parth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Εχω χρησιμοποιήσει και αυτην και το πιο μεγαλο μοντέλο με καλά αποτελέσματα. Είναι ιαπωνικής προέλευσης και η αντλία και ο κινητήρας γιαυτό μπορεί να έχει διπλάσια τιμή από αντίστοιχη κινέζικη. Το μοντέλο με 1" έχει από ότι θυμάμαι μικρή διαφορά στη τιμή από αυτό με 1 1/2" αλλά λόγω μικρότερου κινητήρα είναι εύκολο στην μεταφορά (αν το αφήνεις στη δεξαμενή σύντομα θα κάνει φτερά...). Για πιο οικονομικό κοίταξε αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε κινέζικες αντλίες πχ. την ΒΑ 40-75 (http://www.bazakas.gr/benzinoantliesplus.el.aspx). Σε αυτην πχ μπορεις να εγκαταστησεις σωλήνα αγροτικής χρήσης Φ50 ή Φ40 , θα έχεις μεγαλύτερη παροχή από τη Tsurumi και θα δουλεύει λιγότερο η αντλία για να γεμίσει η δεξαμενη. (δεν ξερω αν σε βοήθησα ή σε μπερδεψα στην επιλογή σου τελικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKOS ASTROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 (edited) Εχω χρησιμοποιήσει Καλημέρα parth. Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ γαι την βοήθεια σου. Η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια... Πριν λίγο μίλησα με την εταιρια που ανέφερες και μου πρότειναν τα εξής: 1. Ηλεκτροκίνητη μονοφασική αντλία του 1 Hp με 20m μανομετρικό στα 200m. και εξαγωγή 1'', 2. Βενζινοκίνητη στους 9hp μανομετρικό 20m με 1350lt/h και εξαγωγή 4'' Σημειωση: ειναι δυνατόν ηλεκτροκινητη του 1Hp να μου πεταξει νερό στα 150 μέτρα με κλιση 30%??? Edited Μάρτιος 10 , 2017 by NIKOS ASTROS Link to comment Share on other sites More sharing options...
project.breeze Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 (edited) Έχω χρησιμοποιήσει σε έργο πολύ δύσκολο μία Tsurumi 50c2.75 λυμάτων με κοπτήρες και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, πολύ αξιόλογη εταιρεία. Edited Μάρτιος 10 , 2017 by project.breeze Link to comment Share on other sites More sharing options...
parth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Καλημέρα part. Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ γαι την βοήθεια σου. Η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια... Πριν λίγο μίλησα με την εταιρια που ανέφερες και μου πρότειναν τα εξής: 1. Ηλεκτροκίνητη μονοφασική αντλία του 1 Hp με 20m μανομετρικό στα 200m. και εξαγωγή 1'', 2. Βενζινοκίνητη στους 9hp μανομετρικό 20m με 1350lt/h και εξαγωγή 4'' Σημειωση: ειναι δυνατόν ηλεκτροκινητη του 1Hp να μου πεταξει νερό στα 150 μέτρα με κλιση 30%??? Δες το κινέζικο μοντέλο που σου γράφω, δεν εχει σχεση με αυτα που σου ειπαν. Πες τους για αντλια πυρόσβεσης με μανομετρικό >50μ, εξαγωγή 11/2 ή 2". Εναλλακτικά: http://www.ergaliomihaniki.gr/index.php?route=product/product&path=115_116&product_id=377 http://www.ergaliomihaniki.gr/index.php?route=product/product&path=115_116&product_id=2877 http://www.toolhouse.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_blue.tpl&product_id=9471&category_id=23&option=com_virtuemart&Itemid=67 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Γιατί όχι; N= ρgQH/ nαντλίας / nηλεκτροκινητήρα = ([1000[kgr/m3] * 10[m/s2] * (2 [m3] / 3600 )* 48,41]) / 0,8 / 0,8 = 420,22 [W] = 0,56 [HP]. Αλλά θα πρέπει να δεις την καμπύλη λειτουργίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skidoo23 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Εχω χρησιμοποιήσει και αυτην και το πιο μεγαλο μοντέλο με καλά αποτελέσματα. Είναι ιαπωνικής προέλευσης και η αντλία και ο κινητήρας γιαυτό μπορεί να έχει διπλάσια τιμή από αντίστοιχη κινέζικη. Τ Εχει διπλασια τιμή και από τις αντίστοιχες της wilo και της grundfos , δεν τις λές και κινέζικες αυτές ... Η tsurumi εχει φανατικούς πάντως , και η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω ακούσει ποτέ να βγάζουν προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Γιατί όχι; N= ρgQH/ nαντλίας / nηλεκτροκινητήρα = ([1000[kgr/m3] * 10[m/s2] * (2 [m3] / 3600 )* 48,41]) / 0,8 / 0,8 = 420,22 [W] = 0,56 [HP]. Αλλά θα πρέπει να δεις την καμπύλη λειτουργίας. Σωστοί οι υπολογισμοί για ηλεκτροκινητήρα, αλλά για βενζινοκινητήρα λόγω περιορισμένων επιλογών, επιλέγω βάσει των προσφερόμενων επιλογών στο εμπόριο. Οι ισχύς τους είναι αρκετά μεγαλύτερες από τον προηγούμενο τύπο, λόγω της μή ύπαρξης συμπλέκτη στην εκκίνηση και της αναγκης ροπής ακομη κι σε χαμηλες στροφές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
parth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Εχει διπλασια τιμή και από τις αντίστοιχες της wilo και της grundfos , δεν τις λές και κινέζικες αυτές ... Η tsurumi εχει φανατικούς πάντως , και η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω ακούσει ποτέ να βγάζουν προβλήματα. Βγαζει η wilo και grundfos μοντελα με βενζινοκινητήρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skidoo23 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Sorry , την εχασα αυτήν την λεπτομέρεια , ειχα μια συζήτηση για τις tsurumi την προήγουμενη εβδομάδα και για αυτό τσίμπησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKOS ASTROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2017 (edited) Δες το κινέζικο Στον μπαζάκα μου έδωσαν την ηλεκτροκίνητη: ΚΩΔΙΚΟΣ: 100114 ΤΥΠΟΣ: JSWm10mx ΤΑΣΗ: 200V ΗΡ : 1 ΣΤΟΜΙΑ: 1"*1" ΚΥΒΙΚΑ: 0 0,6 1,2 1,8 3 4,8 ΜΕΤΡΑ: 46 40 37 33 27 21 και βεζινοκίνητη: ΚΩΔΙΚΟΣ : 202104 ΤΥΠΟΣ: BA 100-30 ΗΡ: 9 ΣΤΟΜΙΑ: 4''*4'' Max m: 25 Max lit: 96000 Με βάση της καμπύλες τους μου επέλεξαν αυτές από ότι κατάλαβα. Edited Μάρτιος 10 , 2017 by NIKOS ASTROS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα