Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Της δοκού φαντάζομαι ότι εννοεί. Σχετικά με τα μήκη ενώσεων που ανέφερες να πω τα ακόλουθα: Τα 175cm (πιο ακριβές 170cm) είναι για ενώσεις ποσοστού >50% των συνολικών ράβδων και όταν η απόσταση από την πλησιέστερη επιφάνεια ( είναι <5Φ ή η απόσταση μεταξύ δύο γειτονικών ενώσεων είναι <10Φ (βλ. Πίνακα 17.5 ΕΚΩΣ). Αφορούν ενώσεις σε περιοχές όπου δεν υπάρχει περίσφιξη ώστε το fbd να μειωθεί διαιρούμενο με το 1,4 κατά την §17.5 του ΕΚΩΣ. Αν είναι σε απόσταση μέχρι 2h (h=ύψος δοκού) αναφερόμενοι σε δοκό τότε το 170 γίνεται 125cm. Αντίστοιχα για θλιβόμενες ράβδους τα μήκη των ενώσεων είναι 85 και 65cm αντίστοιχα. Απ' τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι ενώσεις πρέπει να γίνονται σε θλιβόμενες ράβδους διαφορετικά τα μήκη τους διπλασιάζονται.
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 συμφωνω απολυτα.ετσι τα υπολογισα. το θεμα ειναι οτι το να γινονται σε θλιβομενες δεν ειναι στο χερι σου. π.χ στη στηριξη δοκου μπορει να ειναι και εφελκυομενες και θλιβομενες αναλογα με τη φορα του σεισμου,στο ανοιγμα ειναι κατα κανονα μονο εφελκυομενες και στα υποστυλωματα παλι αναλογα με τη φορα του σεισμου... εν τελει φανταζομαι επικρατει η γνωμη των μαστορων.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Στο μέσο των δοκών και άνω έχουμε συνήθως μόνο θλίψη και γι αυτό ανέφερα τις ενώσεις των άνω ράβδων των δοκών να γίνονται στο μέσο του ανοίγματος. Στις στηρίξεις έχεις δίκιο αλλά εκεί είναι μικρότερα τα μήκη των ενώσεων. Επίσης, προτιμότερο θεωρώ ότι είναι να γίνονται οι ενώσεις των κάτω ράβδων της δοκού εκεί καθότι ο όποιος εφελκυσμός είναι "περιστασιακός" επειδή οφείλεται στο σεισμό. Οι αναμονές των στύλων είναι άλλη υπόθεση τα μήκη αναμονών είναι πολύ μικρότερα, δες τις σημειώσεις του Ιγνατάκη. Χαρακτηριστικά για Φ20 είναι 95cm. Το πρόβλημα υπάρχει στις ράβδους των τοιχωμάτων pilotis (μαλακού ορόφου).
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 αναφερθηκα στην ενωση των οπλισμων των στυλων(οχι στις αναμονες) εκτος και αν ουσιαστικα ειναι το ιδιο πραγμα
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 απλα εχω μια μικρη αμφιβολια διοτι οι αναμονες συνοδευονται μετα απο σκυροδετηση με πυκνο οπλισμο διατμησης (συνδετηρες) αν οι ενωσεις γινουν στο μεσο που κανονικα δεν υπαρχει πυκνωση (ασχετα αν σχεδον ολοι κρατανε την αποσταση των συνδετηρων ιση σε ολο το υψος του υποστυλωματος) δεν πρεπει να ειναι μεγαλυτερο το μηκος υπερκαλυψης?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Όσο προχωράς στο μέσο μικραίνει και η ροπή. Γιατί όμως να κάνεις ενώσεις στο μέσο που βέβαια είναι καλύτερο από ό,τι στη βάση;
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 δεν καταλαβα την ερωτηση σου. αν δεν κανεις στο μεσο που να κανεις?(θυμιζει λιγο κολοκυθια lol)
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Οι ενώσεις των διαμήκων οπλισμών των στύλων/τοιχωμάτων γίνονται στη βάση τους όχι γιατί είναι το καλύτερο αλλά γιατί έτσι βολεύει κατασκευαστικά. Εσύ θέλεις να κάνεις ενώσεις στο μέσο του ύψους του στύλου;
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2008 βασικα ακομα στη θεμελιωση ειμαι.δεν ξερω ακομα. αλλα απ'οτι βλεπω μαλλον για τη βαση το βλεπω οπως λες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα