Giorgos1987 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Είναι εύκολο κάποιος μη σχετικός αλλά με διάθεση να μάθει καλό προγραμματισμό; Πως θα μπορούσε να ξεκινήσει; Δεν το πολυνομίζω φίλε μου, είχα ασχοληθεί πολύ λίγο και σταμάτησα σύντομα. Λίγη visual basic ξέρω και είχα φτιάξει κάποια υπολογιστικά προγραμματάκια, την vb το σύνολο των προγραμματιστών την θεωρεί ξεπερασμένη κτλ. Άμα κάθεσαι όλη μέρα σπίτι, αγοράσεις κάποια βιβλία και λιώσεις πάνω από διάφορα tutorials στο ίντερνετ ίσως φτάσεις σε κάποιο επίπεδο. Για να είσαι σε θέση να βγάλεις φράγκα από προγραμματισμό πρέπει να είσαι πολύ καλός και να ανταγωνιστείς τους υπόλοιπους, δεν αρκεί απλά να "ξέρεις κάτι, ή να ξέρεις και από την τάδε γλώσσα".
civil_marios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με κάποιο σχετικό μεταπτυχιακό ίσως; Τόσο δύσκολο για παράδειγμα είναι να ασχοληθείς με το web design? Εδώ και φοιτητές το κάνουν. Προσωπικά δεν έχω ιδέα, απλά ο προγραμματισμός πάντα ήταν από τα αγαπημένα μου μαθήματα σε σχολείο/σχολή και πιστεύω ξεχώριζα σε λογικά πλαίσια.
Giorgos1987 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Αυτό που χρειάζεσαι είναι σεμινάρια πάνω στο θέμα. Για μεταπτυχιακό σε τέτοιο θέμα θές ψάξιμο, θα θές κάποιο μάστερ στον προγραμματισμό ή την γενική πληροφορική, τα περισσότερα απαιτούν ήδη τέτοιες γνώσεις και ασχολούνται με ποιό εξειδικευμένα θέματα. Εγώ μίλησα περισσότερο για δημιουργία εμπορικών εφαρμογών και λογισμικών ή για εργασία σε εταιρία που βγάζει τέτοια λογισμικά. Το web desing είναι ένα θέμα, θέλεις html και διάφορα άλλα, δεν το θεωρώ πολύ δύσκολο, αλλά αν από την άλλη θές να μάθεις c, java κτλ θές λιώσιμο. Είναι καλό που σου άρεσε ο προγραμματισμός. Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου γιατί μας έβαζαν να ασχολούμαστε με άσχετες εφαρμογές. Όταν όμως προς το τέλος των σπουδών μου άρχισα να εφαρμόζω διάφορα πράγματα από την ύλη μας ώστε να φτιάξω υπολογιστικές εφαρμογές εκεί ενθουσιάστηκα αρκετά. Ας σου δώσει καλύτερες συμβουλές και κάποιος που να ξέρει περισσότερα ή να έχει ασχοληθεί με programming.
sdim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2013 Είναι εύκολο κάποιος μη σχετικός αλλά με διάθεση να μάθει καλό προγραμματισμό; Πως θα μπορούσε να ξεκινήσει; Από το ίντερνετ. Πρώτα άρχισε με μια απλή γλώσσα προγραμματισμού για να μάθεις λογική προγραματισμού. Αν εξοικειωθείς με τις έννοιες της μεταβλητής, της σταθεράς, του βρόγχου επανάληψης (for, while), τις συνθήκες ελέγχου (if, switch/case), τις συναρτήσεις, τις μεταβλητές και αργότερα με τους δείκτες, θα μπορείς να μάθεις ότι θέλεις. Προσωπικά ασχολούμαι από 15 ετών. Από την στιγμή που έμαθα μια γλώσσα και μετά, χρειάζομαι 3 μήνες για να μάθω οποιαδήποτε άλλη γλώσσα (πλην assembly στην οποία χρειάζομαι παραπάνω χρόνο επειδή έχει σχέση με την αρχιτεκτονική του κάθε επεξεργαστή). Βέβαια ο προγραμματισμός όπως και κάθε άλλη ειδικότητα των μηχανικών είναι και τέχνη και θέλει μεράκι. Ο καθένας εδώ μέσα καταλαβαίνει τι έννοω. Ο αρχιτέκτονας που έχει μεράκι και πιάνει το χέρι του θα κάνει αριστουργήματα ενώ ο αρχιτέκτονας που δεν τρελαίνεται για την δουλειά θα κάνει κάτι όμορφο αλλά όχι άπιαστο. Ο στατικός που έχει μεράκι θα κάνει στατικά που όσοι ασχολούνται με οικοδομή θα υποκλίνονται όπως επίσης και ο πελάτης λόγω οικονομικότερης λύσης με ίδια αντοχή. Ακόμα και σε Η/Μ έχω δει διαφορά ποιότητας στην δουλειά που δεν πάει το μυαλό σας. Έτσι είναι και ο προγραμματισμός. Καλοί προγραμματιστές υπάρχουν πολλοί, "αριστοτέχνες" όμως λίγοι. Γι'αυτό και ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει έχει τίτλο "The Art of Assembly Language Programming". Βέβαια μην αρχίσεις με αυτό να μαθαίνεις προγραμματισμό γιατί θα χάσεις κάθε όρεξη να μάθεις προγραμματισμό μέσα στις πρώτες ώρες. Το ίδιο πράγμα μπορεί να γίνει με δεκάδες τρόπους προγραμματιστικά, λίγοι όμως έχουν την ικατνότητα να επιλέξουν τον βέλτιστο. (συγνώμη που βγήκα λίγο εκτός θέματος) Εδώ κολλάει αυτό που είπα και πριν. Διάλεξε ποιο επάγγελμα σε εκφράζει. Αφού θες πολυτεχνείο, επέλεξε ποια ειδικότητα σου ταιριάζει καλύτερ. Μπες στα site των σχολών, δες τα μαθήματα και το περιεχόμενό τους ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα.
impalnto Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Τώρα πήραμε τα πάνω μας οι μηχανολόγοι/ηλεκτρολόγοι επειδή σε κάθε ενοικίαση χρειάζεται ΥΔΕ (και πριν χρειαζόταν, απλά πλέον μόνο αυτό έχει μείνει σαν δουλειά) Συγνώμη αλλά αυτό από που προκύπτει? Δηλαδή αν νοικιαστεί ένα διαμέρισμα που η ΥΔΕ είναι σε ισχύ (εντός 14ετίας) χρειάζεται να υποβληθεί νέα?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Από το ίντερνετ. Πρώτα άρχισε με μια απλή γλώσσα προγραμματισμού για να μάθεις λογική προγραματισμού. Αν εξοικειωθείς με τις έννοιες της μεταβλητής, της σταθεράς, του βρόγχου επανάληψης (for, while), τις συνθήκες ελέγχου (if, switch/case), τις συναρτήσεις, τις μεταβλητές και αργότερα με τους δείκτες, θα μπορείς να μάθεις ότι θέλεις. Δεν θεωρώ πως αν κάποιος γνωρίζει μία γλώσσα προγραμματισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έχοντας σαν δεδομένο μόνο το πρόβλημα που καλείται να επιλύσει. Η γλώσσα είναι απλά το εργαλείο εκείνο που θα χρησιμοποιήσει για να κάνει γρηγορότερα αυτό που ήδη έχει σχεδιάσει. Άρα πρώτα πρέπει να διδαχθεί κάποιος την ανάλυση (λογική και μαθηματική) και μετά να προχωρήσει στην γλώσσα. Πρώτα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει έναν αλγόριθμο και μετά να χρησιμοποιήσει κάποια γλώσσα για να δημιουργήσει το τελικό πρόγραμμα. Βέβαια η κάθε γλώσσα προγραμματισμού αλλάζει το πλήθος των εντολών ενός αλγόριθμου. Και σαφώς αν ο ίδιος γνωρίζει όλες τις παραμέτρους ενός προβλήματος θα καταφέρει να δημιουργήσει έναν καλό αλγόριθμο και κατά συνέπεια ένα καλό πρόγραμμα. Δηλαδή εν κατακλείδι, η γλώσσα είναι το δεύτερο βήμα για κάποιον ώστε να φτάσει να προγραμματίζει. 1
sdim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 (edited) Αυτό ακριβώς εννοώ "λογική προγραμματισμού". Οι βασικές εντολές που χρησιμοποιούμε για ανάπτυξη του αλγόριθμου είναι κοινές σε όλες τις γλώσσες. Αφού μάθει λογική προγραμματισμού, ή ανάπτυξη αλγορίθμων, τότε μπορεί να ασχοληθεί με όποια γλώσσα θέλει. Συγνώμη αλλά αυτό από που προκύπτει? Δηλαδή αν νοικιαστεί ένα διαμέρισμα που η ΥΔΕ είναι σε ισχύ (εντός 14ετίας) χρειάζεται να υποβληθεί νέα? Αν γίνουν αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση ναι. Οι ΥΔΕ δεν είναι πανάκεια αλλά σε σχέση με την δουλειά των άλλων ειδικοτήτων εμείς κάτι έχουμε να ασχολούμαστε. Επίσης έχουμε και πολλές άλλες μικροδουλειές όπως πιστοποιητικά πυροπροστασίας, άδειες λειτουργίας, ανανεώσεις αδειών, κτλ . Σε λίγα χρόνια θα έχουν μεγάλη ζήτηση οι χημικοί μηχανικοί επειδή θα αρχίσουν οι εξορύξεις πετρελαίου. Γενικά κύκλο κάνει η ζήτηση. Edited Αύγουστος 29 , 2013 by sdim
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα