cna Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Ενώ τον μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, όσο και αν φαίνεται παράξενο, έχουν τα ξύλινα κουφώματα, των οποίων όμως η πρώτη ύλη προέρχεται από καλλιέργεια και όχι από υλοτόμηση δασών. Μολαταύτα ακόμα και το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον "φωτογραφίζει" τα κουφώματα αλουμινίου, γιατί άραγε;
Brasco Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Μολαταύτα ακόμα και το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον "φωτογραφίζει" τα κουφώματα αλουμινίου, γιατί άραγε; Την ίδια ακριβώς απορία έχω και εγώ!
SeNNinhA Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2010 Δεν φωτογραφίζει κουφώματα αλουμινίου αλλά με αυτές τις τιμές στην αγορά (αν και τα αλουμινίου έριξαν τις τιμές) φωτογραφίζει τα συνθετικά. Σε εποχές κρίσης όμως είναι βασικός ο λόγος ΑΠΟΔΟΣΗ/ΤΙΜΗ και αυτό είναι και το βασικό και μοναδικό κριτήριο στην επιλογή για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ΄οίκον. Και εγώ είμαι υπέρ των οικολογικών υλικών αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το θέμα κόστους. Ειδικά όταν η διαφορά κόστους για τα ξύλινα κουφώματα είναι τουλάχιστον μεγάλη. Είναι μάλιστα απαγορευτική εαν υπολογίσεις τα εισοδήματα του target group στο οποίο και απευθύνεται το πρόγραμμα. Επίσης ακόμη και εαν ήταν διαθέσιμα τα ποσά, σαν αρχική ενέργεια είναι σαφώς αποδοτικότερη κίνηση με τα ίδια χρήματα κουφώματα να κάνεις και μια εξωτερική θερμομόνωση αντί να βάλεις πιο ακριβά (αν και οικολογικά) κουφώματα. Ας περάσουμε σε ενα δεύτερο καλύτερο στάδιο για τα κτίριά μας και μετά μπορούμε να είμαστε πιο επιλεκτικοί στις αναβαθμίσεις μας. Είναι σαν να λέμε ότι φοράς κοντομάνικο και έρχεται χειμώνας και αντί να αγοράσεις μπουφάν με υαλοβάμβακα και γάντια, σκούφο, μπότες να προτιμάς να αγοράσεις μόνο μπουφάν με πούπουλο. Άλωστε αυτός που μπορεί να αγοράσει τα ξύλινα κουφώματα δεν του το απαγορεύει κανείς. Αλλά δεν έχει ανάγκη και την επιδότηση όμως που καλύτερα είναι να την πάρει κάποιος με πραγματική ανάγκη. Γνώμη μου πάντα. Όσο κι αν είμαι υπέρ των οικολογικών προιόντων είμαι και υπέρ της πραγματικότητας.
glargkatzis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 1. πολλές γερμανικές εταιρείες συνθετικών διαφημίζουν διαφορετικές σειρές για χώρες σαν την ελλάδα πλέον. 2. το περιβαντολλογικό θέμα είναι υπό αμφισβήτηση μιας και το αλουμίνιο από την εξόρυξη μέχρι την παραγωγή απαιτεί και αυτό τεράστια ποσά ενέργειας. παράλληλα το συνθετικό ανακυκλώνεται ! 3. σε πολύ μεγάλα ανοίγματα ή υαλοπίνακες συρόμενους , το πλαίσιο απαιτεί δυσκαμψίες που δύσκολα μπορεί να προσφέρει ένα συνθετικό, σε αντίθεση βέβαια με το αλουμίνιο. 4. θεωρώ ότι η εικόνα που έχουμε για τα "τέλεια" αλουμινένια μας κουφώματα είναι και πλασματική λόγω της έντονης προώθησής τους από τους ντόπιους βιομήχανους.
zaq1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Εγώ λέω ότι εν μέσω κρίσης δεν θα πρέπει να μιλάμε για συνθετικά γερμανικά κουφώματα. Αλλά καλύτερα για ελληνικά αλουμινίου. Όπου όλη η γραμμή παραγωγής γίνεται στην Ελλάδα. Εκτός και αν εξακολουθούμε να είμαστε τόσο large και να βοηθήσουμε ακόμα λίγο του "φίλους μας" τους γερμανούς, που τόσο μας έχουν βοηθήσει. (Α! από όσα ξέρω ακόμα είναι να λάβουμε κάτι αποζημιώσεις και ένα κατοχικό δάνειο.)
tselios90 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν θέλεις και οικονομία και απόδοση και οικονομία είναι να βάλεις κάποια κρύα σειρά που είναι περίπου 100 ευρώ στο παράθυρο πιο φθηνή από τις θερμοδιακοπτόμενες σειρές και ταυτόχρονα ενεργειακά τζάμια που στην ουσία αυτά είναι το μεγαλύτερο μέρους του παραθύρου και εκεί θα πρέπει να έχεις παραπάνω μόνωση.
zaq1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2011 Σχετικά με όσα αναφέρονται στο άρθρο θα ήθελα να παραθέσω τα link τριών άρθρων που διάβασα πρόσφατα. Θερμική Αγωγιμότητα Κουφώματος Ενεργειακές Απώλειες Κουφωμάτων Απόσβεση Κόστους Κουφωμάτων Τα άρθρα διαφωτίζουν αρκετά, σχετικά με τα ενεργειακά κουφώματα, τις απώλειες ενέργειας (γενικά από τα κουφώματα), αλλά επίσης δίνουν μια εικόνα για το την απόσβεση του επιπλέον κόστους που αφορά τα ενεργειακά κουφώματα.
Α.Κιούλος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Ομολογουμένως τα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου προσφέρουν μεγάλη εργονομική αυτονομία σε σχέση με τα κρύα συστήματα και σε συνδυασμό με τους ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενιάς αποτελούν την βέλτιστη λύση για την ενεργειακή θωράκιση του κτιρίου. Οι τιμές των συστημάτων αυτών έχουν περιέλθει σε τιμές κρύων συστημάτων και συμβάλλουν ιδιαίτερα σε μία επιλογή με οικολογικό χαρακτήρα για ένα σπίτι όπου δεν αποτελεί πλεόν λύση το να υφίσταται ενεργοβόρο ούτε για την τσέπη του ιδιοκτήτη του αλλά ούτε και για το περιβάλλον. Εξάλλου η ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων...μας αφορά όλους!
zaq1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2011 (edited) Για να πάρουμε μια ιδέα για το επιπλέον κόστος των ενεργειακών κουφωμάτων προτείνω ένα άρθρο που μελετά την απόσβεση αυτού του κόστους. Edited Νοέμβριος 11 , 2011 by miltos Διαγραφή παράθεσης
sdim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2011 Ποιά είναι η άποψή σας για τα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή; Για ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας που δεν υπάρχουν ακραίες θερμοκρασίες έχω κάτι να κερδίσω; Να πώ ότι το σπίτι είναι καινούριο με καλή σχετικά μόνωση αλλά τα κουφώματα είναι χωνευτά οπότε απώλειες ενέργειας έχω έτσι κ αλλιώς από εκεί. Το αν συμφέρει ή όχι εξαρτάται από το πως "λειτουργεί" το σπίτι. Αν χρησιμοποιείς πολύ την θέρμανση τον χειμώνα και τον κλιματισμό το καλοκαίρι, σίγουρα θα κάνεις οικονομία και μακροπρόθεσμα απόσβεση. Αν είσαι σαν και εμένα που ανοίγω καλοριφέρ σπάνια (20~30 ώρες γράφει ο ωρομετρητής το έτος) και δεν χρησιμοποιώ κλιματιστικό (το σπίτι είναι διαμπερές ρετιρέ, όταν κάνει ζέστη ανοίγω τα παράθυρα, φυσάει και δροσίζει αμέσως) τότε είναι περιττή η οποιαδήποτε βελτίωση της θερμομόνωσης. Επίσης παίζει ρόλο η διαμόρφωση του σπιτιού. Αν μένεις σε μεγάλο διαμέρισμα με πολλά δωμάτια αλλά χρησιμοποιείς μόνο μερικά από αυτά (π.χ. γυρνάς το βράδυ και πέφτεις για ύπνο) θα ήταν καλύτερη επένδυση ένα κλιματιστικό σε κάθε χώρο που θες να ζεστάνεις ώστε να μην πληρώνεις κοινόχρηστα θέρμανσης για να ζεστάνεις όλα τα δωμάτια. Αν έχεις θεριδομετρητή κλείσε τα σώματα σε τυχόν δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς. Από οικονομοτεχνική πλευρά, συμφέρει πρώτα να βάλεις διπλά τζάμια με ειδική επίστρωση και μετά να πας σε καλύτερα κουφώματα. Ιδιαίτερα αν το σπίτι το χτυπάει ο ήλιος, τα Low-e τζάμια κάνουν θαύματα αν τοποθετηθούν σωστά. Προσοχή: άλλα τζάμια είναι καλά για τον χειμώνα επειδή δεσμεύουν την ηλιακή ακτινοβολία μέσα στο σπίτι ενώ άλλα είναι καλά για το καλοκαίρι επειδή αντανακλούν έξω την ηλιακή ακτινοβολία.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα