cfrezi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Προς STAVIONΠόσα τ.μ. είναι το κτίριο με αυτή την διαφορά κατανάλωσης λόγω βοηθητικών συστημάτων? Η ισχύς των βοηθητικών συστημάτων επηρεάζει και το κτίριο αναφοράς και "τρελαίνει" το πρόγραμμα.Δοκιμάστε 100 ΚW θα το κάνει κατηγορία Γ και κατανάλωση και στο κτίριο αναφοράς 5000 kwh/m2.Κάντε οι μηχανολόγοι δοκιμές και δείτε το.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Και εγώ, μετά από συζητήσεις με μηχανολόγους πείστηκα ή μάλλον αποφάσισα να ακούσω τους ειδικούς, ότι τα συνηθισμένα συστήματα είναι Δ κατηγορίας.
Charlie Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Παλικάρια (και κοπελίτσες) θα κάνω μια ερώτηση σαν νέος ενεργειακός επιθεωρητής. Ζητώ συγγνώμη από τώρα γιατί σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν μπόρεσα να το βρω μέσα στις εκατοντάδες σελίδες. Λοιπόν, σε επιθεώρηση βρήκα λέβητα με αναγραφόμενο συντελεστή απόδοσης 92%. Δεν υπήρχε φύλλο συντήρησης. 1) Τι βάζω στο προγραμματάκι μου για απόδοση? Ότι βγει από τον τύπο ngen = ngm+ng1+ng2, όπου ngm είναι 84+2*log(ισχύς μου σε KW)? Αυτό δεν είναι το ngm? 2) Αν υπήρχε φύλλο συντήρησης και έδινε απόδοση π.χ. 91% θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αυτούσιο? Αυτά προς το παρόν, ελπίζω την επόμενη φορά να βοηθήσω εγώ Συναδελφικούς χαιρετισμούς
hkamp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Οχι, κατηγορηματικά όχι. Διάβασε καλά την ΤΟΤΕΕ. Δεν προστίθενται οι συντελεστές και ο τύπος με τον λογάριθμο αφορά μελέτη. Μόνο το φύλλο ελέγχου, σε υφιστάμενη εγκατάσταση, σου δίνει τον πραγμ. βαθμός απόδοσης που αφού πολλαπλασιαστεί με τους άλλους δύο συντελεστές θα σου δώσει το ngen (αυτό που θέλεις).
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 @hkamp Καποια πραγματα σχετικα με την αντισταθμιση τα διαβασα σημερα το απογευμα, οσο μπορω να ενημερωθω κι εγω επιγραμματικα πανω σε αντικειμενο που δεν ειναι "δικο μου". Ερμηνευω μονον αυτα που διαβαζω στις ΤΟΤΕΕ εγω. Δε χρειαζεται να ειμαι μηχανολογος για να καταλαβω οτι Η θα εχει αντισταθμιση Η χρονοδιακοπτες για να ανηκει στην κατηγορια Γ... Εγω αντισταθμιση στο κτηριο μου ΔΕΝ εχω, τουλαχιστον δεν ειδα καμια τριοδη η τετραοδη στον κυκλοφορητη. Χρονοδιακοπτη εχουν ολες οι κεντρικες θερμανσεις που δεν ειναι αυτονομες ανα διαμερισμα με ωρομετρηση. Εγω εχω ηλεκτροβανα στην αποληξη του δικτυου διανομης και θερμοστατη μεσα. Νομιζω τουλαχιστον πως ΔΕΝ ειναι Δ. Στο δικτυο διανομης, τωρα, που ειναι μια χαρα μονωμενο απο οτι ειδα, αλλα το παχος της μονωσης, χωρις φθορες καθολου, ειναι 2-3 χιλιοστα μικροτερο απο το απαιτουμενο του Κ.Α. για τη συγκεκριμενη διατομη, να το θεωρησω ως ανεπαρκως μονωμενο η συμφωνα με το Κ.Α.? Μια ενδεχομενη αλλαγη θα αλλαξει πολλα.....
STAVION Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Προς STAVIONΠόσα τ.μ. είναι το κτίριο με αυτή την διαφορά κατανάλωσης λόγω βοηθητικών συστημάτων? Διαμέρισμα 75 μ2 ήταν.
Charlie Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Οχι, κατηγορηματικά όχι. Διάβασε καλά την ΤΟΤΕΕ. Δεν προστίθενται οι συντελεστές και ο τύπος με τον λογάριθμο αφορά μελέτη. Μόνο το φύλλο ελέγχου, σε υφιστάμενη εγκατάσταση, σου δίνει τον πραγμ. βαθμός απόδοσης που αφού πολλαπλασιαστεί με τους άλλους δύο συντελεστές θα σου δώσει το ngen (αυτό που θέλεις). Ναι συγγνώμη, εννοούσα ότι πολλαπλασιάζουμε και όχι ότι προσθέτουμε. Γενικά ρωτάω, για να βάλω βαθμό απόδοσης λέβητα θέλω φύλο ελέγχου όπως και δήποτε? Αν δεν έχω φύλο ελέγχου πρέπει να καλέσω ειδικό για αυτή τη διαδικασία ή βάσει των ΤΟΤΕΕ μπορώ να πάρω κάποιον συντελεστή από πίνακες? Σας ευχαριστώ θερμά (96%)
polytropos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Προς STAVION 15 kwh/τ.μ*ετος Χ 75 τ.μ = 1125 kwh/ετος κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας δηλαδή 388 kwh / έτος ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή 1293 h λειτουργίας ετησίως με 0.3 kw ισχύ. Άρα 7 h περίπου ημερησίως για 180 μέρες θέρμανσης ετησίως. " Βρε τον σκατοκυκλοφορητάκο !!! "
hkamp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Inzaghi Δεν μπορεί, με τον όρο χρονοδιακόπτη, να εννοεί αυτό που λες εσύ η ΤΟΤΕΕ. Κατ' αρχήν, χρονοδιακόπτη, σπάνια έχουν οι εγκαταστάσεις σπιτιών. Συνήθως έχουν θερμοστάτη. Επειτα η αντιστάθμιση απέχει, ως προς την λειτουργία και ως προς το αποτέλεσμα παρασάγκες από την λειτουργία του απλού χρονοδιακόπτη, που υπάρχει περίπτωση να δεις σε κτίρια του τριτογενούς τομέα. Εμένα κάτι μου έρχεται στο νου, με τον όρο χρονοδιακόπτη, όταν πριν από αιώνες ρυθμίζαμε τις <<ζέντρα>> με χρωματιστές βελονίτσες, για εβδομαδιαία προγράμματα, αλλά και πάλι εκείνο έλεγχε την αντιστάθμιση. Αν κανένας συνάδελφος καταλαβαίνει τι στον κόρακα εννοεί η ΤΟΤΕΕ με τον χρονοδιακόπτη ας βοηθήσει. Σου ξαναλέω, αν δεν έχεις αντιστάθμιση είσαι Δ. Μπορεί να μη βολεύει, αλλά έτσι είναι. Charlie, χωρίς φύλλο ελέγχου δεν γίνεται. Θα είναι <<μούφα>> επιθεώρηση. Τον καυστηραντζή, που θα έχει την νόμιμη άδεια να υπογράψει φύλλο ελέγχου ας τον καλέσει ο ιδιοκτήτης. Αυτός εξάλλου θα τον πληρώσει. Και δεν θα πάνε χαράμι τα 60-80 ευρώ. Και μόνο η οικονομία από την σωστή ρύθμιση θα του γυρίσει γρήγορα τα χρήματα.
polytropos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Προς hkamp Ο χρονοδιακόπτης δεν κάνει την δουλειά της αντιστάθμισης αλλά ή διατύπωση της ΤΟΤΕΕ είναι για μένα σαφώς όπως τα λέει ο Inzaghi. Προφανώςψεννοείται ότι με τον χρονοδιακόπτη προσαρμόζεται σωστά το ωράριο στις ανάγκες των ενοίκων όποτε προκύπτει κάποια οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας
Recommended Posts