spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Πρώτα δηλαδή δεν υπήρχε δωρεάν παιδεία ??? Τα βιβλία τα αγόραζες. Στην πράξη και τώρα δεν έχουμε δωρεάν παιδεία γιατί κυριαρχεί ο θεσμός των φροντιστηρίων. Στο εξωτερικό δεν υπάρχει καν αυτή η λέξη. Θυμάμαι που μας έλεγε ένας καθηγητής ότι είχε πει σε ένα συνάδελφο του στο εξωτερικό,'' ότι τα παιδιά του πηγαίνουν και φροντιστήριο μετά το σχολείο στην Ελλάδα'' και ο ξένος νόμιζε ότι τα παιδιά του είναι καθυστερημένα !!!
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δυστυχώς οποιαδήποτε λύση προς την επίτευξη καταρχάς βιώσιμου πανεπιστημίου (αυτήν την στιγμή δεν είναι) θα δημιουργήσει δυσαρεστημένους. Αυτό είναι μια βασική αρχή κάθε αλλαγής. Με βάση τα παραπάνω κάνω τον συλλογισμό μου. Σήμερα τουλάχιστον στον εξωτερικό το δικαίωμα στην παιδεία είναι εφικτό σε όλους ή σχεδόν σε όλους. Παρόλα αυτά το δικαίωμα στην εργασία που συνδέετε με την παιδεία δεν είναι. Διαχωρισμός "καλών" και μή καλών πανεπιστημίων. Τα καλά πανεπιστήμια προσπαθούν με όλα τα μέσα να εκπαιδεύσουν σε επίπεδο τέτοιο ώστε οι απόφοιτοί τους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Τα καλά πανεπιστήμια έχουν δίδακτρα. Το σύστημα δουλεύει αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρείτε δεδομένο. Σαφώς στο σύστημα αυτό ο ιδιωτικός τομέας έχοντας τις περισσότερες απαιτήσεις διατηρεί τις ισορροπίες. Στην Ελλάδα αντίθετα ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τέτοιες δυνατότητες ή αν θέλετε δεν θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό σαν το δόρυ της ανταγωνιστικότητας. Προφανώς το κεντρικό κράτος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό αφου ο κύκλος εργασιών κάθε εταιρίας κάθε άλλο παρά διέπεται απο την ανταγωνιστικότητα της. Το κεντρικό κράτος λοιπόν με τις πελατειακές του σχέσεις δεν επιτρέπει την δημιουργία ανταγωνιστικότητας στο δημόσιο αντιθέτως την βάζει σε δεύτερη μοίρα. Το Ελληνικό πανεπιστήμιο προφανώς και δεν μπορεί να δημιουργήσει ενδο-πανεπιστημιακή ανταγωνιστικότητα διότι θα οδηγηθεί σε εξαθλίωση για τα γνωστά προβλήματα. Αυτό όμως που κάνει τόσο χρόνια, χωρίς να το διαφημίζει και τηρουμένων των αναλογιών (οικονομικών, πολιτικών, κλπ) είναι να παράγει ένα ποσοστό καλών επιστημόνων.
kostaspde Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Ορίστε, ο κύριος καθηγητής επιβεβαιώνει αυτά που χρόνια ακούμε κι εμείς ακόμα επιμένουμε στο βιολί μας. Δε θέλουμε δίδακτρα εδώ, αλλά όποιος έχει χρήμα στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και αργότερα σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Πληρώνει και απαιτεί ποιότητα. Στην πλειονότητα μας θαυμάζουμε και ζηλεύουμε τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Άλλοι φανερά και άλλοι ενδόμυχα. Και μάλιστα αυτοί που κρύβουν τη ζήλια τους προσπαθούνε να πείσουν τον ευατό τους και τους άλλους ότι δε συμβαίνει αυτό βαφτίζοντας τον μονόδρομο του να σπουδάσουν στην Ελλάδα ως επιλογή (θαρρείς και είχες τα λεφτά για έξω, ή αν τα είχες δε θα έφευγες) ενώ όπου σταθούνε και βρεθούνε κράζουν τους πτυχιούχους των ξένων πανεπιστημίων τους οποίους σκράπες που δεν μπόρεσαν ούτε τη βάση να πιάσουνε στις πανελλαδικές τους ανεβάζουνε – πληρωμένα πτυχία τους κατεβάζουνε. Αυτή είναι η αλήθεια.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Εγώ και πάλι στο Α.Π.Θ θα πήγαινα και το παιδί μου σε δημόσιο σχολείο θα το στείλω και σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Του κακού του μάστορα του φταίνε τα εργαλεία. Χρειάζονται αλλάγές αλλά η πλήρης ισοπέδωση και απαξίωση είναι λάθος. Όποιος θέλει να μάθει θα μάθει , όποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κομματικά θα ασχοληθεί με τα κομματικά. Για εξωτερικό , και κατά προτίμηση Αμερική , θα πήγαινα για διδακτορικό. Τελειώνοντας διδακτορικό στην Αμερική έχεις περισσότερες δημοσιεύσεις από ένα μόνιμο επίκουρο στην Ελλάδα. Έχεις χρηματοδότηση , βοηθητικό προσωπικό και δεν ασχολείσαι με τη ''λάντζα''.
Electrical MSc Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Καλησπερα και απο μενα, Ειπα να μην απαντησω αλλα δεν μπορεσα να αντισταθω. Ποια ειναι ή δωρεαν παιδεια (μαλλον αυτη στα φροντιστηρια) Που ειναι η αξιοκρατια ??? (Σε ποιο κομμα ειναι ο καθηγητης να μιλησουμε στην αντιστοιχη κομματικη παραταξη) Ενδιαφερον για το αντικειμενο ( χμμ σε ποιο ευρωπαικο προγραμμα ειναι κρυμενο μεσα, εχει επιδοτηση??? ) Οταν μπορεσουμε και αποβαλλουμε τα παραπανω αλλα και καποια ακομα (πχ αν σε ψηφισω για πρυτανη τι εχω να παιρνω... ) τοτε ισως να δουμε και κανα ιδρυμα απο 1-100 Οσον αφορα το ΕΤΗ, καλυτερα να προσεχουμε τι λεμε γιατι πολλοι απο εμας ουτε απο εξω δεν θα μπορουσαν να περασουν, αλλη νοοτροπια, αλλη κουλτουρα.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 To γνωστό ETH που κάποιος κάποτε έκανε το αστείο και το είχε συγκρίνει με το ΕΜΠ...Όποιος πάει εκεί, θα ντραπεί να μπει μέσα...για να μην μιλήσω για τις αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες... Επίσης από εκεί ξεκίνησε και το πρόγραμμα Cubus Statik. Πετάξτε τις παρατάξεις έξω !!! Αλλιώς ο κάθε τυχαίος θα παίρνει νύχτα πτυχίο από το ΕΜΠ και κάθε ΕΜΠ επειδή είναι σε παράταξη !!! Αυτό ήταν το μοναδικό σχόλιο για το ΕΤΗ. Κανένας δεν το κατέκρινε. Άλλοι κατακρίνουν τα Ελληνικά Πολυτεχνεία χωρίς να έχουν ιδία γνώση. Τι μέγεθος έχει η Ελλάδα για να έχουμε την απαίτηση να βρίσκονται οι σχολές στις θέσεις 1-100; Η αξιολόγηση υπολογίζει και το ερευνητικό έργο. Έρευνα χωρίς χρηματοδότηση δεν γίνεται. Αλλά πολύ τραγικά τα παρουσιάζεται. Υπάρχει κανένα Ιταλικό Πανεπιστήμιο στις θέσεις 1-200; Γαλλικά γιατί είναι τόσα λίγα;
Archytas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Οσον αφορα το ΕΤΗ, καλυτερα να προσεχουμε τι λεμε γιατι πολλοι απο εμας ουτε απο εξω δεν θα μπορουσαν να περασουν, αλλη νοοτροπια, αλλη κουλτουρα. Έτσι ακριβώς...
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 εγώ τον Ροδοπουλο τον εκτιμάω Τα καλά πανεπιστήμια έχουν δίδακτρα. αλλά αυτό μου κακοφα΄νεται να το προτείνει πανεπιστημιακός πως να το πω μοιάζει να απομακρύνεται από τους φοιτητές Διαχωρισμός "καλών" και μή καλών πανεπιστημίων. και για αυτο έχω να συμπληρώσω πως τα μη-καλά να κλεισουν ..... δεν υπάχρει περιθώριο να τα κρατάμε και να δεις που θα μας μείνουν και λεφτά για τα πρώτα
Archytas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 αλλά αυτό μου κακοφα΄νεται να το προτείνει πανεπιστημιακόςπως να το πω μοιάζει να απομακρύνεται από τους φοιτητές Ο Ροδόπουλος λέει τα πράματα όπως πρέπει να είναι. Είναι άλλο θέμα αν δεν μας αρέσει η άποψή του.
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 εσυ τελικά εσυ εισαι υπερ των διδάκτρων ;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα