Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρεσία σε σπίτι εξ αδιαιρέτου

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους...

Θα ήθελα κι εγώ να κάνω μια ερώτηση... Το σπίτι μου και το οικόπεδο γύρω απο αυτό είναι εξ αδιαιρέτου με συγγενικό πρόσωπο, δυστηχώς. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να χωριστεί αλλά δυστηχώς δεν βρέθηκε μεταξύ μας λύση.

Πρόσφατα ο "συνιδιοκτήτης" μου αποφάσισε και θεώρησε σωστό να κλείσει με σύρμα ένα μεγάλο κομμάτι απο τον κοινόχρηστο χώρο και να τον ονομάσει αυλή του!!!( χωρίς φυσικά να με ρωτήσει ) Του είπα να το βγάλει καθώς δεν συμφωνώ αλλά αρνείται.

Από την αστυνομία με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τον σταματήσουν.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω καταρχήν αν όντως είναι παράνομος που λειτούργησε αυθαίρετα και χωρίς την συγκαταθεσή μου, και αν γνωρίζεται πως εγώ μπορώ να τον σταματήσω να αυθαιρετεί...

σας ευχαριστώ..

Εφόσον είστε εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτες, θα πρέπει ό,τι γίνεται στο οικόπεδο και στα κτίριά του, να είναι κοινή απόφαση όλων των συνιδιοκτητών. Αυτό είναι ένα δεδομένο.

Όμως, επειδή είναι λίγο δύσκολο να καταλάβω- και φαντάζομαι και οι άλλοι συνάδελφοι- περί τίνος πρόκειται, καλό θα ήταν να βρείτε ένα συνάδελφο στον οποίο θα εκθέσετε το πρόβλημά σας, θα του πάτε το τοπογραφικό της ιδιοκτησίας και το συμβόλαιο και αυτός, έχοντας εικόνα, θα σας βοηθήσει.

Όμως, επειδή είναι λίγο δύσκολο να καταλάβω- και φαντάζομαι και οι άλλοι συνάδελφοι-

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω. Και μέλιστα καθόλου δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω. Δεν θα οδηγήσω εγώ ένα πελάτη εναντίον κάποιου άλλου, ούτε θα τροφοδοτήσω με πληροφορίες όταν η γνώση πρέπει να μοιράζεται με φειδώ καθώς αυτή σε τροφοδοτεί με τα προς το ζειν να ζήσεις τα παιδιά σου, αν φυσικά έχεις?!

Επιπλέον το ενδεχόμενο κρύβει τον κίνδυνο ότι μπορεί η πληροφορία μας να είναι λάθος, να οδηγήσει ή να δημιουργήσει μπλέξιμο. Ξέρεις τις περιπτώσεις? ξέρεις αν υπάρχει σύσταση ιδιόχρησης αυλής? ξέρεις αν η άδεια το προβλέπει? Γι αυτό σου λέω , μη βιάζεσαι να μιλήσεις, οδηγήσαι σε εσφαλμένα συμπεράσματα

.-

Highlander

Σ΄ αυτά που έγραψα μέχρι τώρα, νομίζω ότι γίνεται κατανοητό, ότι "συμβούλευσα" τον άνθρωπο να πάει σε συνάδελφο για να τον βοηθήσει. Και σε καμία περίπτωση δεν έστρεψα κανέναν εναντίον κανενός.

Τώρα, γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση από μέρους σας, δεν το καταλαβαίνω. Επιπλέον, νομίζω ότι παρεκτρέπεσθε όταν αναφέρεστε μ' αυτό το ύφος σε οικογένειες, παιδιά κ.λ.π. ανθρώπων που δεν γνωρίζετε. Καλό θα ήταν να προσέχετε πώς και τί σχολιάζετε.

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας..

Θέλω να πω ότι η απάντηση της catherine δεν με οδήγησε στην σκέψη να στραφώ εναντίον σε κάποιον, αντιθέτως την θεώρησα κι εγώ συμβουλευτική..

ευχαριστώ και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.