Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το μονο που μπορουμε να πουμε ειναι οτι

 

Αν  ειχε γινει  η διανομη.... θα επρεπε να προκυπτουν αρτια και οικοδομησιμα τμηματα..

αρα

δεν εχει γινει ακομα και

καπως αλλοιως εχουν τα πραγματα

 

θα ακολουθησεις τις οδηγιες του μηχανικου σου

  • Απαντήσεις 183
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα.

 

τι εννοείς "Αν  ειχε γινει  η διανομη.... θα επρεπε να προκυπτουν αρτια και οικοδομησιμα τμηματα..

"

αν ο παππούς μου μοιράσει στα παιδιά του ,ένα οικόπεδο που έχει , αυτό δεν θα λεγόταν διανομή? 

μήπως εννοείς ότι θα έπρεπε να τα μοιράσει με τέτοιο τρόπο ωστε να προέκυπταν αρτια και οικοδομήσιμα τμήματα?

 

με συγχωρείς αν είναι καπως νηπιακή η απορρία...

Δημοσιεύτηκε
..... θα έπρεπε να τα μοιράσει με τέτοιο τρόπο ωστε να προέκυπταν αρτια και οικοδομήσιμα τμήματα?...

αυτό...

και δεν αφορά μόνο τον παππού σου αλλά και την γιαγιά σου. :smile:

  • 6 months later...
Δημοσιεύτηκε

 

Όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτές («κατά κανόνα» ή «παρέκκλιση») το οικόπεδο χαρακτηρίζεται ως άρτιο και οικοδομήσιμο. Αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτές, δηλαδή δεν υπάρχει η αρτιότητα του οικοπέδου, τότε αυτό τακτοποιείται για να την αποκτήσει και, αν αυτό δεν είναι δυνατό, προσκυρώνεται σε γειτονικό ακίνητο. Η αρτιότητα λοιπόν των οικοπέδων είναι στενά συνδεμένη με την τακτοποίηση και προσκύρωση.

 

Περίπτωση άρτιου αλλά μη οικοδομήσιμου οικοπέδου είναι να έχεις εντός σχεδίου ένα τυφλό οικόπεδο το οποίο π.χ. να είναι 500τμ και η αρτιότητα στην περιοχή να είναι στα 300τμ. Τότε το οικόπεδο έιναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο.

 

 

Διαφωνώ.

"Η προϋπόθεση του εμβαδού και προσώπου για την αρτιότητα του οικοπέδου έχει σωρευτική έννοια, δηλαδή το οικόπεδο πρέπει να έχει και το ελάχιστο εμβαδόν και το ελάχιστο πρόσωπο. Συνεπώς, αν ένα οικόπεδο έχει τη μια από τις δύο αυτές προϋποθέσεις, ως λ.χ. το ελάχιστο εμβαδόν, τότε το οικόπεδο αυτό δεν είναι άρτιο."

 

Η περίπτωση να έχεις άρτιο αλλα μη οικοδομήσιμο οικόπεδο ειναι οταν εχεις τις προυποθεσεις αρτιοτητας (εμβαδό, πρόσωπο), αλλα δεν ειναι άρτια τα όμορα, επομένως πρεπει να γινει τακτοποιηση.

 

"Ενώ η αρτιότητα αποτελεί αντικείμενο έρευνας αυτού καθ εαυτού του οικοπέδου, η οικοδομησιμότητά του πρέπει να συνδυαστεί με τη §2 του άρθρου 24 του Ν.1577/85, στην οποία αναφέρεται

«Δεν επιτρέπεται η δόμηση ακόμη και σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έστω και κατά το άρθρο 25 του Ν.1337/83, αν για οποιονδήποτε λόγω απαιτείται τακτοποίηση των γειτονικών του οικοπέδων και κατά την κρίση της πολεοδομικής υπηρεσίας η δόμηση θα παρεμποδίσει ή δυσχεράνει με οποιονδήποτε τρόπο την τακτοποίηση»."

 

Θα μου πεις γιατι το ξεθάβω αυτο μετά απο χρόνια. Γιατι βλέπω οτι υπάρχει συγχυση, ειχα κι εγω, και τώρα αρχίζω να τα ξεκαθαρίσω.

Αν διαφωνεί κανεις με τον τρόπο που τα έχω αντιληφθει ας με ενημερώσει.

  • Upvote 4
  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι έχω ένα αρτιο κατα παρέκκλιση γήπεδο με πλευρά σε ΜΗ οριοθετημένο ρέμα.

 

Η οικοδομησιμότητά του εξαρτάται από την ακριβή θέση της γραμμής δόμησης απο το παραπάνω ρέμα.

 

Προσπαθώ να καταλήξω πώς θα γράψω στη δήλωση του Ν651 το παραπάνω...

 

Κατ αρχήν, δεν ισχύει πλέον η παράγραφος 2 του αρθρου 6 του κτιριοδομικού κανονισμού που προέβλεπε την "προσωρινή οριογραμμή".

 

Και ισχύει η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του Ν 4258 / 2014 που προβλέπει μια σειρά από ενέργειες (ακόμη και υδραυλική μελέτη) ώστε να οριστεί η "προσωρινή οριοθέτηση"

 

Και φυσικά με τον ίδιο νόμο προβλέπεται και κανονική οριοθέτηση...

 

Και επιπλέον στο αρθρο 9 λέει 20μ από γραμμή πλημμύρας

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

αρθρο 9 του Ν4258/14

4. Έως την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται στην παρ.1 του Αρθ-28 του
Ν-4067/12, οι αποστάσεις δόμησης από τις γραμμές πλημμύρας που αναφέρονται στην παρ.2 του Αρθ-
5 του παρόντος ορίζονται ως εξής:

Α. Για τις εντός σχεδίου και εντός ορίων οικισμών περιοχές, απόσταση 10 μέτρων από κάθε μία
των γραμμών πλημμύρας και

Β. για τις εκτός σχεδίου περιοχές, απόσταση 20 μέτρων από κάθε μία των γραμμών πλημμύρας.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Στη δήλωση τι γράφω?

ΠΧ

... συμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις είναι άρτιο κατα παρέκκλιση με βάση το ταδε άρθρο αλλά μη οικοδομήσιμο μέχρι τον καθορισμό των γραμμών πλημμύρας του υδατορέματος σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν4258/14"

???

 

Την αποψή σας θέλω, ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

mitsus;

Στη δήλωση τι γράφω?

ΠΧ

... συμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις............

 

Ναι, αν το γράψεις αυτό είσαι σε όλα μέσα και αν θέλεις να γίνεις και λίγο πιο συγκεκριμένος μπορείς να προσθέσεις...........που βρίσκονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα............ :shock:

Δημοσιεύτηκε

@SIRADRAB, συνάδελφε ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω αν με το σχόλιό σου i) θίγεις την πολυνομία, ii) αν μου λες ότι περιττολογώ προσθέτοντας "κειμενες..." ενω αναφέρω άρθρο πιο μετα ή iii) αν απλά τρολάρεις!

 

Το ζήτημα το θεωρώ πολύ σοβαρό, γιατί με την πρόσφατη εισαγωγή του περιορισμού της απόστασης από γραμμές πλημμύρας κάνει αδύνατο τον έλεγχο οικοδομησιμότητας πρίν οριστούν αυτές οι γραμμές. Οι οποίες γραμμές εξ ορισμού (αρθρο 1 παρ. 7) προκύπτουν από σύνταξη υδραυλικής μελέτης....

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω τη γνώμη ότι μέχρι να αποσαφηνιστεί το θέμα με κάποια εγκύκλιο, έγγραφο κλπ, ίσως θα ήταν προτιμότερο να αναφέρεις ότι το γήπεδο είναι άρτιο και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την (η με την επιφύλαξη της προσωρινής οριοθέτησης)  προσωρινή οριοθέτηση του ρέματος δυνάμει του της παρ. 2 του άρθρου 5 ν. 4258/14.

Βεβαίως γεννάται το ερώτημα αν με τις συγκεκριμένες διαστάσεις του γηπέδου και μη γνωρίζοντας από την υδραυλική μελέτη τις γραμμές πλημμύρας πως μπορείς να κάνεις εφαρμογή της παρ.4Β του άρθρου 9. (20 μ. απόσταση  από κάθε γραμμή πλημμύρας επιτρέπεται η δόμηση).

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

συμφωνώ, έχω καταλήξει στο

 

είναι άρτιο κατα παρέκκλιση με βάση το ταδε άρθρο και για τον έλεγχο της οικοδομήσιμότητας απατείται ο καθορισμός των γραμμών πλημμύρας του υδατορέματος σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν4258/14

Δημοσιεύτηκε

@SIRADRAB, συνάδελφε ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω αν με το σχόλιό σου i) θίγεις την πολυνομία, ii) αν μου λες ότι περιττολογώ προσθέτοντας "κειμενες..." ενω αναφέρω άρθρο πιο μετα ή iii) αν απλά τρολάρεις!

 

Το ζήτημα το θεωρώ πολύ σοβαρό, γιατί με την πρόσφατη εισαγωγή του περιορισμού της απόστασης από γραμμές πλημμύρας κάνει αδύνατο τον έλεγχο οικοδομησιμότητας πρίν οριστούν αυτές οι γραμμές. Οι οποίες γραμμές εξ ορισμού (αρθρο 1 παρ. 7) προκύπτουν από σύνταξη υδραυλικής μελέτης....

 

Την πολυνομία θίγω φίλε μου και το μπάχαλο που δημιουργείται από αυτήν στο επάγγελμα του μηχανικού.

'Εχει μάθει η Δημόσια διοίκηση (ΤΥΔΚ) όλα αυτά τα χρόνια, μέσω της ''έντεχνης και περίεργης κείμενης νομοθεσίας''  να πετάει κάθε φορά το μπαλάκι στον ιδιώτη μηχανικό  για θέματα που θα έπρεπε να είναι δικής της αρμοδιότητας και ευθύνης (οριοθέτηση ρεμάτων). Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί θα συγχυστώ πάλι. Μέχρι λίγο καιρό πριν δεν είχαν ούτε αρκετές καρέκλες για να κάθονται αυτούς που προσλαμβάνανε στο δημόσιο.

Συγνώμη αν σε μπέρδεψα με το ύφος της γραφής μου.

  • Upvote 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.