Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμικά ηλιακά συστήματα


STERK

Recommended Posts

Καλησπερα σας

 

Εχω βρεί τα φορτια νερού και τα φορτια θέρμανσης σε κατοικια 120τμ στη περιοχή της Αθήνας σε μονοκατοικία με ταράτσα και ειναι τα εξής:

εκτίμηση φορτίου ΖΝΧ : 6.4 ΚWh / ημέρα

εκτίμηση φορτίου θέρμανσης :60 KWh / ημέρα

Εολ = 66.4 KWh / ημέρα

 

Θέλω αν μπορεί κάποιος να μου στειλει μια μελέτη εφαρμογής έτσι ώστε τα θερμικά ηλιακά συστήματα που 8α τοπο8ετείσώ να παράγουν ζεστό νερό χρήσης και 8ερμανση χώρου.Σε περίπτωση που δεν έχω ηλιοφανεια να λειτουργεί ηλεκτρικός λέβητας...και η θέρμανση να γίνετε με σώματα και οχι ενδοδαπέδια.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς με τα ηλιακά δεν είναι αποδοτικό να θερμαίνεις θερμαντικά σώματα.Τι σημαίνει αυτό?Αν εσύ θέλεις μέσα στον χειμώνα να επιτύχεις πχ 75 βαθμούς θερμοκρασία στα σώματα, αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να πιάσεις θερμοκρασία στους ηλιακούς συλλέκτες τουλάχιστον 85 βαθμούς κελσίου τον χειμώνα.Είναι εφικτό, αλλά καθόλου αποδοτικό με την χαμηλή σχετικά ηλιοφάνεια του χειμώνα καθώς και με τις αυξημένες θερμικές απώλειες(φαντάσου έναν συλλέκτη δύο τετραγωνικών, να είναι στους 85 βαθμούς κελσίου τουλάχιστον, και να τον χτυπάει κρύος άνεμος)..

Οπότε ή βάζεις μεγαλύτερα θερμαντικά σώματα για το σύστημα σου, ή fancoil ή ενδοδαπέδια. Εννοείτε πάντως πως χρειάζεται και αντιστάθμιση.

Μπορώ να σου δώσω μια τέτοια μελέτη-προσομοίωση, αλλά στο λέω από τώρα, πως δεν είναι αποδοτικό με σώματα(εκτός και αν τα μεγαλώσεις).

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε μια μελέτη που μας είχε τύχει για Κρήτη ηταν ξενοδοχειακή μονάδα που σημαίνει ότι χώρος για να μπουν τα πανελ υπήρχε άφθονος και η θέρμανση γινόταν με fancoils όπως λέει και ο mechatr0n.

Σε μια άλλη μονάδα στην Κρήτη χρησιμοποιούν ηλιακά και για κλιματισμό (αντι για freon είχαν αέριο λίθιο για εργαζόμενο μέσο).

Εσύ δεν ξέρω αν έχεις δει πόσα πανελ χρειάζεσαι και πόσο χώρο θα σου πιάσουν τελικά.

Δες την μελέτη που σου έχω στείλει και αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν την μελέτη του ξενοδοχείου δεν την έχω. Έχω αλλάξει δουλειά έκτοτε και όπως καταλαβαίνεις αρκετά τα έχασα.

Αυτή που του έστειλα είναι αρκετά "παιδική" για να πάρει μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.