Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υψομετρική διαφορά μεταξυ όμορων καμινάδων.


Danaos

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να θέσω ενα πρόβλημα για να μου δώσετε κάποια λύση. Κατοικώ στον 1ο όροφο μιας δυόροφης κατοικίας. Η καμινάδα του τζακιού μου περνά κολητά απο την καμινάδα τζακιού του 2ου ορόφου και καταλήγου και οι δυο στην ταράτσα. Η λειτουργία του τζακιού μου δεν είχε καποιό πρόβλημα εάν άφηνα ανοιχτό κάποιο παραθυρο λόγω οτι δεν εχω απευθείας εισαγωγη αερα στην εστια απο εξωτερικο χωρο. Το τζάκι του 2ου ορόφου ειχε συνεχεια πρόβλημα λειτουργιας (καπνιζε) και οι ιδιοκτήτες του αποφασισαν να τοποθετήσουν εξαεριστηρα στην καμινάδα. Οταν αναβουν το τζάκι τους και κανουν χρήση του εξαεριστηρα δεν έχουν κανενα προβλημα. Εαν βάλω ομως σε λειτουργια και το δικο μου τζακι τοτε το δικο τους αρχιζει και καπνιζει εντονα. Να σημειώσω οτι η υψομετρικη διαφορα της αποληξης της δικης μου καμιναδας με την δικη τους ειναι μολις 10-15cm ποιο χαμηλα η δικη μου. Οταν σταματησει την λειτουργια του εξαεριστηρα τοτε το δικο μου τζακι καπνιζει έντονα για περίπου 10 με 15 λεπτα.

 

Μπορει να μου δωσει καποιος λύση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλε καλό το ερώτημά σου και ευελπιστώ να πάρω κι εγώ απάντηση στο θέμα αυτό.

 

Σκοπεύω να κατασκευάσω μια διπλή καμινάδα μέσα από την οποία θα περάσουν δυο φουγάρα, ένα από το υπόγειο από λεβητα πετρελαίου και ένα από το ισόγειο από τζάκι....ελπίζω να μάθω τι πρέπει να προσέξω πριν είναι αργά και πάθω όπως και εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Εμπειρικά απολύτως θα έλεγα ότι οι 2 καμινάδες θα πρέπει να έχουν υψομετρική διαφορά περίπου ενός μέτρου. Έτσι ο καπνός της χαμηλότερης καμινάδας θα διαλύεται στην ατμόσφαιρα και δεν θα εισέρχεται στην υψηλότερη, ούτε όμως θα μπορεί και ο καπνός της υψηλότερης να εισέλθει στην χαμηλότερη. Επίσης ο γενικός κανόνας είναι οι καμινάδες να φτάνουν τουλάχιστον στο ύψος του κορφιά της στέγης ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα από τον στροβιλισμό του αέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν φταινε οι καμιναδες η ελειψη αερα γ την καυση φταιει. Φανταστειτε την οικοδομη ολη σαν ενα σπιτι (θερμοκρασια κ αρα και πιεσεις) το ενα τζακι ανταγωνιζεται το αλλο, ο εισερχομενος αερας (σ ολη την οικοδομη) δεν φτανει να καλυψει και τα δυο. Ειναι απλουστατο κ απολυτο αυτο. Τωρα, το πως θα αναπληρωνεται σωστα ο αερας κτλ ειναι μικρη εως τεραστια ιστορια..

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λές φίλε Στέλιο, αλλά συμπληρώνω ότι τις περισσότερες φορές έχω ανοιχτή την ανάκληση στην μπαλκονόπορτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα απο την εστία μου. Αρα ο αέρας αναπληρώνεται.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι ο αέρας πρέπει να αναπληρώνετε και για το σκοπό αυτό το τζάκι που θα τοποθετήσω θα παίρνει αέρα γιά την καύση του από έξω μέσο σωλήνας.

 

αυτό που με προβληματίζει όμως είναι να μην μπαίνουν καυσαέρια απο την καμινάδα του λεβητα που ειναι στο υπόγειο οταν δε θα δουλευει το τζακι, αφου οι καμινάδες θα ανεβαίνουν ι μια διπλα στην αλλη σχεδόν κολλητά...

Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμη που οι καμιναδες δεν επικοινωνουν μεταξυ τους δεν θα έχεις τετοιο θέμα αρκει να εχει γινει σωστη κατασκευη των καμιναδων με την κατάλληλη μόνωση μεταξυ τους κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.