Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικύρωση αντιγράφων....


Recommended Posts

Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής ξεκινάω μια διαδικασία για τακτοποίηση ενος ημιυπαίθριου χώρου, στα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι πχ τοπογραφικό, κατοψη κ.τ.λ. Ρωτώ λοιπόν το εξής ο πελάτης διαθέτει όλα τα χαρτία που χρειάζομαι όμως για να κάνω την ρύθμιση θα πρέπει να είναι επικυρωμένα αντίγραφα...η επικύρωση πότε γίνετε?πρέπει να κάνω αίτηση να περιμένω 3 ημέρες να πάρω τα έγγραφα που θέλω από τον φάκελο που υπάρχει στην πολεοδομία κ να τα επικυρώσω Η μπορώ να βγάλω απευθείας αντίγραφα απο τον πελάτη κ να ζητήσω επικύρωση?και πού?

Αναφέρομαι στην πολεοδομία δυτικής θεσσαλονίκης (εύοσμο)

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται καμία επικύρωση. Αρκεί να είναι αντίγραφα των εγκεκριμένων. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βάλεις ότι μεταξύ των άλλων "τα προσκομιζόμενα σχέδια, είναι αντίγραφα εκ των εγκεκριμένων του φακέλου της οικοδομικής άδειας" (το βεβαιώνει ο ιδιοκτήτης δηλαδή).

Εγώ έχω όμως άλλη παραπλήσια απορία: έχω περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει αντίγραφα με σφραγίδα επικύρωσης του Συμβολαιογράφου μεν (αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για το συμβόλαιο αγοράς), δεν υπάρχει όμως σε αυτά σφραγίδα Πολεοδομίας. Με την υπεύθυνη δήλωση καλύπτομαι για να μη μπαίνω στη διαδικασία να ζητάω τον φάκελο;

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

 

σε ίδια περίπτωση, Πολεοδομία στις Κυκλάδες δε δέχτηκε αντίγραφο από το συνημμένο στο συμβόλαιο, αναζήτησα το φάκελλο και πήρα αντίγραφο. Και ιδού το απαράμιλλο :!: Η κάτοψη υπογείου στο συμβόλαιο έδειχνε αποθήκη ενώ της πολεοδομίας έδειχνε υπνοδωμάτιο (χωρίς να μετρά στη δόμηση) Προφανώς ο συνάδελφος που έβγαλε την άδεια έκανε λάθος τα αντίγραφα και κανείς δεν το είδε τότε...

 

Το ερώτημα είναι πως θα γίνει τακτοποίηση του υπογείου αφού δεν έχει φαινομενικά αλλαγή χρήσης; Μια ιδέα είναι να υποβάλλω και διάγραμμα κάλυψης που να αποδεικνύεται πως δε μετρά στην κάλυψη.

Γνώμες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.