Clemenza Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Μια ερωτηση (ζηταω συγνωμη αν εχει τεθει πολλες φορες): Για ν'ασχοληθει κανεις ΜΟΝΟ με ΠΕΑ και οχι με μελετες ΚΕΝΑΚ, θεωρειτε οτι αρκει το προγραμμα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ? Εχει μεγαλη διαφορα, οσον αφορα στην ευκολια χρησης κλπ, σε σχεση με τα λογισμικα γνωστων εταιρειων που κυκλοφορουν στην αγορα? Ευχαριστω.
kkostorp Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Ότι έχει διαφορά έχει. Το θέμα είναι πόσο εύκολα θες εσύ να τα κάνεις. Προσωπικά θεωρώ απαράδεχτο κάποιον μηχανικό να αναφέρει πως είναι αδύνατο να κάνεις ΜΕΑ ή να εκδόσεις ΠΕΑ μόνο με το πρόγραμμα του ΤΕΕ. Οκ δεν είναι κάποιο εργαλείο που σου τα βγάζει αυτόματα απλά υπάρχει η τάση να τα έχεις όλα έτοιμα σε CAD και να στα κάνει όλα το πρόγραμμα. Σε λίγο θα παίρνει ε.δ. μηχανικού κάποιος χειριστής λογισμικού. Οκ αν πνίγεσαι και μελετάς 2-3 πενταόροφες το μήνα μόνο το ΤΕΕ ΚΕνΑΚ και χεράκι κάηκες αλλά ας είμαστε λιγάκι σοβαροί. Μηχανικοί είμαστε. Το πιο τραγικό είναι πως το ακούω αυτό και από νέους συναδέλφους οι οποίοι θα έπρεπε να θέλουν να λιώσουν μερικά μουλυβάκια μιας και έτσι θα μάθουνε στην ουσία. Στο κάτω κάτω από προσωπική εμπειρία θεωρώ μαγεία το να κάνεις τις πρώτες σου μελέτες στο χέρι. Το excel είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για υπολογισμούς και σε συνδυασμό με μία καλή οργάνωση αρχείων μπορείς να κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα. Προσωπικά χρησιμοποιώ λογισμικό από εταιρία για τους υπολογισμούς των Η/Μ. Για τις ΜΕΑ όχι ακόμα μιας και δεν θεωρώ κανένα λογισμικό σοβαρό για να αξίζει τα 1200 που ζητάνε. Απλά έχει ζήτηση το προϊόν Επίσης η άποψη για το ΠΕΑ είναι να δοκιμάσεις πρώτα αν μπορείς μόνο με το ΤΕΕ ΚΕνΑΚ. Κάνε μία δοκιμή στο σπίτι σου. Αν δεις πως δεν..... τότε στάξε τα 1200 και κάνεις τη ζωή πιο εύκολη.
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Guarantee ΜΟΝΟ το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ φτανει και περισσευει για εκδοσεις ΠΕΑ... Δεν υπαρχει κανενας πραγματικα λογος να ξοδεψεις πολυτιμα χρηματα για προγραμμα, αμα θελεις να βγαζεις ΠΕΑ, απο τη στιγμη που το προγραμματακι του ΤΕΕ ειναι πολυ ευχρηστο και καποια βοηθηματα που μπορεις να βρεις σε excelακια (Σκιασεις, Κουφωματα) ειτε να κανεις μονος σου, θα σου εξοικονομησουνε πολυ πολυ χρονο... Μπορει ΠΕΑ ακομα να μην εχω κανει επισημα (off the record δοκιμες εχω κανει ετσι κι αλλιως πολλες) αλλα εχω τριφτει πολυ και με το προγραμμα και με excelακια και εχω διαβασει και πολλα, για να ειμαι σε θεση να σου λεω αυτα τα πραγματα τωρα
sdim Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Όταν ο πελάτης θέλει να φτιάξει ένα ισόγειο με πρόβλεψη για άλλους δύο ορόφους, τι κάνουμε με τον λέβητα; Βάζουμε έναν τώρα για τις ανάγκες του ισογείου και τον αντικαθιστούμε όταν χτιστούν οι επιπλέον όροφοι (υψηλό κόστος) ή βάζουμε εξ'αρχής μεγάλο λέβητα για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης και ρισκάρουμε το ενεργειακό "πρόστιμο" στην επιθεώρηση για υπερδιαστασιολόγηση λέβητα;
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Συνάδελφοι, να ρωτήσω. Όταν εξετάζουμε διαμέρισμα σε πολυκατοικία, όπου το κλιμακοστάσιο και η απόληξή του, η είσοδος και το υπόγειο είναι μη θερμαινόμενοι χώροι, ποιόν θεωρούμε ως ΜΘΧ σε σχέση με το διαμέρισμα; Όλο το κλιμ/σιο και τους χώρους που ανέφερα ή μόνο το τμήμα εκείνο που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον προς εξέταση χώρο (μαζί με την οροφή του αν είναι στο τελευταίο επίπεδο); Αν θεωρήσω το πρώτο (όλο τον ΜΘΧ) τότε δεν μου κλείνει το "κουτί" του ΜΘΧ από άποψη διαχωριστικών επιφανειών μεταξύ θερμαινόμενου και μη θερμαινόμενου χώρου. Δηλαδή έχω τέτοιες επιφάνειες μόνο στο ίδιο επίπεδο με τον εξεταζόμενο χώρο. Στα άλλα επίπεδα ποια θα είναι αυτή η επιφάνεια αφού δεν εξετάζω τους εκεί θερμαινόμενους χώρους; Αν εξέταζα όλα μαζί τα διαμερίσματα σαν μια θερμική ζώνη τότε εντάξει, κανένα πρόβλημα. Τώρα όμως; Αν θεωρήσω το δεύτερο (μόνο το τμήμα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον εξεταζόμενο χώρο) τότε και πάλι δεν κλείνει το "κουτί" του ΜΘΧ όσον αφορά όλες τις άλλες επιφάνειες (προς αέρα και έδαφος). Εσείς πως το αντιμετωπίζεται συνήθως; Τα φώτα σας παρακαλώ.
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Μια στιγμη, γιατι εν προκειμενω νομιζω πως, η εσυ η εγω, κανουμε καποιο λαθος... Για ποιο λογο να βαλεις την επιλογη ΜΘΧ οταν μελετας ενα διαμερισμα? Αφου ο ΜΘΧ αυτος δεν ανηκει στο διαμερισμα αλλα ειναι κοινοχρηστος! Εγω προσωπικα βαζω 0 στο κελι των ΜΘΧ και απλως τις διαχωριστικες επιφανειες αναμεσα στο διαμερισμα μου και στο κλιμακοστασιο (ΜΘΧ εν προκειμενω) τις βαζω με συντελεστη διαπερατοτητας οση αναλογει για το ΜΘΧ αντι για αερα, απο την 1η ΤΟΤΕΕ Αμα βγαλω ΠΕΑ διαμερισματος που εχει στο συνολικο εμβαδον του ΜΘΧ η ολοκληρης πολυκατοικιας, τοτε θα χρησιμοποιησω αυτην την επιλογη. Και στο παραδειγμα του ΤΕΕ, τις επιφανειες που χωριζουν θερμαινομενο απο ΜΘΧ τις υπολογιζει ως τμημα του θερμαινομενου χωρου και στα αδιαφανη δομικα στοιχεια των ΜΘΧ λαμβανει μονον αυτα που ειναι σε επαφη με εξωτερικο αερα η φωταγωγο Διορθωστε με αμα κανω λαθος!
ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Ότι έχει διαφορά έχει. Το θέμα είναι πόσο εύκολα θες εσύ να τα κάνεις. Προσωπικά θεωρώ απαράδεχτο κάποιον μηχανικό να αναφέρει πως είναι αδύνατο να κάνεις ΜΕΑ ή να εκδόσεις ΠΕΑ μόνο με το πρόγραμμα του ΤΕΕ. Οκ δεν είναι κάποιο εργαλείο που σου τα βγάζει αυτόματα απλά υπάρχει η τάση να τα έχεις όλα έτοιμα σε CAD και να στα κάνει όλα το πρόγραμμα. Σε λίγο θα παίρνει ε.δ. μηχανικού κάποιος χειριστής λογισμικού. Οκ αν πνίγεσαι και μελετάς 2-3 πενταόροφες το μήνα μόνο το ΤΕΕ ΚΕνΑΚ και χεράκι κάηκες αλλά ας είμαστε λιγάκι σοβαροί. Μηχανικοί είμαστε. Το πιο τραγικό είναι πως το ακούω αυτό και από νέους συναδέλφους οι οποίοι θα έπρεπε να θέλουν να λιώσουν μερικά μουλυβάκια μιας και έτσι θα μάθουνε στην ουσία. Στο κάτω κάτω από προσωπική εμπειρία θεωρώ μαγεία το να κάνεις τις πρώτες σου μελέτες στο χέρι. Το excel είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για υπολογισμούς και σε συνδυασμό με μία καλή οργάνωση αρχείων μπορείς να κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα. Προσωπικά χρησιμοποιώ λογισμικό από εταιρία για τους υπολογισμούς των Η/Μ. Για τις ΜΕΑ όχι ακόμα μιας και δεν θεωρώ κανένα λογισμικό σοβαρό για να αξίζει τα 1200 που ζητάνε. Απλά έχει ζήτηση το προϊόν Επίσης η άποψη για το ΠΕΑ είναι να δοκιμάσεις πρώτα αν μπορείς μόνο με το ΤΕΕ ΚΕνΑΚ. Κάνε μία δοκιμή στο σπίτι σου. Αν δεις πως δεν..... τότε στάξε τα 1200 και κάνεις τη ζωή πιο εύκολη. Για το ΠΕΑ το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ειναι το καλύτερο και ποιό εύχρηστο. Εγώ αγόρασα ένα (ας μην αναφέρω όνομα) καί τουλάχιστον για ΠΕΑ ειναι κυριολεκτικά απαράδεκτο (με οδηγίες χρήσης λάθος). Τώρα το δοκιμάζω στις ΜΕΑ. Αλλά νομίζω θα χρειασθώ σεμινάρια.
assis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Καλημέρα! Είμαι αρχάριος με το πρόγραμμα και ζητώ την κατανόησή σας εκ των προτέρων αν οι ερωτήσεις μου είναι ανούσιες. 1)Έχω κανονικά το πρόγραμμα (με τους κωδικούς).Στα "Γενικά στοιχεία κτιρίου" πως μπορώ να ορίσω την "Χρήση κτιρίου"???Το αντίστοιχο πεδίο είναι απενεργοποιημένο και μόνο αν εισάγω κάποιο έτοιμο παράδειγμα (πχ "πολυκατοικία" αλλάζει η τιμή του... 2)Εξετάζω ένα 3όροφο κτίριο που σε κάθε χώρο υπάρχει ξεχωριστή κλιματιστική μονάδα.Ως ισχύ μονάδας παραγωγής πχ μιας ζώνης που περιλαμβάνεις τρεις χώρους και τρία κλιματιστικά θα θέσω την ισχύ ενός κλιματιστικού ή το άθροισμα των ισχύων τους? Ευχαριστώ
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 1. Τα στοιχεια που θελεις τα οριζεις εσυ στο buildingcert οταν θελεις να παρεις αριθμο πρωτοκολλου για ΠΕΑ και αυτο, επετα, σου ετοιμαζει και το xml αρχειο που θα εισαγεις στο προγραμμα, με τα στοιχεια που χεις δωσει στο site για να το δουλεψεις και στο προγραμμα. 2. Το αθροισμα θα παρεις αλλα ακομα και την ισχυ του ενος κλιματιστικου να βαλεις δε νομιζω να αλλαξουν τα αποτελεσματα!
dimitris74 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 εχει βρει καποιος την νεα εκδοση του τεε κενακ που λυνει και το προβλημα με τα 2 ΖΝΧ? http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/%CD%DD%E1%20%B8%EA%E4%EF%F3%E7%20%CB%EF%E3%E9%F3%EC%E9%EA%EF%FD%20%D4%C5%C5-%CA%C5%CD%C1%CA
Recommended Posts