Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες στους Πολιτικούς Μηχανικούς ΕΜΠ


rootbreaker

Recommended Posts

Μιας και με ενδιαφέρει το αντικείμενο λέω να το δοκιμάσω. Μπαίνω και φαντάρος τώρα οπότε χρόνο για διάβασμα θα έχω άπειρο.

Δεν ξέρω όμως τι μαθήματα πρέπει να δώσω και το πιο σοβαρό από όλα δεν έχω ύλη βιβλία και θέματα.

Όποις/α μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος.

 

Είχα επιχειρήσει να δώσω κατατακτήριες στους Μηχ.Μηχανικούς του ΕΜΠ αλλά πάτωσα στα στοιχεία μηχανών (ζητούσε παπάδες).

Link to comment
Share on other sites

Μιας και με ενδιαφέρει το αντικείμενο λέω να το δοκιμάσω. Μπαίνω και φαντάρος τώρα οπότε χρόνο για διάβασμα θα έχω άπειρο.

Δεν ξέρω όμως τι μαθήματα πρέπει να δώσω και το πιο σοβαρό από όλα δεν έχω ύλη βιβλία και θέματα.

Όποις/α μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος.

 

Είχα επιχειρήσει να δώσω κατατακτήριες στους Μηχ.Μηχανικούς του ΕΜΠ αλλά πάτωσα στα στοιχεία μηχανών (ζητούσε παπάδες).

 

Φίλε rootbreaker, σε 1 μήνα περίπου δίνω κατατακτήριες εξετάσεις στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Τα στοιχεία μηχανών ΙΙ με ανησυχούν περισότερο από τη μηχανική ρευστών και τη θερμοδυναμική Ι στα οποία θεωεώ πως είμαι σε καλό επίπεδο. Αν μπορούσες να μου στείλεις με pm τα θέματα των κατατακτηρίων εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα που έδωσες θα με βοηθούσες πάρα πολύ.

 

Όσον αφορά τις κατατακτήριες εξετάσεις της σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ για φέτος (έτος 2010-2011) βρήκα τα εξής:

 

 

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

 

Αθήνα, 23.4. 2010

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

 

Ανακοινώνονται τα παρακάτω στους αποφοίτους Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι και ισοτίμων προς αυτά Σχολών, που επιθυμούν να καταταγούν για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών προς απόκτηση του διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού του ΕΜΠ:

Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην από 23.4.2010 συνεδρίαση του Δ.Σ., αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν.3404/2005 και του άρθρου 2 της Φ2/12187/Β3 Υ.Α., αποφάσισε η επιλογή των υποψηφίων προς κατάταξη πτυχιούχων να γίνει με εξετάσεις.

H επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά επιτυχίας τους μέχρι την κάλυψη του προβλεπόμενου αριθμού θέσεων. Τα ποσοστά αυτών που θα γίνουν δεκτοί προς κατάταξη καθορίστηκαν ως εξής:

 

1. Κατηγορία πτυχιούχων Α.Ε.Ι ή ισοτίμων προς αυτά Σχολών:

Κατατάσσονται σε ποσοστό 2% επί του αριθμού εισακτέων της Σχολής, (στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνεται και η κατηγορία πτυχιούχων ανωτέρων σχολών διετούς κύκλου).

 

2. Κατηγορία πτυχιούχων Τ.Ε.Ι., και ισοτίμων προς αυτά Σχολών:

Κατατάσσονται σε ποσοστό 5% επί του αριθμού εισακτέων της Σχολής.

 

3. Kατηγορία κατόχων διπλώματος Bachelor (παλαιών) με Πράξη του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α (νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) για κατάταξη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Κατατάσσονται σε ποσοστό 3% επί του αριθμού εισακτέων της Σχολής.

 

΄Οσοι περιληφθούν στο προβλεπόμενο από το νόμο ποσοστό (2% για Α.Ε.Ι και 5% για Τ.Ε.Ι.) θα καταταγούν στο αντίστοιχο εξάμηνο όπως καταγράφεται παρακάτω:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A.E.I.

( Α) Κατάταξη στο 3o Εξάμηνο:

Διπλωματούχοι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Μηχανικοί Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μηχανικοί Περιβάλλοντος καθώς και Απόφοιτοι των Παραγωγικών Σχολών Αξιωματικών και των Σωμάτων Ασφαλείας ως και Πτυχιούχοι Σχολών Πανεπιστημιακής Στάθμης της ημεδαπής και αλλοδαπής

 

(Β) Κατάταξη στο 5o Εξάμηνο

Διπλωματούχοι Αγρονόμοι και Τοπογράφοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Μεταλλείων Μεταλλουργοί Ε.Μ.Π. και Πολυτεχνικών Σχολών, Διπλωματούχοι ΣΕΜΦΕ του Ε.Μ.Π., Μηχανολόγοι, Ναυπηγοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Η/Υ Ε.Μ.Π. και Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και Απόφοιτοι Σχολής Ικάρων (Τμήμα Μηχανικών - ειδικότης Συντηρητών Αεροπορικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΕ) καθώς και Μηχανικοί Παραγωγής

 

(Γ) Κατάταξη στο 7ο Εξάμηνο

Απόφοιτοι της Σχολής Τεχνικής Εκπαιδεύσεως Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ T.E.I.

 

(Α) Κατάταξη στο 3ο εξάμηνο

Πτυχιούχοι των Τμημάτων Τεχνολόγων Πολιτικών ΚΑΤΕΕ, Πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Πολιτικών Έργων Υποδομής, Πολιτικών Δομικών Έργων και οι Πολιτικοί Μηχανικοί της ΑΣΠΑΙΤΕ ή ισοτίμων Σχολών.

 

(Β) Κατάταξη στο 1ο εξάμηνο

Πτυχιούχοι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι ή ισοτίμων Σχολών, των οποίων τα πτυχία δεν είναι συναφή προς τις επιστήμες του Πολιτικού Μηχανικού.

 

Προκειμένου να γίνει η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, όλοι οι διπλωματούχοι ΑΕΙ όλων των ειδικοτήτων, πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΚΑΤΕΕ όλων των ειδικοτήτων και ισοτίμων και αντιστοίχων προς τις ανωτέρω Σχολές, θα εξετασθούν στα εξής τρία (3) μαθήματα του προγράμματος σπουδών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ ακαδ.έτους 2009-10, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 2 της Υπουργικής Απόφασης φ2/121871/β3 Υ.Α.:

 

Α) Μαθηματική Ανάλυση ΙΙ του 2ου εξαμήνου

Β) Τεχνική Μηχανική Ι (Στατική του Στερεού Σώματος) του 1ου εξαμήνου

Γ) Τεχνική Μηχανική ΙΙ (Μηχανική του Παραμορφωσίμου Σώματος) του 2ου εξαμήνου.

 

Οι απόφοιτοι σχολών ΚΑΤΕΕ θα πρέπει να απευθύνονται στη Δ/νση Διοικητικού του ΥΠΔΒΜΘ, Τομέα Τριτοβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για την ισοτιμία των τίτλων σπουδών τους προς τους τίτλους σπουδών των ΤΕΙ.

 

Οι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλων της Αλλοδαπής (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α- Αγ.Κωνσταντίνου 54 -Αθήνα) περί του ομοταγούς του αλλοδαπού ΑΕΙ και της ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών.

 

Οι κάτοχοι πτυχίων Bachelor και MSc θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π όπου να φαίνεται η πράξη κατάταξής τους.

 

Oι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι καλούνται να υποβάλουν από 1η μέχρι 15η Νοεμβρίου 2010, αίτηση προς την Γραμματεία της Σχολής με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Αίτηση για κατάταξη (έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία)

• Αντίγραφο πτυχίου νομίμως επικυρωμένο στο οποίο θα εμφανίζεται ο βαθμός πτυχίου.

 

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου 2010.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

06/05/2010

 

 

Σε συνέχεια της από 23.4.2010 ανακοίνωσης, συμπληρώνεται στα ποσοστά των εισακτέων που κατατάσσονται κατά κατηγορία και ο αριθμός των ατόμων, σύμφωνα με τον ορισθέντα αριθμό εισακτέων του ακαδ. έτους 2010-11 (130 άτομα), ως κάτωθι:

 

1. Κατηγορία πτυχιούχων Α.Ε.Ι ή ισοτίμων προς αυτά Σχολών: 3 άτομα

2. Κατηγορία πτυχιούχων Τ.Ε.Ι και ισοτίμων προς αυτά Σχολών: 7 άτομα

3. Κατηγορία κατόχων διπλώματος Bachelor (παλαιών) με Πράξη του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α (νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) για κατάταξη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π: 4 άτομα.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

Η ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων είναι η εξής:

 

 

 

1ο εξάμηνο

 

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ I (ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)

 

Εισαγωγικές έννοιες (σύνθεση δυνάμεων στο επίπεδο και στο χώρο). Στερεοστατικές εξισώσεις ισορροπίας (αναλυτικές μέθοδοι και στοιχεία γραφοστατικής). Φορέας και σύνθεση (ελεύθερος φορέας, στήριξη, επίπεδοι στερεοί σχηματισμοί, αντιδράσεις). Αρχή των δυνατών έργων (κινηματική μέθοδος προσδιορισμού αντιδράσεων). Επίπεδοι ισοστατικοί δικτυωτοί φορείς (μόρφωση και μέθοδοι υπολογισμού). Ολόσωμοι ευθύγραμμοι ισοστατικοί φορείς (εσωτερικά εντατικά μεγέθη και διαγράμματα Μ,Q). Δοκός Gerber και απλά ισοστατικά πλαίσια (διαγράμματα Μ,Q,Ν). Καμπύλοι φορείς (τριαρθρωτό και παραβολικό τόξο). Εύκαμπτοι φορείς (σχοινιά, καλώδια, αλυσοειδής).

Ευστάθεια θέσης ισορροπίας. Τριβή (νόμος τριβής Coulomb).

2ο εξάμηνο

 

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ II (ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΙΜΟΥ)

 

Εφελκυσμός και θλίψη ελαστικών ραβδωτών φορέων (νόμος Hooke, λόγος Poisson, θερμοελαστική συμπεριφορά, απλές υπερστατικές κατασκευές: μέθοδοι δυνάμεων-μετατοπίσεων)). Διάτμηση (διατμητική τάση, τροπή, μέτρο διάτμησης). Επίπεδη εντατική κατάσταση (ορθές και διατμητικές τάσεις, κύριες τάσεις και διευθύνσεις, κύκλος Mohr, διαφορικές εξισώσεις ισορροπίας). Λεπτότοιχοι λέβητες. Επίπεδη παραμόρφωση (τροπές, στροφές, κύριες τροπές, κύκλος Mohr, σύμπλεγμα μηκυνσιομέτρων, εξισώσεις συμβιβαστού). Ελαστική συμπεριφορά (τρισδιάστατη εντατική κατάσταση, καταστατικές σχέσεις ισότροπων υλικών, απλά υπερστατικά προβλήματα δίσκων). Τεχνική θεωρία ελαστικής κάμψης (ροπές αδράνειας, καθαρή κάμψη, απλή κάμψη). Κάμψη συνθέτων δοκών. Ελαστική γραμμή (επίλυση απλών υπερστατικών δοκών).

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΙ

 

Ο Ευκλείδειος χώρος Rn. Συναρτήσεις μεταξύ Ευκλείδειων χώρων, όριο και συνέχεια συναρτήσεων. Παράγωγοι διανυσματικών συναρτήσεων μιας μεταβλητής, εφαρμογές στη Μηχανική και στη Διαφορική

Γεωμετρία, πολικές, κυλινδρικές και σφαιρικές συντεταγμένες. Διαφορίσιμες συναρτήσεις (η μερική παράγωγος, παράγωγος κατά κατεύθυνση, το διαφορικό). Διανυσματικά πεδία, κλίση-απόκλιση-στροβιλισμός. Βασικά θεωρήματα διαφορίσιμων συναρτήσεων (θεωρήματα μέσης τιμής, Taylor). Θεώρημα της αντίστροφης συνάρτησης, θεωρήματα πεπλεγμένων συναρτήσεων, συναρτησιακή εξάρτηση. Τοπικά ακρότατα, ακρότατα υπό συνθήκες. Διπλά και τριπλά ολοκληρώματα: ορισμοί, κριτήρια ολοκληρωσιμότητας, ιδιότητες του διπλού-τριπλού ολοκληρώματος. Αλλαγή μεταβλητών, εφαρμογές. Πολλαπλά ολοκληρώματα. Γενικευμένα πολλαπλά ολοκληρώματα και ολοκληρώματα με παράμετρο. Επικαμπύλια ολοκληρώματα : επικαμπύλιο ολοκλήρωμα α' και β' είδους, επικαμπύλια ολοκληρώματα ανεξάρτητα του δρόμου, θεώρημα Green, απλά και πολλαπλά συνεκτικοί τόποι του R2 και R3. Στοιχεία από τη θεωρία των επιφανειών, επιφανειακά ολοκληρώματα α' και β' είδους. Βασικά θεωρήματα Διανυσματικής Ανάλυσης (θεωρήματα Stokes και Gauss), εφαρμογές

 

 

 

Τα συγγράμματα που διανέμονται στα αντίστοιχα μαθήματα στους φοιτητές της σχολής μπορείς να τα δεις από τον Εύδοξο στη σελίδα http://www.eudoxus.gr.

 

Προσωπικά σου προτείνω τα εξής συγγράμματα:

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ι

Μηχανική του απαραμόρφωτου στερεού-ΣΤΑΤΙΚΗ του Παναγιώτη Βουθούνη

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ

Τεχνική μηχανική-ΑΝΤΟΧΗ των ΥΛΙΚΩΝ του Παναγιώτη Βουθούνη

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΙ

 

1) Λογισμός συναρτήσεων πολλών μεταβλητών-Μαρία Κ. Κωνσταντινίδου-Εκδόσεις Σοφία

2) Διανυσματική ανάλυση-Κάρολος Ι. Σεραφειμίδης-Εκδόσεις Σοφία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στα στοιχεία μηχανών ο τύπος ζητάει παπάδες. Προσωπική μου άποψη. Από φίλους φοιτητές και απόφοιτους του τμήματος μου λένε ότι αυτά που βάζει στις κατατακτήριες τα βάζει κανονικά σαν εργασίες εξαμήνων.

 

Έχω θέματα και σημειώσεις αλλά όχι το βιβλίο του, το οποίο πρέπει να αγοράσεις.

Αν είσαι Αθήνα συναντιόμαστε και βγάζουμε φωτοτυπίες ότι θες.

Link to comment
Share on other sites

Α, μάλιστα. Ο τύπος είναι τρελλός. Έχω αγοράσει βιβλία αλλά όχι τα δικά του. Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα, αλλά πολύ μακριά (Ρόδο) και δεν μπορώ να ανέβω παρά μόνο για τις εξετάσεις γιατί είμαι στρατό (καλή ώρα έρχονται και τα δικά σου).

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Αν τυχον είμαι έξω όταν είναι οι εξετάσεις μιλάμε και σου δίνω ότι θες.

Σε ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το δικό μου θέμα.

 

Κάτι που ξέχασα να σου πω.

Στα ρευστά δίνουμε με το βιβλίο της σχολής.

Στη θερμοδυναμική μόνο με το διάγραμμα mollier

Στα στοιχεία μπορείς να φέρεις ότι θες από σημειώσεις.

 

Υπάρχει κανένας άλλος συνάδελφος να μπορεί να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

πάνε

 

A ρε Βόρεια Ελλάδα μου έλειψες!!!!!

 

Φίλε μου δυστυχώς δεν μπορώ να πάω έξω. Αν μπορούσα θα είχα πάει ήδη!

 

Κανείς άλλος για βοήθεια? Μπαίνω στις 24 Νοέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.