Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Από την σχετική εγκύκλιο και το εγχειρίδιο εφαρμογής σχηματίζω την εντύπωση πως αρμόδιο για την απογραφή είναι η Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ στην ασφαλιστική περιοχή της οποίας εκτελείται το έργο. Δεν είμαι γιατρός αλλά μια σύσταση για υπομονή θα την κάνω.

https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2023-05/EGK_33_2023.pdf

https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2023-05/ePrivateConstructions-manual-20230530.pdf

• Like 1
  • Απαντήσεις 134
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Από εμπειρία, να πω ότι το έργο απογράφεται στο κατάστημα ΕΦΚΑ της περιοχής του. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος οφείλει να αποδείξει τη νομιμότητα του ισχυρισμού του 

• 2 months later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα, μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει από συμπλήρωση ΑΠΔ ηλεκτρονικά, επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ. Θέλoυμε να βάλουμε στον ίδιο τεχνίτη 2 ημερομίσθια στην φάση 3 και άλλα 4 στην φάση 5 για τον Μάρτιο του '25.

Να υποθέσω ότι αυτό γίνεται, όταν πάμε όμως να περαιώσουμε μας βγάζει μήνυμα λάθους. Μήπως φταίει ότι πρώτα έχει καταχωρηθεί η φάση 5 και μετά η φάση 3;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε

@akis73 Φυσικά και γίνεται αυτό (πάντα γινόταν), όπως είναι φυσικό να συμβαίνει και στην πραγματικότητα ... μήπως είναι αλλού το λάθος? Τι μήνυμα βγάζει??

Ουσιαστικά περνάμε 2 φορές τον ίδιο εργάτη... μια φορά για τη φάση 3 και άλλη μια για τη φάση 5... πρόσεχε  να έχει τα ίδια στοιχεία (έγγαμος/άγαμος και ειδικότητα τεχνίτη) ... τα υπόλοιπα έρχονται αυτόματα από τον ΑΜ ΙΚΑ... σωστά?

Έχεις ξαναπεράσει αυτόν τον εργάτη σε προηγούμενη κατάσταση ??? (δες και εκεί τι στοιχεία είχε ο ίδιος)

Δημοσιεύτηκε

@ppanag σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το μήνυμα περί λάθους μου μεταφέρθηκε από τον λογιστή που χειρίζεται την υπόθεση, θα επανέρθω με λεπτομέρειες. Πάντως επειδή και εγώ μπήκα και το κοίταξα, σε 1η φάση δεν εντοπίζω κάτι το περίεργο. Ο τεχνίτης είναι δηλωμένος σε 2 καταχωρίσεις απλά πρώτη είναι η φάση 5 και 2η η φάση 3, για αυτό έλεγα μήπως είναι εκεί το πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.