mtarch Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2010 Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε σχέση με τον τρόπο μέτρησης του ύψους της στέγης. Σε μια κατοικία με επιτρεπόμενο ύψος στέγης (προαιρετικής) 2,00μ, το ύψος της στέγης μετράται από τη γένεσή της ή από την έναρξη του περιμετρικού δοκαριού στήριξής της, οπότε και μειώνεται το συνολικό της ύψος? Αν γνωρίζει κάποιος σε πιο σημείο του ΓΟΚ αναφέρεται αναλυτικά θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. ---------- Συνάδελφοι για επιτρεπόμενο ύψος στέγης 2.00μ το σημείο έναρξης μέτρησης του ύψους της στέγης μου ζήτησαν στην πολεοδομία (Αγ. Παρακευής) να είναι από το κάτω όριο του περιμετρικού δοκαριού στήριξης. Έτσι αντί να μετρήσει η στέγη από το μέγιστο ύψος κτιρίου και πάνω, δηλ. 8.60+2.00 μειώνεται κατά όσο το δοκάρι. Γνωρίζει κανείς που αναφέρεται στον κτιριοδομικό κανονισμό?
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2010 ... από το κάτω όριο του περιμετρικού δοκαριού στήριξης. Εννοείς το περιμετρικό δοκάρι από σκυρόδεμα; Μήπως το πάνω όριο θέλεις να πεις; Με φουρούσια είναι η στέγη ή με κρηπίδα; Αν βάλεις ένα σχήμα θα μπορούσαμε να σχολιάζουμε καλύτερα. Το λέω διότι και μένα μ' έχει απασχολήσει πολλές φορές το θέμα αλλά δεν έχω καταλήξει...
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2010 http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml δες το σχήμα σ=στέγη με τα φέροντα στοιχεία από οιπιοδήποτε υλικό http://www.michanikos.gr/album.php?albumid=129&pictureid=283 2
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Στην περίπτωση δηλαδή της στέγης με φορούσια, όπως η παρακάτω, ποια περίπτωση είναι η σωστή?
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 θα έλεγα το Β το γείσο θα το θεωρούσα αρχιτεκτονική προεξοχή ---- πάντως το σχήμα του ΓΟΚ δεν αφορά το γείσο αφορά πχ το δοκάρι στήρηξης μια μπετονένιας κεκλιμένης στεγης
akkonst Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Το ύψος στέγης μετράται από το τελικό υψόμετρο της πλάκας(συμπεριλαμβανομένης και της μόνωσης) πάνω στην οποία χτίζεται (αν έχει πλάκα). Όμως στη δική σου περίπτωση μάλλον θα μετρήσει και μέρος του δοκαριού πάνω στο οποίο θα πατάει, αν κατάλαβα καλά από το επιεικώς άθλιο επίσημο σκίτσο στον ΓΟΚ. Αν και η λογική μου λέει πως η στέγη πρέπει να μετράει χωρίς το δοκάρι που μάλλον έτσι κι αλλιώς θα είχε το κτίριο. http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml Το σχήμα βρίσκεται στο τέλος (σχήμα 2) και κοίτα και το άρθρο στο οποίο αναφέρεται. Έχει τον ορισμό της στέγης.
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Σε όλα τα σχήματα δεν μπορεί κανένας να διακρίνει αν είναι στο κάτω μέρος, στο άνω μέρος ή στο μέσο της δοκού!!!!! Πιστεύω πως ο φέρον οργανισμός της υποδομής, δηλαδή του κτηρίου, δεν ανήκει στην στέγη. Άρα η στέγη αρχίζει να μετρά από το πάνω μέρος της πλάκας ή της δοκού.
akkonst Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Ναι λογικά έτσι είναι. Εκτός κι αν έχει γίνει ειδικό δοκαράκι για τη στήριξη της στέγης. Έτσι το καταλαβαίνω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα