Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία στο SAP2000


ApostolisOik

Recommended Posts

Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν μπορώ να αποθηκέυσω το μοντέλο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγει από παλαιότερη version του SAP2000; Έχω το SAP2000 v14 και θέλω να το ανοίξω σε SAP2000 v11

Link to comment
Share on other sites

Θα σώσεις αρχείο *.S2K. Πιθανότατα θα χρειαστεί λίγη δουλειά σε κάποιο κειμενογράφο για "στρώσει" στα μέτρα της παλαιότερης έκδοσης.

Link to comment
Share on other sites

Κάνω export σε *.s2k , ωστόσο όταν πάω να το κάνω import στο SAP2000 v.11 δεν το ανοίγει επειδή το αρχείο έχει δημιουργηθεί από νεότερη έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξέ το με το word και άλλαξε την έκδοση που αναφέρει (στην τρίτη ~ τέταρτη γραμμή). Επιπλέον ίσως χρειαστεί να αλλάξεις τα πεδία που δεν ανταποκρίνονται στην παλιά έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να το σώσεις και σε άλλα format, δεν έχω το SAP2000 στο pc μου αλλά θυμάμαι ότι μπορείς να το σώσεις σε *.s2k αλλά και σε άλλα format. Σώσε το αρχείο σε όλα τα format και δες ποιο από όλα ανοίγει με το v11.

 

Αλλίως, πρέπει να κάνεις αυτό που λέει ο AlexisPap, χρονοβόρο μεν αλλά είναι η μόνη λύση δε. Πρέπει να ανοίχεις το *.s2k από το v14 με το Notepad πχ και να ανοίξεις και ένα *.s2k από ένα άλλο αρχείο σωσμένο με το v11 και να το φέρεις στα ίδια.

 

edit: Δοκίμασε και το *.$2k

Link to comment
Share on other sites

Ωραία!

 

Καλό θα ήταν μάλλον, να μας πεις με ποιο format το άνοιξες τελικά για να ξέρει και κάποιος που θα έχει παρόμοιο ερώτημα στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Θελω να βαλω εναν φορεα (χωρικο πλαισιο) και να δω το μητρωω ακαμψιας του. Υπαρχει καμια εφαρμογη? Το sap2000 to εμφανιζει καπου? Και αν ναι που?

Υ.Γ. Πως λεγεται στα αγγλικα η ακαμψια Κ μπας και βρω στο google tipota.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.