Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό μεταβίβασης - Αποτυπώνονται επικείμενα κτίσματα?


Recommended Posts

Καλημέρα!

Μία ερώτηση. Συνιδιοκτήτης εξ' αδιαιρέτου με ποσοστό επί του συνόλου Α% σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου άρτιο κατά παρέκλιση και οικοδομήσιμο, θέλει να μεταβιβάσει το μερίδιο του στον πελάτη μου. Παρά το εξ' αδιαιρέτου

της υπόθεσης, οι συνιδιοκτήτες έχουν κάνει περιφράξει τμήματα εμβαδών αναλόγων του ποσοστού του και θεωρούν οτι έχουν καθορισμένα τμήματα

(σημειωτέον οτι στο σύμβόλαιο με το οποίο ο πελάτης μου απέκτησε το ποσοστό του αναφέρει ξεκάθαρα οτι πρόκεται για εξ΄ αδιαιρέτου ποσοστό απλά αναφέρει οτι εάν σε μέλλοντα χρόνο επιτράπει από τον νόμο η κατάτμηση, ο ιδιοκτήτης θα πάρει εμβαδόν ανάλογο με το ποσοστό του σε τμήμα ή θέση του οποίου μέσα στον αγρό έχει προκαθοριστεί σύμφωνα με επιθυμία της αρχικής ιδιοκτήτριας. Ο ένας λοιπόν από τους συνιδιοκτήτες με ποστοστό ας πουμε Β% έχει χτίσει το σπίτι (αυθαίρετο ή όχι δεν γνωρίζω) του μέσα στο "τμήμα" του ( το οποίο ορίστηκε κατά τα παραπάνω.) Αυτό είναι το ιστορικό.

 

Ο συμ/φος μου ζήτησε να "εξαφανίσω" το κτίσμα από το διάγραμμα, προφανώς γιατί εγείρονται δικαιώματα συνιδιοκτησίας όλων των εξ'αδιαιρέτου συνιδιοκτητών στο σπίτι που έχτισε ο ενας υποθέτω.

Ηθελά να ρωτήσω: Υποχρεούμαι να αποτυπώσω τα επικείμενα στο γεωτεμάχιο δηλ. τα σπίτια στην προκειμένη πέρίπτωση που πρόκειται για μεταβίβαση?

Εάν το εξαφανίσω και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πάει η εφορία για αυτοψία και αντιληφθεί τι γίνεται με το σπίτι και υπάρχει κανα πρόβλημα, τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσω?

Θα μπορούσα να αναγράψω με κάποιον τρόπο οτι αποτυπώνονται τα όρια μόνο και δεν αποτυπώνονται τα επικείμενα και κατά πόσο με καλύπτει?

Ευχαριστώ, περιμένω προτάσεις σας!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.