Highlander Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Εχω ένα οδηγό MBA που είχαν κυκλοφορήσει "τα νεα" προ 1 χρόνου. Αμα σε ενδιαφέρει και έρχεσαι απο Νέο Ψυχικό καμιά μέρα πάρε τηλέφωνο να στο δώσω. Το τηλέφωνο μου θα είναι στη θυρίδα σου. Περίμενε και να κοιτάξω κόστος το Alba..... έχει και full time και part time, η διάρκεια του part time είναι 24 με 48 μήνες. Κόστος λέει το full time μόνο διάρκεια 12 μήνες, κόστος 19,600€ ωχ ωχ ωχ..... τηλέφωνο επικοινωνίας (του Alba) 210 8964531-8 Πάρε τηλέφωνο πάντως, ο οδηγός ίσως σε βοηθήσει........ Ο Ντάνκαν ποιός είναι, φαντάζομαι ο ηθοποιός που έπαιζε τον Highlander ? ? ? ? ?
Highlander Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Πεταμένα λεφτά για μένα το MBA και ειδικά αν γίνει στην Ελλάδα.Εκτός και αν κάποιος το κάνει στο London Business School, άντε και στο Lancaster (Από Αγγλία) ή από Η.Π.Α στο Pennsylvania (Wharton), Columbia...... O αδερφός μου πάντως που έχει κάνει το MBA του Georgetown Washighton Dc, λέει ότι το Alba είναι πολύ καλό.
mswsk Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Και γω έχω ακούσει ότι το alba είναι καλο!!Κ μαλίστα υπάρχουν εταιρείες ( ξέρω για φαρμακευτικές πολυεθνικές ) που έχεουν πληρώσει τα δίδακτρα πορκειμένου τα στελέχη της να αποκτήσουν MBA από το alba!!
agrafiot Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2010 Συνάδελφοι δεν υπάρχει και άλλη επιλογή στην Ελλάδα για MBA. Άντε και το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα είναι τί αξία έχει στην αγορά..
Tommy_civil Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2011 Ξαναφέρνω το thread στο προσκήνιο μιας και είμαι σε φάση αναζήτησης ΜΒΑ.. Πιστεύω επίσης πως το θέμα αφορά πολλούς που ψάχνουν το κάτι παραπάνω/διαφορετικό, - ή μήπως τους (μας) έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οτι "μηχανιλίκι και οικονομικά είναι φοβερός συνδυασμός" ;;; Καλώ λοιπόν όσους έχουν αποκτήσει ΜΒΑ, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, κα καταθέσουν την εμπειρία τους εδώ. Τι αποκομίσατε από τις σπουδές; Κόστος; Άξιζε τον κόπο; Τι θα αλλάζατε αν είχατε την ευκαιρία να το κάνετε ξανά από την αρχή; Τι συμβουλές θα δίνατε; Helen που παρακολουθείς το MBA του Edinburgh Business School του Heriot-Watt, θα μπορούσες να μας καταθέσεις και εσύ την εμπειρία σου από το distance learning; Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!
[email protected] Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2011 Μερικά ΜΒΑ δημοσίων πανεπιστημίων που έψαξα κατά καιρούς είναι τα ακόλουθα: 1.Τεχνοοικονομικά συστήματα (Ε.Μ.Π.) 2.ΑΣΟΕΕ 3.ΠΑ.ΠΕΙ 4.Οικονομικό Νομικής 5.ΕΑΠ Το κόστος είναι από 4.500 ευρώ έως 12.000 ευρώ Σε κολέγιο βρισκει κανείς εύκολα με 8.000 ευρώ Εγώ τώρα κάνω του ΕΑΠ, ύστερα από 7 συνεχόμενες προσπάθειες να κληρωθώ, κ 7 συνεχόμενα έτη απορρίψεων από τα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια.Εκτός από το ΠΑ.ΠΕΙ που τα σκας χοντρά κ το ΕΑΠ που θέλει κλήρωση, στα υπόλοιπα θέλει μεγάλο βύσμα να σε πάρουν.Αξίζει πολύ.Στην ελληνική αγορά είναι άλλο ένα χαρτί τουαλέτας, ειδικά αυτούς τους καιρούς, όμως παγκοσμίως είναι αρκετά μεγάλη η ζήτηση για μηχανικούς με ΜΒΑ.Ειδικά αν μιλάμε για εργασία σε σταθμό παραγωγής. Ό,τι νομίζετε κάνετε.Καλή συνέχεια. 1
stratoz Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 MBA από τό Πα.Μακ. εδώ. Το 2006 που μπήκα το επί της ουσίας κριτήριο ήταν (κλασσικά) το GMAT καθώς πιστωνόταν έναν συντελεστή 60% από τα κριτήρια εισαγωγής. Τα υπόλοιπα ήταν 20% βαθμός πτυχίου, 10% συνέντευξη και 10% τυχόν προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία (ποτέ δε μου έγινε σαφές αν αυτό το τελευταίο επιμεριζόταν στα υπόλοιπα κριτήρια σε περίπτωση όπως η δικιά μου που δεν είχα τότε). Οπότε, τα κριτήρια επιλογής ήταν κατά συντριπτικό ποσοστό αδιάβλητα, συζητούνταν μάλιστα τότε και η κατάργηση της συνέντευξης ως προς την ποσόστοση. Νομίζω ότι τα πράγματα παραμένουν έτσι όπως τα περιέγραψα ακόμα και τώρα. Το κόστος απ' ότι άκουσα αυξήθηκε από τα 6.000 τότε στα 6.500 τώρα, με ταυτόχρονη μείωση των εισακτέων στους μισούς (αν θυμάμαι καλά περίπου 35 άτομα κάθε έτος πλέον). Το Πα.Μακ. κακά τα ψέμματα σε θέματα οργάνωσης είναι ένα βήμα μπροστά τουλάχιστον από τον εκπαιδευτικό δεινόσαυρο της πόλης (ΑΠΘ) λόγω μικρού μεγέθους ε και διοίκησης από ακαδημαϊκούς του γενικότερου τομέα της διοίκησης (βάζω μέσα οικονομολόγους, μαρκετίστες, HR κτλ. που καταρτίζουν και το 90% του ακαδημαϊκού προσωπικού του πανεπιστημίου). Μπορώ να πω τώρα, 3 χρόνια μετά την αποφίτησή μου και έχοντας εισέλθει στην εργασία, κρίνοντάς το μακροσκοπικά μάλλον ήμουν περισσότερο θύμα της προπαγάνδας περί μηχανικών με MBA παρά ότι μου άρεσε τόσο. Γιατί τα θέματα που διαπραγματεύεται καλώς η κακώς ένα τέτοιο πρόγραμμα για κάποιον που έχει τελειώσει πολυτεχνείο φαίνονται κάπως, αφηρημένα να το πω? Κάπως "loose"? Πάντως όχι με αυστηρούς κανόνες και συνεπώς όχι και τόσο επιστημονικά, με τη στενή του όρου έννοια. Δε μπορώ να πω από οργάνωση, εγκαταστάσεις και εξυπηρέτηση, οι τύποι είναι ά-ψ-ο-γ-ο-ι. Απλά κρίνοντας και το κατά πόσο έλαβαν υπόψη τους οι εν δυνάμει εργοδότες μου την κατοχή του πτυχίου αυτού συμβουλεύω όποιον θέλει να το κάνει να προχωρήσει ΜΟΝΟ αν τον ενδιαφέρει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το αντικείμενο γιατί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ στην Ελλάδα (τουλάχιστον κατά τη δική μου εμπειρία) δεν προσφέρει κάποιου είδους προβάδισμα.
Tommy_civil Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Σας ευχαριστώ zavi και Στράτο για τις απαντήσεις σας... Ήσασταν κατατοπιστικοί και ειλικρινείς! Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός απογοητεύομαι όλο και περισσότερο... Ξεκίνησα με τις καλύτερες προυποθέσεις, στα 24 μου (αυτή τη στιγμή) έχω Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού με πολύ καλό βαθμό, τελείωσα το στρατιωτικό και ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό μου στην Υδραυλική Μηχανική (ΔΠΘ), για να ανακαλύψω πως...όσο περισσότερα έχεις, τόσο το χειρότερο..! Βλέπω παιδιά από ιδιωτικά κολλέγια (τα γνωστά Αθηναϊκά...Harvard της Ελλάδας..!) να πουλάνε μούρη και να το παίζουν κάποιοι, απολαμβάνοντας όμως τα οφέλη και την υποστήριξη του κατέχειν στελεχιακές θέσεις σε επιχειρήσεις... Και αναρωτιέμαι λοιπόν: αξίζει τον κόπο να "εξοπλίζεται" κανείς τόσο πολύ, τουλάχιστον στο ελληνικό περιβάλλον..;;; Την απάντηση την παίρνω από τα μηνύματά σας αλλά και από γενικότερες συζητήσεις... Στις πιο πολλές περιπτώσεις, η επιπλέον γνώση (εν προκειμένω mba) ΔΕΝ βοηθάει..!!! Σου ανεβάζει τις απαιτήσεις, ο εργοδότης σε κοιτάει σαν πιο "δύσκολο" εργαζόμενο, και φυσικά σου στερεί χρόνια προϋπηρεσίας...! Θα μείνω στη φράση του Στράτου... "...θύμα της προπαγάνδας περί μηχανικών και MBA..."... Όπως και να'χει, θα περιμένω κ άλλες γνώμες/εμπειρίες από κατόχους του εν λόγω Master..! Εύχομαι να μην είναι τόσο απαισιόδοξα τα πράγματα...! Σας ευχαριστώ πολύ κ πάλι για το ενδιαφέρον..! 1
vmantas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Φίλε μου να υποθέσω ότι είσαι γύρω στα 25; τελειώνεις το ένα μεταπτυχιακό και σκέφτεσαι και για ένα ακόμη τύπου ΜΒΑ. Αν το κάνεις θα τελειώσεις σε 2 χρόνια, οπότε πας 27. Από τα 27 μέχρι να βγεις σύνταξη είναι καμιά 40 αριά χρόνια. Νομίζεις ότι υπάρχει κανείς να σου πει αν στα επόμενα 40 χρόνια θα σου χρειαστεί επί της ουσίας ή επί των τύπων το κάθε μεταπτυχιακό; Η μήπως ξέρεις αν δεν θα χρειαστεί να κάνεις και άλλο; Κανείς δεν ξέρει να σου πει. Αν σου αρέσει και μπορείς κάνε το. Αν δεν σου αρέσει άστο για όταν θα αναγκαστείς να το κάνεις για κάποιο λόγο και αν σου προκύψει. Γενικά για τα ΜΒΑ. Τα σωστά ΜΒΑ είναι αυτά που απαιτούν τουλάχιστον μια πενταετία και πάνω επαγγελματικής προυπηρεσίας, ΜΒΑ για Juniors και μόλις αποφοιτήσαντες από μια σχολή είναι άλλη μία ακαδημαϊκή άσκηση από την οποία ελάχιστοι θα αποκομίσουν οφέλη. Τα ΜΒΑ είναι 'γενικής παιδείας', για να το πω απλά, μεταπτυχιακά, δεν αποτελούν εξειδίκευση σε βάθος κάποιου αντικειμένου όπως το μεταπτυχιακό που θα κάνει κάποιος στην ειδικότητα του. Υπάρχουν πανεπιστήμια στην αγγλία που δέχονται για ΜΒΑ ανθρώπους που απλά έχουν πολλά χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας και δεν έχουν κανένα τίτλο σπουδών. Θέλω να πω, κυτταξτε τους όρους που βάζει κάθε πρόγραμμα. Αν δείτε ότι απαιτεί κάμποσα χρόνια προυπηρεσίας, και αν μπορέσετε να βρείτε και στατιστικά στοιχεία για την ηλικία των φοιτούντων, προτιμήστε αυτά που θα βρείτε μεγαλύτερους, με περισσότερη εμπειρία. Το 99% των μαθημάτων σε ένα ΜΒΑ αν γίνονται σωστά γίνονται μέσα από case studies και ομαδικής δουλειάς (the harvard way). Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ποσοστό ίσως και πάνω από 50% η μάθηση σας θα έλθει από τους συμφοιτητές σας, όσο και αν σας φαίνεται αυτό παράξενο, το υπόλοιπο μοιράζεται στην προσωπική σας προσπάθεια και στην ποιότητα/εμπειρία των καθηγητών του προγράμματος. Επίσης επειδή αυτά τα προγράμματα απευθύνονται σε στελέχη, και τα παρακολουθείς ενώ εργάζεσαι παράλληλα, να ξέρετε ότι απαιτούν πάρα μα πάρα πολύ κόπο, υπομονή και επιμονή μέχρι τέλους. Και τέλος κλείνω λέγοντας μην κάνετε κανένα μεταπτυχιακό στη λογική της άμεσης ανταπόδοσης, δείτε το πιο χαλαρά αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε.
MScEng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Πολυ κοντοφθαλμη "λογικη" βλεπω και δεν μου αρεσει. Για εναν ανθρωπο που ειναι 25-35 και εχει πολλα πολλα χρονια εργασιας μπροστα του μπορει κανεις να ξερει τι κατασταση θα επικρατει και τι θα ζηταει η αγορα σε 10 η σε 20 χρονια? Μπορει να ξερει αν θα μεινει στην Ελλαδα η θα παει στο εξωτερικο? Οποιος θελει να κανει MBA επειδη ειναι μοδα και εχει κυρος το βρισκω πολυ κακη επενδυση καποιων χιλιαδων ευρω. Αν παλι εχει ενδιαφερον στα οικονομικα και στην λειτουργια των επιχειρησεων τοτε αξιζει. Οι σπουδες ειναι επενδυση μπορει να σου βγουν μπορει και οχι! Σημερα οι χημικοι μηχανικοι και οι μηχανικοι ορυκτων πορων δεν ειναι και πολυ στα ντουζενια τους. Αν σε 5-10 χρονια απο τις ερευνες για πετραιλαικα κοιτασματα βρεθουν σημαντικα κοιτασματα προφανες δεν ειναι οτι θα αποκτησουμε σημαντικη ζητηση?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα