miltos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Μια τυπική εγγυηση απόδοσης που δίνουν οι εταιρίες είναι 90% για τα πρώτα 10 χρόνια και 80% για τα 20 χρόνια. Υπάρχουν και καλύτερες. Με τη σημείωση ότι η εγγυημένη απόδοση μειώνεται κλιμακωτά και όχι γραμμικά. Πχ μετά το 5ο έτος η εγγύση μπορεί να είναι όση αυτή του 10ου. 1
kathighths Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Ένα καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι τιμές του kW πέφτουν. Τον Ιούνιο που είχα ρωτήσει (στην ίδια εταιρία) μου είπε 40000ευρω με το κλειδί στο χέρι, ενώ σήμερα 36000 για τα 10kW!!!! Οσον αφορά την απόδοση των συλλεκτών, η πτώση τους είναι μικρή στο πέρας των ετών και αρκετά υψηλή για 20 χρόνια( ότι μου είπαν μεταφέρω). Άλλο είναι που πέφτει ποιο γρήγορα απο την απόδοση των συλλεκτών, η τιμή της kWh, διαβάστε Επενδυτικός οδηγός για φωτοβολταϊκούς σταθμούς με βάση τη νέα νομοθεσία (Oκτώβριος 2010) στη σελίδα 4. 1
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 μα η τιμη της kmw δεν ειναι κλειδωμενη για 10ετια (κατι τετοιο) οταν υπογραφεις συμβολαιο με τη ΔΕΗ?
cna Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Η τιμή της KWh είναι κλειδωμένη στο συμβόλαιο για 20 χρόνια αλλά αυτή η τιμή έχει πτωτική τάση. Μόνο στις εγκαταστάσεις των 10KW στις στέγες και μέχρι τα τέλη του 2011 η τιμή είναι σταθερή στα 55 λεπτά. Στις εγκαταστάσεις πάνω από 10KW αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω περίπου ανά τρίμηνο αν θυμάμαι καλά. Φήμες θέλουν τη ΔΕΗ να κωλυσιεργεί επίτηδες τις αιτήσεις των μεγάλων εγκαταστάσεων ώστε τα συμβόλαια να γίνουν με χαμηλότερες τιμές από σήμερα.
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 παιδιά η ΔΕΗ ισως δεν υπάρχει στο επόμενο ετος όχι στα 10 ή 20 χρόνια ο ιδιωτης μετά θα σου πει δε με συμφέρει, ελευθερη αγορά κλπ
kathighths Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Και το συμβόλαιο που έχεις υπογράψει? Πάει υπέρ πίστεως??
tsilena Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2010 Μου δημιουργεί λύπη να διαβάζω τέτοια σχόλια από ανθρώπους που προσπαθούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Από τη στιγμή που κανένας από τους σχολιάζοντες δεν έχει πείσει τον εαυτό του ότι αυτή η επένδυση δουλεύει και αποδίδει, πως περιμένετε να πείσετε τους πελάτες σας τότε; Μέχρι και ο επισκέπτης καθηγητής, που δικαιολογημένα αναρωτήθηκε, ήρθε σε δεύτερο ποστ και αμύνθηκε της επένδυσης. Το μεγαλύτερο ρίσκο των παραγωγών είναι η ποιότητα της συνολικής εγκατάστασης που παραλαμβάνουν από τους "γκουρού" τους επαγγέλματος, που προσπαθούν να αρπάξουν ημι -γνώση και χρήμα από δω και από εκεί. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, μπορεί να έχει ελλείψεις, προχειρότητες, αλλά ήταν και είναι ξεκάθαρη. Οι συμβάσεις αγοροπωλησίας είναι σε ΦΕΚ και αν καθίσετε και τις διαβάσετε προσεκτικά θα δείτε ότι το κράτος προστατεύει τόσο τον αγοραστή όσο και τον πωλητή. Σε περιπτώσεις χρεωκοπίας αυτός που χρεοκοπεί δεν πληρώνει τους πιστωτές του για να μπορέσει να συνεχίζει να πληρώνει τους προμηθευτές του, αλλιώς διακόπτει τις συμβάσεις προμήθειας. Θέλετε να πείτε ότι δε θα χρειάζεται ενέργεια; ότι λόγω χρεωκοπίας θα πάμε στην εποχή της λάμπας των γιαγιάδων μας; Γιατί αν αγοράζει ενέργεια από τους Έλληνες παραγωγούς, η σύμβαση είναι ξεκάθαρη, σε 20 μέρες πρέπει να την πληρώσει. Για φανταστείτε το φαινόμενο, το κράτος χρεωκοπημένο, ο κόσμος στο σκοτάδι, γιατί το κράτος δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει ηλ. ενέργεια, αλλά εσείς λόγω του φωτοβολταϊκού έχετε ρεύμα και για σας, και ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας σας, και για τη γειτονιά. Αν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ, θα υπάρξει κάποιος άλλος φορέας που θα διαχειριστεί το τέλος ΑΠΕ που πληρώνουμε όλοι, για να αγοράζονται οι παραγώμενες kWh. Το πρόβλημα, στην περίπτωση της χρεωκοπίας της ΔΕΗ, εγώ το βλέπω, στην αδυναμία προσφοράς ηλ. ρεύματος στους καταναλωτές και όχι στην απορόφηση της παραγώμενης ενέργειας. Η ΔΕΗ είναι και διαχειριστής τελών που πληρώνονται μέσω του τιμολογίου κάθε μήνα από τους καταναλωτές, ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικά Τέλη, κλπ Τα της ΕΡΤ στην ΕΡΤ, τα των ΑΠΕ στους παραγωγούς ηλ. ενέργειας, .. Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες, αλλά καλύτερα να καθίσουμε να διαβάσουμε τη νομοθεσία και να καταλάβουμε τι σημαίνει η κάθε παράγραφος, πριν τρομοκρατούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Πάντα φιλικά, γιατί καταλαβαίνω ότι στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, πρέπει να υπάρχει όμως μαχητικότητα και αφύπνιση.
jsk Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2010 Τόσα αποπρασανολιστικά με τόσες ανακρίβειες posts σε ένα thread πρώτη φορά διαβάζω σε αυτό το site:( Με το να λέτε για χρεωκοπία μόνο πανικό στο κόσμο προκαλείτε. Επίσης σε περίπτωση χρεωκοπίας τα χρήματα στις τράπεζας τι θα γίνουν, γνωρίζει κανείς? Επίσης έχετε μπλέξει τα οικιακά με τα επι γηπέδου με τα επι στεγών και το αντίστοιχο μπορδούκλωμα με τις τιμές, τα χρόνια σύμβασης, κάθε πότε πέφτει και πόσο πέφτει Με μία ανάγνωση του 3851 θα δείτε τι γίνεται με τις KWh τις τιμές και το διάστημα πτώσης τιμών Επίσης η KWH αναπροσαρμόζεται βάσει δείκτη τιμών καταναλωτή (πληθωρισμού) αν γνωρίζετε πότε αυτό πήγε αρνητικό (ώστε να συμπαρασύρει και την KWh σας παρακαλώ ενημερώστε με) Επιστήμονες και μη ασ είμαστε λίγο προσεκτικοί σε αυτά που επικοινωνούμε στον κόσμο και το τρόπο που το κάνουμε!
banskoboy Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2010 Καταρχήν, δεν λένε οι συνάδελφοι για χρεωκοπία. Κάθε μέρα στις ειδήσεις θα ακούσεις τουλάχιστον 5 φορές αυτή την πρόβλεψη από διάφορους Έλληνες και ξένους οικονομολόγους. Σωστή ή λάθος, υπερβολική ή όχι, σε περίπτωση που κάποιος κάνει μία επένδυση πρέπει να την λάβει υπ όψιν του , έστω και σαν μία ΜΙΚΡΗ πιθανότητα. Σε περίπτωση λοιπόν χρεωκοπίας, τα δάνεια που έχουν δοθεί γίνονται άμεσα απαιτητά. Αν λοιπόν έχει πάρει κάποιος δάνειο για μία επένδυση ΑΠΕ και δεν έχει χρήματα για να αποπληρώσει το δάνειο του τη στιγμή που γίνει απαιτητό, θα χάσει το(τα) ακίνητο που έχει υποθηκεύσει για να πάρει το δάνειο. ΑΥΤΟ είναι το βασικό πρόβλημα για μένα. Το κατά πόσο είναι συμφέρουσα ή όχι επένδυση, αυτό το κρίνει ο καθένας με βάση τα δεδομένα της περίπτωσης του. Γνώμη μου είναι πάντως ότι σε εποχές γενικής αστάθειας πρέπει να είμαστε συντηρητικοί σε αυτά που προτείνουμε.
stayros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2010 Για να πτωχεύσει η ΔΕΗ πρέπει να πτωχεύσει το ίδιο το κράτος. Αν πτωχεύσει το ίδιο το κράτος όλα τα λεφτά (εκτός αυτών σε λογαριασμούς στο εξωτερικό) πάνε χαμένα. Οι τράπεζες θα πτωχεύσουν όλες και κανένα δάνειο δε θα αποπληρωθεί. Σε αυτή τη περίπτωση μία εγκατάσταση εχει περισσότερη αξία από ένα αϋλο τίτλο ή ένα χαρτί που παλιά το έλεγες νόμισμα. Επίσης η τιμή της kWh ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ κατά τη διάρκεια του συμβολαίου. Πέφτει για όσους κάνουν ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα