο, οτι θελει κανει ο καθενας σε αυτη τη ρημαδα τη χωρα? ΚΑνεις δεν ελεγχει τιποτα? Νισαφι πια....

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε maneni μάλλον πολλά αμερικάνικα έργα βλέπεις. Εκεί πράγματι τα γραφείο κηδειών είναι χώροι με ψυγεία, νεκροθαλάμους, μανικιουρίστες, κ.α. όπου οι σοροί (και όχι "σωροί") ετοιμάζονται και παραμένουν εκεί μέχρι να θαφτούνε.

Στην Ελλάδα απαγορεύεται αυτό. Καμμία σορός δεν μπαίνει σε γραφείο κηδειών και πολύ περισσότερο δεν ετοιμάζεται εκεί. Απαγορεύεται κάθετα. Οι σοροί ετοιμάζονται σε ειδικούς χώρους των νεκροταφείων ή των νοσοκομείων από ανθρώπους των γραφείων κηδειών, μετά πηγαίνουν στον ψυκτικό θάλαμο του νεκροταφείου μέχρι την ταφή ή και στο σπίτι του νεκρού (αυτό γίνεται συνήθως στην επαρχία) όπου και τον ξενυχτάνε.

Επίσης σε γραφεία κηδειών απαγορεύεται η αποθήκευση φερέτρων. Τα φέρετρα επιτρέπεται να αποθηκεύονται σε χώρους όπου αδειοδοτούνται από την δημοτική αρχή ως αποθήκες φερέτρων. Δεν είναι θέμα ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

Τώρα, αν κάποιο γραφείο σε κάποια επαρχιακή πόλη έχει έναν ακάλυπτο πίσω από το κτίριο που έχει φέρετρα και ετοιμάζει νεκρούς αυτό γίνεται παρανόμως!!

Link to comment
Share on other sites

Για τα φέρετρα κόκκινος είσαι σίγουρος; Φυσικά μιλάμε για άδεια και όχι πολλά σε αριθμό αλλά ας πούμε 5-6 για δείγμα.

Από που πήρες αυτή τη πληροφορία; (νόμος, εγκύκλιος, υγειονομικό κλπ)

Link to comment
Share on other sites

ξαναλεω για αλλη μια φορα. Δεν γνωριζω ποιες ειναι οι συννομες διαδικασιες. Εγω αναφερα ποιες διαδικασιες ακολουθηθηκαν στην περιπτωση τη δικη μου. Η σορος ετοιμαστηκε και αποθηκευτηκε στο γραφειο τελετων. Ο χωρος ητανε κλιματιζομενος. Στον ιδιο χωρο υπηρχαν τα δειγματα των φερετρων.

Εν παση περιπτωση θα κανω μια ερευνα για να δω τι γινεται και σε αλλα γραφεια κηδειων, τι ισχυει με τα νεκροταφεια και θα επανελθω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει διαφωνία maneni.

Απλά σίγουρα άλλα γίνονται στην Πάτρα άλλα στην Αθήνα και άλλα πχ στον Βόλο.

Link to comment
Share on other sites

Υγειονομική Διάταξη Α1β/2706 "Ίδρυση και Λειτουργία Γραφείων Τελετών (Κηδειών), φερετροποιείων και Αποθηκών Φερέτρων" ΦΕΚ 230/Β/1983.

Άρθρο 2, παρ.2: Στο χώρο των ανωτέρω Γραφείων Τελετών δεν επιτρέπεται να υπάρχει αποθήκη φερέτρων.

Άρθρο 2, παρ.8: Δεν επιτρέπεται η παραμονή σορών (νεκρών) στα Γραφεία Τελετών.

Αυτή η υγειονομική διάταξη ισχύει ακόμη.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Στην Αθήνα και δη στην Ανατολική Αττική που έβγαλα άδεια για γραφείο τελετών (χωρίς έκθεση με φέρετρα κτλ...) απλά εκπόνησα ότι σχέδια ήθελε το υγειονομικό καθώς και η πυροσβεστική..και τέλος!

Link to comment
Share on other sites

......Άρθρο 2, παρ.2: Στο χώρο των ανωτέρω Γραφείων Τελετών δεν επιτρέπεται να υπάρχει αποθήκη φερέτρων.......

 

η παραπανω απαγορευση αφορα τις περιπτωσεις που αναφερονται στην ιδια παραγρααφο, δηλ. τα γραφεια που βρισκονται σε πολυκατοικιες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.