Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εάν εξωτερικα δεν εχεις επιφάνειες απο πετρα ή επιφανειες με φελιζόλ τοτε υαλόπλεγμα δεν χρειαζετε να βάλεις παντού. Μόνο στις επιφάνειες που κολάει το τουβλο στο μπετόν. Στις 2 κάθετες γραμμες αλλα και στις 2 οριζοντιες. Σημαντικο πολυ για να γλιτώσεις συστολες διαστολες είναι κατα το χτισιμο των τουβλων να έχει προηγηθεί πεταχτο-πρωτο χερι σοβα απο την προηγουμενη μέρα στις επιφάνειες μπετον που θα κολληθουν τουβλα. Εσωτερικα ισχυει το ίδιο οσο αφορα μπετον-τουβλο, υαλόπλεγμα επισης βάζομε εαν εχει γίνει κάποια αλλαγη στις τοιχοποιοιες και έχει προστεθει τοιχοποιοια. Επίσης οπουδήποτε έχουν γίνει σκαψίματα και με την τοποθέτηση σωλήνων κτλ. απο ηλεκτρολογο, υδραυλικο η εφαρμογη σοβα πάνω στον ιδιο τον τοιχο δεν είναι εφικτή τότε εφαρμοζουμε υαλοπλεγμα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι ο ηλεκτρολογικος πίνακας κ ο συλλέκτης νερου. Η πίσω τους μερια συνηθως ειναι σκαμενη τελειως οποτε δεν υπάρχει σταθερη επιφάνεια για την εφαρμογη σοβα. Όπως και τα σημεια που περνουν πολλες γραμμες του ηλεκτρολόγου. Συνισταται οι γραμμες-σωληνες μεταξύ τους να έχουν ενα ικανοποιητικο κενο για τον σουβα, επειτα να ξεπλυθουν με νερο καλα και να γίνει πρωτο χέρι σοβα-πεταχτο πριν την εφαρμογη υαλοπλεγματος.

Δημοσιεύτηκε

Βάλε και ίνες.

 

1 σακουλάκι των 6-9 € κάνει για ένα κυβικό λάσπης. Δλδ για 1,5εκατοστά σοβά πάχος βγάζεις 65 μ2 σοβά δλδ 0,11€/μ3 και έχεις ινοπλισμένο σοβά.:rolleyes:

 

Σε καλύτερες δουλειές προτείνω άλλο πρόσμικτο από το χιλιοφορεμένο revinex.

  • Upvote 1
  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε
Προσοχή με τις βροχές και με τυχόν παγετό ξεχάστε τα σοβατίσματα...(τουλάχιστον +5 να είναι η ελάχιστη πρωϊνή θερμοκρασία)

 

Πολύ καλό tip αυτό αλλά αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικά να μου εξηγήσεις η θερμοκρασία μικρότερη της παραπάνω γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο σοβάτισμα? (φαντάζομαι στην πρόσφυση του)

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα.

Έχει κανείς υπόψη το σοβά κουρασάνι; Χρησιμοποιεί τη λεγόμενη θηραϊκή γη και συστατικά που υποτίθεται ότι βοηθούν τη διαπνοή του κτιρίου, όπως π.χ. υδραυλικό ασβέστη αντί του συμβατικού, σε κάποιες περιπτώσεις ποταμίσια άμμο αντί θαλάσσης κλπ. Κοστίζει αρκετά ακριβότερα, αλλά υποτίθεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλό tip αυτό αλλά αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικά να μου εξηγήσεις η θερμοκρασία μικρότερη της παραπάνω γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο σοβάτισμα? (φαντάζομαι στην πρόσφυση του)

 

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συμβαίνει το εξής:

Υπάρχει μια διαδικασία σκλήρυνσης του κάθε κονιάματος (ενυδάτωσης του τσιμέντου και απόκτηση των αντοχών) κατά την οποία δημιουργούνται οι δεσμοί μεταξύ των διάφορων συστατικών.

Αν κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας (τις πρώτες ώρες) παγώσει το νερό που βρίκσεται μέσα στο κονίαμα, τότε διογκώνεται και σπάνε οι κρυσταλλικοί δεσμοί εν τη γενέση τους. Δηλαδή, δημιουργείται ένα μίγμα από ...θρύψαλλα αντί για ένα ισχυρό ασβεστοτσιμεντοκονίαμα.

Για παράδειγμα βάλτε μία παγοθήκη στην κατάψυξη γεμάτη με νερό. Στην μία ώρα περίπου βγάλτε τη, κουνήστε τη λίγο και ξαναβάλτε τη. Τα παγάκια που είναι μέσα θα έχουν γίνει θρύψαλλα και δεν πρόκειται να ξαναγίνουν "ενιαίο" σώμα...

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Στο σοβατισμα τι βάζετε απο στεγανωτικο μαζης και απο ινες; Με τι αναλογίες και κόστος αν γνωρίζετε.

  • 5 years later...
Δημοσιεύτηκε

Kαι τι τσιμεντο κατηγοριας επιλεγουμε? αντοχης 42.2 ή 32.5? χωρίς τέφρα όπως εχει προαναφερθεί και για το σκυρόδεμα? δεν βρισκω πουθενά κάποια αναφορά, παρα μόνο τις ιδιότητες των κονιαμάτων για τις στρώσεις csiv, csii .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.