nikolas140 Δημοσιεύτηκε October 20, 2010 at 07:07 μμ Δημοσιεύτηκε October 20, 2010 at 07:07 μμ Ένας φίλος μου έχει στο τελευταίο όροφο διαμέρισμα και οι σωλήνες απορροφητήρα των άλλων διαμερισμάτων καταλήγουν ελάχιστα εκατοστά από το παράθυρο του με αποτέλεσμα όλες οι μυρωδιές να καταλήγουν στο διαμέρισμα του. Θέλω να ρωτήσω που πρέπει να καταλήγουν οι σωλήνες απορροφητήρα? Σε ποια νομοθεσία αναφέρεται αυτό (αν αναφέρεται πουθενά)? Και πως μπορώ να διεκδικήσει το δίκιο του (μέσω ποιας κρατικής υπηρεσία)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
kostassid Δημοσιεύτηκε October 20, 2010 at 07:26 μμ Δημοσιεύτηκε October 20, 2010 at 07:26 μμ Αν θυμάμαι δεν διευκρινίζεται από τοκ κ.κ. συγκεκριμένα. Απλά η έξοδος των αερίων συνήθως καταλήγει έξω από κάθε διαμέρισμα (μπαλκόνι κοντά στη κουζίνα) με οριζόντια όδευση ή με κατακόρυφη όδευση και κατάλληλη ένωση σε κάθε διαμέρισμα πάνω από τη στάθμη του δώματος για να μην επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του ανωτέρου ορόφου. Για εμένα πρόκειται για κακοτεχνία η οποία βαρύνει το κατασκευαστή επομένως αυτός θα πρέπει να προβεί σε κατάλληλες ενέργειες
SeNNinhA Δημοσιεύτηκε October 21, 2010 at 06:07 πμ Δημοσιεύτηκε October 21, 2010 at 06:07 πμ Αντι να παιδεύεσαι και να μαλώνεις και να τρέχεις, κάνε κάτι πολύ απλό και οικονομικό. Κάνε δώρο στο γείτονά σου ενα φίλτρο οσμών να το τοποθετήσει στην εξωτερική πλευρά όπου καταλήγει η σωλήνα του απορροφητήρα του. Το βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα με υδραυλικά και κάνει δουλειά για ενα περίπου χρόνο. Το βάζουν συνήθως σε οριζόντιες απολλήξεις εξαερισμών λουτρού οπότε καταλαβαίνεις ότι δουλεύει. Τσέκαρε μόνο την διάμετρο του σωλήνα για να πάρεις ανάλογο. Ότι άλλο και να κάνεις τελικά θα μαλώσεις και δεν θα βρεις άκρη. ;)
JTB Δημοσιεύτηκε October 21, 2010 at 09:12 πμ Δημοσιεύτηκε October 21, 2010 at 09:12 πμ Κατ' αρχήν η ενόχληση από ένα τέτοιο λάθος εγκατάτασης είναι προφανής και η όποια νομοθεσία ή εγκύκλιος κι αν υπήρχε, δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.. Αρα, μη ψάχνουμε οδηγίες χρήσης και για το κ$#@χαρτο, μερικά πράγματα θα πρέπει να ξέρουμε να τα κάνουμε σωστά και χωρίς να τα δούμε γραμμένα. Διαφωνώ στη λογική ότι θα μαλώσεις αν ασχοληθείς, θα πρέπει να δεις αν είναι εφικτό μια επιμήκυνση των σωληνώσεων, να σου το πεί ένας υδραυλικός και αν μπορούν να στηριχτούν κάπου πιο πάνω. Οι κρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν σχετικά είναι τρείς, οι εξής δύο, το δικαστήριο... Αν δηλαδή θέλεις να επιβαρυνθούν άλλοι για τέτοια, συνήθως καταλήγουμε στα δικαστήρια,ειδικά σε περιόδους κρίσης που δεν βάζουν το χέρι στη τσέπη. Για το καλό όλων, θα το έθετα στη συνέλευση της πολυκατοικίας, θα έπαιρνα τον δχστή με το μέρος μου και θα προσπαθούσα να κάνω ένα διακανονισμό μέσω των κοινοχρήστων.
Athan Δημοσιεύτηκε March 9, 2020 at 09:39 πμ Δημοσιεύτηκε March 9, 2020 at 09:39 πμ Καλημέρα σε όλους! Σε διαμέρισμα και εντός χώρου ψευδοροφής, εντοπίστηκε όδευση αγωγού απορροφητήρα από την κουζίνα του ομόρου (εντός της ίδιας πολυκατοικίας) διαμερίσματος. Εν πρώτοις, θεωρώ παράνομη τη διέλευση του αγωγού με το σκεπτικό ότι δεν έγκειται στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι η διαδικασία εκκίνησε έπειτα από πρόκληση ζημιών (εισροή υδάτων), υπάρχει το ζητούμενο σύνταξης τεχνικής έκθεσης αυτοψίας. Γνωρίζει κάποιος κάποια διάταξη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για την επαλήθευση του παραπάνω ισχυρισμού περί παρανόμου; Ευχαριστώ!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα