Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
Ρωτάω γιατί ειπώθηκε ότι τα τετραγωνικά του διαμερίσματος που υπολογίζονται είναι τα πραγματικά και όχι των σχεδίων.

Πως λοιπόν τα μετράτε αν δεν υπάρχει πρόσβαση, πρακτικά;

 

Απο τα σχεδια βγαζουμε τα τετραγωνικα, μετρωντας ολο το παχος της τοιχοποιιας ακομα και της μεσοτοιχιας...

προσωπικα δε βγαζω μετρο για να διασταυρωσω τις διαστασεις και να διορθωνω οτι δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα...

 

Γι αυτο υπαρχουν και οι κατοψεις εξαλλου

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

@dkouto

Αν τοποθετηθεί και νέο boiler, χωρίς ηλεκτρική αντίσταση (διπλής ενέργειας) τότε κόψε τελείως την συμμετοχή του ηλεκτρισμού στην παραγωγή ΖΝΧ. Αν όχι, τότε μπορείς να πάρεις πάρα πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής της και το υπόλοιπο (π.χ. 97%) να το θεωρήσεις από τον λέβητα.

Στην πράξη όμως όλα τα boiler έχουν ηλεκτρική αντίσταση και συνήθως δεν την αποσυνδέουν, οπότε βάλε ένα πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής της.

 

@emnikol

Τέντωσε όσο μπορείς το μέτρο και το υπόλοιπο "με το μάτι". Αν είναι καμιά μεσοτοιχία με όμορο κτίριο κάπου θα μπορείς να δεις τη θέση επαφή τους.

Για διαχωριστικό τοίχο με γειτονικό διαμέρισμα. πάρε ένα πάχος τοίχου 10cm όλο προς την πλευρά σου. Για οροφές και δάπεδα 14-15 cm πάχος. Κάπως έτσι.

Υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση του συναδέλφου άλλωστε.

Δημοσιεύτηκε

dkouto

Επειδή τέθηκε το ερώτημα σε σεμινάριο, η επίσημη απάντηση ήταν:

Τους μήνες του χειμώνα που λειτουργεί ο λέβητας ή η τηλεθ/νση βάζεις 1.

Τους υπόλοιπους μήνες βάζεις σαν πηγή την ηλεκτρική αντίσταση (άσχετα που χρησιμοποιείς τον ηλιακό) και 1 στους μήνες.

Θα πρέπει όλοι οι μήνες του χρόνου να έχουν 1.

Βάζεις τα στοιχεία του ηλιακού.

Το πρόγραμμα από μόνο του, θα <<τσιμπήσει>> πρώτα την συνεισφορά του ηλιακού και αν περισσέψει κάτι, τότε θα πάρει την συνεισφορά του ηλεκτρισμού ή του πετρελαίου.

 

Δηλαδή δεν πειράζεις μόνος σου τις συνεισφορές. Το κάνει το πρόγραμμα.

 

Εσύ αρκεί στο ΖΝΧ κάθε μήνα να έχεις από κάποια πηγή την τιμή 1 και να ορίσεις τα στοιχεία του ηλιακού.

Δημοσιεύτηκε

Σε μια μονοκατοικια που θελει να μπει στο εξοικονομω κατ οικον. μπορει να μπει αν εχει σομπα? εγω στο προγραμμα θα θεωρησω την θερμανση του κτιριου αναφορας?

Δημοσιεύτηκε
Σε μια μονοκατοικια που θελει να μπει στο εξοικονομω κατ οικον. μπορει να μπει αν εχει σομπα? εγω στο προγραμμα θα θεωρησω την θερμανση του κτιριου αναφορας?

 

Αν θέλει να βάλει και μόνωση, λογικά θα ανεβεί κατηγορία για να ενταχθεί στο «Εξοικονομώ». Με μόνο αλλαγή κουφωμάτων, με τίποτα δεν ανεβαίνει κατηγορία. Το έκανα στο δικό μου σπίτι που είναι μόνο το 30% της οροφής ελεύθερο (επάνω έχει ρετιρέ) και ενώ με την έκδοση 1.27 έβγαινε οριακά βάζοντας την θέρμανση του κτιρίου αναφοράς (και εμείς έχουμε σόμπα πετρελαίου) ανέβαινε οριακά κατηγορία. Με την έκδοση 1.28 ... άστο. (Είχα δοκιμάσει και με σόμπα τι αποτέλεσμα θα έδινε το πρόγραμμα.)

Για την σόμπα (πετρελαίου), με την διευκρινιστική της ΤΟΤΕΕα, έχει βαθμό απόδοσης 70%. Αν βάλεις την θέρμανση του κτιρίου αναφοράς και μετά μπει σε ισχύ η διευκρινιστική (μέχρι τώρα απ' ότι είδα οι περισσότεροι την ακολουθούμε σε κάποια σημεία της), τότε υποθέτω πως θα υπάρξει πρόβλημα.

Γενικά, μονοκατοικίες και διαμερίσματα τελευταίου ορόφου ή κάτω από ρετιρέ δεν μπορούν να ενταχθούν στο «Εξοικονομώ» με τα κριτήρια που ισχύουν τώρα.

Δημοσιεύτηκε

Μπορείς μηπως να μου πεις που υπάρχουν οι διευκρινιστικες των ΤΟΤΕΕ γιατι δεν τις βρίσκω...

εγω πέρασα το κτίριο με θεωρητικό σύστημα θερμανσης και με μονωση οροφης και δαπεδου ανεβηκε κατηγορια...

αλλα απλα δεν ξέρω αν ειναι σωστο για το εξοικονομω να βαλω θεωρητικο συστημα θερμανσης....

το σπιτι ομως εχει μονο μια σομπα ξυλου

Δημοσιεύτηκε

Απ' ότι θυμάμαι, είχε αναφερθεί ότι ανέβηκαν οι διευκρινίσεις στο site, και νομίζω σε αρχείο *.doc. Ψάξε στην αναζήτηση.

 

[ATTACH]3934[/ATTACH]

 

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις σκιάσεις του τμήματος διαμερίσματος ... Αν υπολογίσω σκίαση σαν να ήταν το άνοιγμα των 2,80 m εμπόδιο βγάζει 0,757 και θεωρήσω ότι η σκίαση είναι : 1 - 0,757 = 0,243 είναι σωστό;

 

Καμιά βοήθεια/ιδέα για το #1258;

Δημοσιεύτηκε

Μολις επικοινωνησα με εταιρεια κατασκευης και τοποθετησης ενεργειακων τζακιων που ενδιαφερουν πελατη και με πληροφορησαν οτι ολα τα τζακια τους τα συνοδευει πιστοποιητικο CE στο οποιο ομως δεν αναγραφονται τα τεχνικα του χαρακτηριστικα, οπως βαθμος αποδοσης και ισχυς τζακιου.

 

Αυτα δινονται στον πελατη σε τευχος τεχνικων χαρακτηριστικων μαζι με 5ετη εγγυηση, αλλα στο πιστοποιητικο επι του παροντος δεν αναγραφονται. Εντος διμηνου-τριμηνου περιμενουν ανανεωμενη φορμα πιστοποιητικου που θα τα αναγραφει ΚΑΙ αυτα...

 

Και ρωταω εγω... Προσκομιζεται πιστοποιητικο CE στην τραπεζα με τα δελτια αποστολης? Και αν ναι, πρεπει τα τεχνικα χαρακτηριστικα του να εμφανιζονται πανω στο πιστοποιητικο ή μας αρκει να υπαρχει το χαρτι αυτο και εγω να παρω τα υπολοιπα στοιχεια μου απο το τευχος τεχνικων χαραλτηριστικων που συνοδευουν την εγγυηση?

 

Υ.Γ.: 84% αποδοση τζακιου...?! σαν πολυ δεν ειναι?

Δημοσιεύτηκε
Σωστα, οπως και το ορθοτερο στη δικη σου περιπτωση θα ητανε να ανοιξουμε μια διαμπερη τρυπα με τρυπανι για να δουμε παχη επιχρισματος και τουβλου, η σκυροδεματος αντιστοιχα.

 

Είπα εγώ τέτοιο πράμα!!

Μίλησα μόνο για υπολογισμό του U μετά την προσθήκη εξ. θερμομόνωσης. Αλλιώς από πίνακες ανάλογα με το πότε χτίστηκε.

Δημοσιεύτηκε
Είπα εγώ τέτοιο πράμα!!

Μίλησα μόνο για υπολογισμό του U μετά την προσθήκη εξ. θερμομόνωσης. Αλλιώς από πίνακες ανάλογα με το πότε χτίστηκε.

Δεν ειπα πως το ανεφερες εσυ...

Αλλα με βαση τη δικη σου λογικη, αν πρεπει να ξαναυπολογισω τον τοιχο απο την αρχη και για καθε στρωμα ξεχωριστα με το λ του, τοτε θα πρεπει να ξερω το ακριβες παχος του εκαστοτε στρωματος.

 

Και πως λες να γινει αυτο...? Με τρυπανι...

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.