Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διδακτορικό από πτυχιούχο Μηχανικό ΤΕΙ


Archytas

Recommended Posts

Ας μην ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος που πήρε το νομπελ φυσικής βγήκε μηχανικός από ένα Αγγλικό πολυτεκνικ και μάλιστα ένα από τα χειρότερα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_K._Kao

Πολύ σπάνια περίπτωση βέβαια αλλά υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα εδώ ότι και πτυχίο να μην έχει κάποιος ή και λύκειο να μην έχει τελιώσει αν μπορεί να συνυσφερει στην ερεύνα κανείς δεν θα πρέπει να του σταθεί εμπόδιο. Αλλιώς μπορεί να χάσουμε τον επόμενο νομπελίστα ;)

Link to comment
Share on other sites

Τωρα γιατί μπλέκουμε την έρευνα με το θέμα. Η έρευνα είναι θέμα έρωτα του ερευνητή με το αντικείμενο, ενος περιβάλλοντος που το δίνει δυνατότητες και τύχης έτσι ωστε το μυαλό του να τον οδηγήσει σε κάποιο πιθανό πλαίσιο. Το διδακτορικό δεν είναι έρευνα είναι η εκμάθησης της έρευνας. Τωρα αναλογα με το καθηγητη και την λόξα του/της μπορεί να γίνει και κάτι παραπάνω. κάποτε με ρωτήσανε για τον ιδανικό διδακτορικό φοιτητή και ζήτησα κάποιον που έχει τελειώσει το σχολείο και είναι δουλευταράς. Τα του πανεπιστημίου τα βρίσκει εύκολα σε 1 χρόνο μαθημάτων, κλπ. Τα πανεπιστήμια διδάσκουν τα τετριμμένα που με το πέρασμα του χρόνου γίνονται απλά ύλη. Εχω δει διδακτορικό φοιτητη να παίρνει πόδι και να είναι μηχανολόγος με 8 και φυσικό που τα διαβάζει για πρώτη φορά να περνάει εύκολα. Στους Πολ.Μηχ. έχω δει Πολ.Μηχ να τα κάνει ..κατα και μαθηματικό να τα πιάνει στον αέρα. Τωρα στο Πολυ/νειο ο μαθηματικός δεν έχει καλύτερες προδιαγραφές απο πτυχιούχο ΤΕΙ στο θέμα. Εαν διαβάσεις paper τότε αμέσως καταλαβαίνεις οτι πολλά είναι λάθος και δεν έχουν επιστημονική υπόσταση. Στα 500 paper θα καταλάβεις οτι δεν ξέρω τίποτα και ξεκινάω απο την αρχή. Με τα πρώτα 20 δικά σου θα ξεφύγετε απο τα τετριμμένα και θα μάθετε αλλες θεωρίες, κλπ. Στα 50 θα φτιάξεις δικές σου (εαν εισαι τυχερός). Στα 100 θα ρωτάς γιατί ρε παιδιά ακόμα διδάσκουμε τα ίδια. Στα 150 θα παραιτηθείς και θα καταλάβεις οτι δεν μπορούν να τις διδάξουν. Η διαφορά με το ΜΙΤ είναι οτι η ύλη είναι πολύ πιο μπροστά και οτι διδάσκουν άνθρωποι που συνήθως την έφτιαξαν.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έξω αν είσαι καλός σε δέχονται (και ας είσαι και από ΤΕΙ) και σε προωθούν.

Ε ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Ελλάδα. Τους καλούς τους φοβούνται (μην τους πάρουνε την θέση ή δεν μπορέσεις κάποιος συγγενής τους να πάρει την θέση).

Στην Ελλάδα συμβαίνει οι καλοί να φεύγουν έξω. Και μένει πίσω το σκάρτο πράμα. Που μεταξύ τους παρουσιάζονται σαν διάνοιες (υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά αυτές είναι πολύ λίγες και ο αριθμός των καθηγητών αυτών είναι μικρός).

Θέλω να πω για παράδειγμα μπορεί να πάει πτυχιούχος ΤΕΙ για διδακτορικό ή μεταπτυχιακό σε πολυτεχνείο και να ξέρει περισσότερα από τους καθηγητές αλλά αυτοί έχουν ασπίδα τον τίτλο τους και δεν σε δέχονται, ούτε θα σε αποδεχτούν ποτέ από το σύνδρομο κατωτερότητας που υπάρχει στην Ελλάδα. Το παιδί μου είναι καθηγητής...

 

Τώρα για την έρευνα. Το διδακτορικό είναι μια διατριβή που σε μαθαίνει τα της έρευνας. Μετά υπάρχει το Habilitation το οποίο επαυθύνεται καθαρά σε ερευνητές. Το Habilation δεν είναι ακαδημαϊκός τίτλος. Απλά με το Habilation είσαι στο υψηλότερο σημείο όπου μπορείς να πραγματοποιήσεις έρευνα και πιστοποιημένα σε όλους τους τομείς που χρειάζεται μαι έρευνα.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε αφού πάνω-κάτω συμφωνούμε, ας προσπαθήσουμε καθένας από τη θέση του, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.

Πιστεύω ότι ακόμα και αυτό εδώ το forum είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μοιραζόμαστε γνώσεις, συμβουλές, απόψεις, βοηθήματα, στηλιτεύουμε καταστάσεις, επικροτούμε προσπάθειες κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Αμα εχεις ερωτα με την επιστημη σου κανε το διδακτορικο,

το αν εχεις τελειωσει ΤΕΙ η ΑΕΙ στην πραξη λιγο μετραει.

Το ζητουμενο ειναι να εχεις μερακι,αφοσιωση και να μην

το κανεις σαν χομπυ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

στο τμημα Μ.Π.Δ. Ξάνθης πήρε διδακτορικό μια κοπέλα με πτυχίο Βιβλιοθηκονομίας και μεταπτυχιακό.Και μαλιστα επειδή το παρακολούθησα ήταν και πολύ καλό.

Παρόλα αυτά στο ίδιο πανεπιστημιο στους αποφοιτους των τει δεν αναγνωρίζουν κανένα μάθημα.

Ομοίως αυτη η κοπελα έδωσε και περασε στην ψυχολογία της Θεσσαλονίκης και δεν της αναγνωρισαν ουτε ένα μάθημα

Μόνο στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Στην Θεσσαλονίκη μία κοπέλα με πτυχίο νηπιαγωγού πήρε διδακτορικό στην Ιατρική ;) ;) ;)....

 

μάλλον στη "Νατάσα" αναφέρεσαι...:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.