stamos1986 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 καλησπέρα έχω την εξής απορία μπορεί ένας μηχανολόγος μηχανικός να υπογράψει για οικοδομική άδεια μέχρι διώροφο? επειδή έχω ακούσει πολλές απόψεις-φήμες που δεν εμπιστεύομαι..ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τα δικαιώματα του σε απλή μορφή? υπάρχει κάτι ξεκάθαρο? ευχαριστώ πολυ
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Mα φυσικά , υπέγραψε τοπογραφικό ,αρχιτεκτονικά , στατικά , τυχόν γεωτεχνική μελέτη. Το ερώτημα είναι ότι ξέρεις από αυτά ; Σίγουρα , όχι. Οπότε πρόσεξε που βάζεις την υπογραφή σου γιατί αν ξεκινάς την καριέρα σου με αυτή την λογική..........
CivilKald Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Αν θυμάμαι καλά για 2όροφο υπογράφουν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί που λάβαν το πτυχία τους μέχρι κάποια χρονολογία της δεκαετίας του 60 ή του 70... Έχει αναφερθεί και κάπου στο forum αλλά δε κατάφερα να το βρώ. Εμπάσει περιπτώσει όμως,το βασικότερο είναι το σχόλιο του spy1551. Το ερώτημα είναι αν είσαι σε θέση να βγάλεις εις πέρας μια τέτοια μελέτη με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Προφανώς και "μη ξεκινάς την καριέρα σου με αυτή την λογική..."
engineer_thess Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Αν θυμάμαι καλά για 2όροφο υπογράφουν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί που λάβαν το πτυχία τους μέχρι κάποια χρονολογία της δεκαετίας του 60 ή του 70... Έχει αναφερθεί και κάπου στο forum αλλά δε κατάφερα να το βρώ. Έχει αναφερθεί εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=135989#post135989 στο post #10 και ο νόμος είναι εδώ http://www.kkengineering.gr/legislation/dikaiomataMixanikon/Egk-51502-67.txt Στο Δ' αναφέρεται σε ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους μηχανικούς: Δ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. α) Οι καταθέσαντες τα στοιχεία των εις το Γραφείον Πολεοδομίας Αθηνών μέχρι τέλους του έτους 1965 έχουν τα αυτά δικαιώματα ως και οι Τοπογράφοι Μηχανικοί. β) Από του έτους 1966 και εφεξής ουδέν πλέον δικαίωμα έχουν βλέπε υπ'αρ. Α.17131/26-1-66 Διαταγή Υπουργείου Δημ. 'Εργων.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Aυτοί έχουν κλείσει 45 έτη από το πτυχίο τους. Προφανώς έχουν βγει στη σύνταξη. Το τμήμα των μηχανολόγων μηχανικών , ίσως να είναι το πιο δύσκολο Πολυτεχνικό τμήμα και πιστεύω ότι σαν μηχανικοί έχουν αρκετές δυνατότητες. Αν κάποιος έχει την εμπειρία και ασχολήθηκε χρόνια δίπλα σε κάποιο Πολιτικό , Αρχιτέκτονα ή Τοπογράφο , μπορεί να έχει τις ικανότητες να αναλάβει ακόμη και πολυκατοικία. Αλλά με το βασικό πτυχίο ,δε νομίζω ότι μπορεί. Επίσης μη ξεχνάτε που βάζετε την υπογραφή σας. Θυμηθείτε την κομπίνα με τα τοπογραφικά στη Λάρισα. http://www.trikalanews.gr/article/3936/ Ακόμη και άλλος να έχει κάνει την μελέτη , θα πρέπει να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις για να τον ελέγξετε. Αυτό ισχύει και για την αντίθετη περίπτωση , Πολιτικών Μηχανικών που υπογράφουν Η/Μ.
econa Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 "Αυτό ισχύει και για την αντίθετη περίπτωση , Πολιτικών Μηχανικών που υπογράφουν Η/Μ". Συμφωνώ απόλυτα spy1551. Πάντα είχα την απορία πως είναι δυνατόν ο νόμος να δίνει δικαιώματα στον Πολιτικό Μηχανικό να υπογράφει ηλεκτρομηχανολογικά μέχρι ένα ποσό. Δίνει το δικαίωμα να συντάσσει φάκελο μηχανουργείου, και δεν δίνει το δικαίωμα στον Μηχανολόγο Μηχανικό να υπογράφει μελέτη μιάς μεταλλικής σκεπής. Αν πάλι κάνω λάθος, θα με ευχαριστούσε να με διορθώσετε.
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Για αυτό τον λόγο θα έπρεπε ο καθένας να έχει το κομμάτι του αυστηρά βάσει νόμου, είτε προκειτε για εμπορικό κέντρο είτε για περίπτερο. Το "απλή' εγκατάσταση εύκολα μπορεί να γίνει λίγο πιο σύνθετη και μετά..χάνεται η μπάλλα. Ετσι αντί για συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ μηχανικών δημιουργούνται κόντρες τύπου γιατι αυτός υπογράφει και όχι εγώ κτλ
CivilKald Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Συμφωνώ και επαυξάνω λέγοντας πως τα δικαιώματα θα πρέπει να ορίζονται αυστηρά βάσει του προγράμματος σπουδών του κάθε τμήματος και προφανώς να δίδονται κατόπιν σοβαρής και απαιτητικής εξέτασης ανά τομέα επιλογής(ναι,τύπου "8ωρα"..). Προφανώς αυτό σημαίνει ότι εγώ δε θα υπογράφω απεριόριστα Αρχιτεκτονικά και Τοπογραφικά και καθόλου Η/Μ. Τα όποια μαθήματα σχετίζονται με τα αντικείμενα αυτά μου παρέχουν την απαραίτητη αντίληψη για να συνδέσω το έργο μου ομαλώς με αυτό των υπολοίπων συναδέλφων και να αλληλεπιδράσω λειτουργικά με αυτούς. Προφανώς τα ίδια ισχύουν και τούμπαλιν.
stamos1986 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2010 Σαφώς και δεν πρέπει να ξεκινάμε έτσι γιατί είναι και το που θα καταλήξουμε..Είναι που μόλις τελειώσαμε και έχουμε «χάσει λίγο την μπάλα»..είναι θα έλεγα λίγο χάος και γω με την σειρά μου..απλά ακούω ότι ο ένας υπογράφει αυτό ο άλλος το άλλο ο άλλος μπορεί και τα 2 και ξαφνικά πανικός..εγώ ενδιαφερόμουνα μπας και κάνω κάτι σχετικό σε επαρχία για μελετητικό γραφείο στο μέλλον αφού περάσουμε μια καλή ενημέρωση και εκπαίδευση..υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτό μέσω 2ου πτυχίου πολιτικού? κάποιο μεταπτυχιακό? πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για το ενδιαφέρον σας
cna Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2010 Για να μπορείς να υπογράψεις στατικά ο μόνος τρόπος είναι να πάρεις πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Αν μάλιστα είσαι και νέος τότε θα στο συνιστούσα σχεδόν ανεπιφύλακτα. Στο μόνο σημείο που "κολλάω" είναι αν θα σου δώσει την άδεια το ΤΕΕ να ασκήσεις τα 2 επαγγέλματα ταυτόχρονα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα