Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΦΒ <100Kw εκτός σχεδίου


DimitraPar

Recommended Posts

Η διάταξη της παρ. 9 του αρθρου 27Α του Νόμου που αναφέρεις έχει αλλάξει και πλεον δεν αναφέρει δικαιολογητικά αλλά μόνο την ΑΕΜΚ.

 

Αν διαβάσεις αυτα που έγραψα πιο πάνω θα καταλάβεις ότι υπάρχει νομοθετικό κένο.

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη μέχρι νομοθετικής ρύθμισης....

Link to comment
Share on other sites

armenopoulos γιατί νομίζεις ότι υπάρχει νομικό κενο;

Η 5219/3-2-2004 αφορά την ΑΕΜΚ. Όλα τα φ/β ανήκουν σ΄αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 3 και ειδικότερα για τα < 100kW προστέθηκε στο ίδιο άρθρο η παρ. 4.

Link to comment
Share on other sites

Τα φ/β > 100, αντιμετωπίζονται σαν τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ΚΥΑ για την ΕΕΜΚ. Ακολουθείς τα δικαιολογητικά της ΚΥΑ για τη μικρή κλίμακα όπως αναλύονται στο άρθρο 1, παρ. 1.

 

Τα φ/β < 100, βασικά τα ίδια ακολουθείς αλλά οι εγκρίσεις έχουν αντικατασταθεί από τις ΥΔ. Δικαιολογητικά άρθρο 1, παρ. 4.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου ήταν μεγάλος κόπος να τα απαριθμούσες με αναφορά σε ποια διάταξη αναφέρεται κάθε ένα από αυτά;

Κονοποίηση στην υπηρεσία ΑΠΕ απαιτείται;

Γιατί αν εφαρμόσω εγω αυτό που λές καταλήγω με πολύ λιγότερα και απλούστερα δικαιολογητικά από την υποτίθεται "απλοποιημένη" λιστα των κάτω των 100

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά ! :D

Link to comment
Share on other sites

Κονοποίηση στην υπηρεσία ΑΠΕ απαιτείται;

Στα > 100 kWp, όχι. Είναι υποχρέωση του αρμόδιου φορέα, ανάλογα με την ισχύ ΔΕΗ και ΡΑΕ, να ειδοποιήσουν την ΑΠΕ.

 

Απαριθμώ τα διακαιολογητικά όπως τα ακολουθώ στις διαφορετικές περιπτώσεις:

ΥΑ 40158/22.9.2010, ΦΕΚ 1556

Ι.] Κοινά δικαιολογητικά/υποχρεώσεις/δικαιώματα για < 100 kWp και > 100 kWp

1. Δεν απαιτείται αρτιότητα και οικοδομησιμότητα για τις απαραίτητες δομικές κατασκευές (περίφραξη: 2.5μ με 30 "σενάζ", στυλίσκος ΔΕΗ, οικίσκος 15τμ προκατασκευασμένος ή όχι)

2. Μέγιστη συνολική κάλυψη του γηπέδου 60%

3. Ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια 2 Χ Ύψος

4. ΕΠΑΕ μόνο όταν:

Α. ν. 1577/1985 αρθρο 17 §1. " Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου επιτρέπεται η μερική εκσκαφή ή επίχωση του εδάφους για την προσαρμογή του κτιρίου σε αυτό με την προϋπόθεση ότι σε κανένα σημείο η οριστική στάθμη του εδάφους δεν θα βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από 1,50 μ. από τη φυσική του στάθμη. Μεγαλύτερη επέμβαση στο έδαφος επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση της Ε.Π.Α.Ε.. Επίσης, επιτρέπεται να κατασκευάζονται έργα, όπως πεζούλια, βεράντες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), σκάλες κύριες ή βοηθητικές, τα οποία, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους, είναι αναγκαία για την επικοινωνία με το κτίριο."

Β. Ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχές

Γ. Διατηρητέα κτίρια

 

ΙI.] > 100 kWp

Βάσει του άρθρου 2 «Διαδικασία Εγκατάστασης» η εγκατάσταση φ/β ενσωματώθηκε με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες στο ιε. της παρ. 3 της ΥΑ 5219/3/2/2004, ΦΕΚ Δ 114

Δικαιολογητικά ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Άρθρο 1, Παράγραφος 2: (ΥΑ 5219/04)

Οι εργασίες εκτελούνται μετά από σχετική έγκριση εργασιών εφόσον υποβληθούν:

Αίτηση του ενδιαφερομένου

Εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών (αρχαιολογίας, δασαρχείου, ΕΠΑΕ,ΥΠΠΟ,κλπ) που απαιτούνται κατά περίπτωση, ότι τα οικόπεδα ή τα γήπεδα δεν βρίσκονται:

1. Σε δάσος

Βεβαίωση δασαρχείου και χαρακτηρισμός γης ως μη δασικής.

2. Σε ρέμα

Θα πρέπει είτε το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου είτε εκτός σχεδίου να ελέγχεται η τήρηση των σχετικών διατάξεων που διέπουν τη δόμηση πλησίον ρεμάτων. (αυτό χρησιμοποιείται και στην περίπτωση της ΥΔ <100kWp)

3. Στον αιγιαλό ή την παραλία

Για τα γήπεδα εκτός σχεδίου θα πρέπει προκειμένου να τηρηθεί η απαίτηση αυτή να έχει καθορισθεί ο αιγιαλός και η παραλία και να υποβληθεί και διάγραμμα του γηπέδου σε συσχετισμό με την οριογραμμή του αιγιαλού. (αυτό χρησιμοποιείται και στην περίπτωση της ΥΔ <100kWp)

4. Σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο

Βεβαίωση/έγκριση
των αρχαιολογιών (Νεοτέρων, Κλασικών, Βυζαντινών) ότι δεν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

5. Σε περιοχή απολύτου προστασίας

Αν έχουμε τέτοια περίπτωση ακολουθούμε τις διατάξεις του 3851/10 για ΕΠΟ, αλλιώς προσκομίζουμε την Απόφαση Απαλλαγής ΕΠΟ από τν αρμόδια ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.

6. Δεν είναι ρυμοτομούμενα

Για την απαίτηση αυτή πρέπει να υποβληθεί τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου συσχετισμένο με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο.

7. Οι κατασκευές δεν είναι στατικά επικίνδυνες

Υποβολή της υπογεγραμμένης από μηχανικό Τεχνικής Περιγραφής σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Εδώ προσκομίζεται και το διάγραμμα κάλυψης με τις τομές, ώστε να αποδειχθεί ότι οι υποχρεώσεις του άρθρου 1 «Όροι Εγκατάστασης» (της παρούσας) ικανοποιούνται.

8. Βεβαίωση Υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η ιδιοκτησία δε χαρακτηρίζεται σα ΓΥΠ, αλλιώς βεβαίωση Νομάρχη/Περιφερειάρχη για το 1%

Βεβαίωση ή αντίγραφο του κτηματολογίου, ή αντίγραφο τοπογραφικού ή άλλου σχεδίου, εφόσον δεν προσδιορίζεται η θέση του ακινήτου με τη διεύθυνση

 

ΙI.] < 100 kWp

Βάσει του άρθρου 2 «Διαδικασία Εγκατάστασης» μετά την παρ. 3 του άρθρου 1 της ΥΑ 5219/3/2/2004, ΦΕΚ Δ 114, προστέθηκε ειδικά το εξής:Δικαιολογητικά ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ:

5α. Τεχνική Περιγραφή

5β. Τοπογραφικό 1:5000 + ΕΓΣΑ + Διάγραμμα κάλυψης

5γ. Υ.Δ. διακαιούχου για εγκατάσταση εκτός δάσους, αιγιαλού, ρέμα, αρχαιολογικών χώρων, ...

5δ. Επικυρωμένο αντίγραφο όλων των πιο πάνω Υ.Δ. με το αντίστοιχο 5β. + Υ.Δ. στην υπηρεσία Α.Π.Ε.

5ε. Έγκριση ΕΠΑΕ, όπου χρειάζεται

Μέγιστο 20 μέρες αφού η υπηρεσία Α.Π.Ε. πάρει την 5δ. Υ.Δ. => Πολεοδομία προβαίνει σε έκδοση ΕΕΜΚ.

 

Aυτό που ζητούν στην Πολεοδομία, αλλά δεν έχω πειστεί το γιατί, η είναι η απόφαση της ΓΥΠ για τα < 100 kWp σε μη αγρότες. Δεν αναφέρεται πουθενά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά της περίπτωσης αυτής και αν το ψάξουμε πιο πολύ θα δούμε, εκτός αν μου διαφεύγει, ότι δεν απαιτείται σε κανένα άλλο βήμα της διαδικασίας, εκτός των αγροτών στο βήμα 5, της Ανακοίνωσης του οδηγού υποβολής αιτήσεων του ΥΠΕΚΑ, στις 23.07.2010.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον κόπο :D

Βέβαια όσο αυτά δεν καταγράφονται κάπου ολοκληρωμένα (μαζί με άλλα που ενδεχόμενα απαιτούνται από άλλες διατάξεις που αγνοούμε) και όσο δεν ξεκαθαρίζονται (γιατί κάποια που αναφέρεις δεν είναι μονοσήμαντα ορισμένα σε διατάξεις αλλά αποτελούν ερμηνεία) κάθε πολεοδομία θα ζητάει άλλα.

 

Βεβαίωση για ΓΥΠ που λές απαιτείται για κάθε κατασκευή εκτός σχεδίου σε περιοχή εκτός ΖΟΕ και ΓΠΣ και εκτός ζώνης πλάτους 600μ εκατέρωθεν του άξονα εθνικών οδών σύμφωνα με το αρθρ. 56 του Ν. 2657/98 όπως ισχύει σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.