spat1980 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Οκ ευχαριστω! Δεν ειχα διαβασει σωστα τα λεγομενα του λογιστη
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 SOTHRIS σωστός για άλλη μια φορά. Merci
Topap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, ολίγον off-topic: Στην ΑΠΥ στο κάτω αριστερά μέρος έχει πεδίο για υπογραφή που γράφει «ΕΛΑΒΕ Ο». Εκεί υπογράφει αυτός που έλαβε την ΑΠΥ ή αυτός που έλαβε την αμοιβή (ήτοι εγώ)?
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 H υπογραφή είναι για τον εκδότη (είτε έλαβε, είτε έχει λαμβάνειν) της ΑΠΥ. Πληροφοριακά τα απαραίτητα που χρειάζονται προς αναγραφή στην ΑΠΥ θα τα βρείτε στον ΚΒΣ (ΠΔ 186/92) στο άρθρο 13 παρ. 2.
Dim84 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2010 Πόσο μεγάλο foul είναι που σε ΑΠΥ προς ιδιώτη έχω συμπληρώσει Α.Φ.Μ. και επάγγελμα??
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Aν η φράση σας " προς ιδιώτη" σημαίνει σε "μη επιτευδεματία" δηλ. δεν εκδόθηκε η συγκεκριμένη ΑΠΥ για εξυπηρέτηση επαγγελματικών σκοπών που λήπτη της , τότε δεν χρειάζεται η αναγραφή ΑΦΜ και επαγγέλματος του λήπτη. (Άυτό προβλέπει ο ΚΒΣ (ΠΔ 186/1992 στό άρθρο 13 παράγραφος 2).
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Οχι ομως οτι ειναι λαθος να προσθεσεις επαγγελμα και ΑΦΜ.....
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Nα τα προσθέσεις όμως σε όλα τα αντίτυπα της ΑΠΥ. Αν βέβαια τα κάνεις ήδη δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον καλύπτεις το ελάχιστο περιεχόμενο που θέτει ο νόμος.
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Άρα στις ΑΠΥ γράφουμε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη και όταν παρέχουμε υπηρεσίες για επαγγελματική εξυπηρέτηση του πελάτη αναγράφουμε και το επάγγελμα με τον ΑΦΜ του. Είναι όμως λάθος να γράψουμε, σε μη επιτηδευματία, το επάγγελμα με τον ΑΦΜ του? edit. Απαντήθηκε
MECH Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι το σημαντικό στην περίπτωση του "ιδιώτη" όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι , όχι αν γράφεις το επάγγελμα του, αλλά ότι ΔΕΝ τον περιλαμβάνεις στις συγκεντρωτικές προμηθευτών - πελατών. Και φυσικά ούτε αυτός εσένα αφού δεν υποβάλλει..... Σωστά??
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα