Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση οικοπέδου με αυθαίρετο κτίσμα


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Σε ένα εντός σχεδίου οικόπεδο είναι κτισμένο αυθαίρετο κτίσμα προ του '83.

Αν το οικόπεδο χωριστεί στα δύο, τα προκύπτοντα τμήματα έχουν τις προϋποθέσεις κατά κανόνα αρτιότητας προσώπου και εμβαδού. Το αυθαίρετο κτίσμα όμως, που παραμένει στο ένα από τα δύο οικόπεδα (και το οποίο έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με 1512/85 λόγω μικρών πλάγιων αποστάσεων...) θα πραγματοποιεί κάλυψη μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης στο τμήμα του οικοπέδου όπου θα ανήκει πλέον. Μπορεί κατά τη γνώμη σας να γίνει η κατάτμηση και να προκύψουν δύο άρτια οικόπεδα, το ένα κενό κτισμάτων και το άλλο με αυθαίρετο και άρα κατεδαφιστέο κτίσμα, που όμως πραγματοποιεί υπερκάλυψη, ή μπορεί να δημιουργηθούν πορβλήματα σε μελλοντική ανοικοδόμηση?

Με ενδιαφέρει βασικά η δυνατότητα της κατάτμησης του οικοπέδου και της ανοικοδόμησης στο κενό κτισμάτων τμήμα, δεδομένου ότι το αυθαίρετο κτίσμα θα παραμείνει υποχρεωτικώς αυθαίρετο είτε γίνει η κατάτμηση είτε όχι και το οικόπεδο στο οποίο ανήκει θα μπορέσει να ανοικοδομηθεί μόνο εφόσον κατεδαφιστεί πρώτα το υφιστάμενο αυθαίρετο κτίσμα...

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.