JTB Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Ασφαλώς δεν περιμένω λύση, απλώς μια πιο λεπτομερή απάντηση και μια πιο σωστή προσέγγιση... Δεν τον παρεξηγώ, απλώς συνηθίζω να είμαι αρκετά αναλυτικός σε αυτό που λέω όταν απαντώ στο φόρουμ και απλώς περίμενα κάτι περισσότερο... Δεν είναι κάτι που δεν θα καταλάβω άλλωστε. Οσο για το παράδειγμά σου, είναι λίγο ατυχές... Εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και αντί να λάβω απάντηση, παραπέμπομαι στο προφανές... ψάξιμο στο Google... Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ποτέ απαντήσει έτσι σε μή μηχανικό...άλλωστε πολλοί ιδιώτες, ψάχνοντας για κάτι στο Google ανακαλύπτουν και το φόρουμ μας. α,β,γ,δ,... σημεία που διαφέρει η ΟΕ από την ΕΠΕ.. και ένα μικρό σχόλιο για το ποιούς αφορά... Κάτι πρέπει να "διδασκόμαστε" και εμείς εδώ μέσα... Οι γνώσεις των μηχανικών συνήθως χαρίζονται απλόχερα με τις απαντήσεις μας,.
SQRTGR Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 συγνώμη ανοίγω ξανά αλλού το συγκεκριμένο θέμα επείδη εδώ η συζήτηση πήγε αλλου και δεν απαντήθηκε κανένα ερώτημα μου
sdim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Η ΕΠΕ θέλει τεράστιο κεφάλαιο. Με τις κομπίνες που γίνονται τελευταία και με τις ακάλυπτες επιταγές που κυκλοφορούν, δύσκολα θα δεχτεί κάποιος επιταγή από νέα ΕΠΕ (οτι ότι θα δεχτεί εύκολα από παλιά). Χωρίς μεγάλο κεφάλαιο κίνησης θα έχετε δεμένα τα χέρια σας. Από ΟΕ, ιδιαίτερα αν έχετε και κάποια ακίνητα στο όνομά σας οι προμηθευτές θα δεχτούν πιο εύκολα επιταγές αφού ξέρουν πως αν δεν πληρώσετε ρισκάρετε την προσωπική σας περιουσία. Λογιστικά η ΕΠΕ συμφέρει θεωρητικά αλλά έχει τόσες δεσμεύσεις και αυστηρότερους λογιστικούς περιορισμούς που πολλοί προτιμούν την ΟΕ.
myri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 από αυτά που θυμάμαι στα πεταχτά ΕΠΕ εταιρία περιορισμένης ευθύνης έχει υποχρέωση αποζημίωσης μέχρι ένα ποσό (νομίζω 25.000 ευρώ) ευνοική φορολογία 25% τζίρου από το 1ο ευρώ δεν έχει αφορολόγητο βιβλία Γ' κατηγορίας μπορούν να υπάρχουν και μονοπρόσωπες ΕΠΕ ΟΕ ομόρρυθμη εταιρία τουλάχιστον 2 έταιροι αναναλαμβάνει πλήρη αποζημίωση όπως και στις ατομικές επιχειρήσεις δε θυμάμαι βιβλία ευνοική φορολογία μόνο στο 50% του μεριδίου κάθε εταίρου με συντελεστή 25% και το άλλο μισό φορολογείται όπως τα φυσικά πρόσωπα ΑΕ χρηματιστήριο και άλλα άγνωστα
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Η ΕΠΕ θέλει τεράστιο κεφάλαιο. Με τις κομπίνες που γίνονται τελευταία και με τις ακάλυπτες επιταγές που κυκλοφορούν, δύσκολα θα δεχτεί κάποιος επιταγή από νέα ΕΠΕ (οτι ότι θα δεχτεί εύκολα από παλιά). Χωρίς μεγάλο κεφάλαιο κίνησης θα έχετε δεμένα τα χέρια σας. Από ΟΕ, ιδιαίτερα αν έχετε και κάποια ακίνητα στο όνομά σας οι προμηθευτές θα δεχτούν πιο εύκολα επιταγές αφού ξέρουν πως αν δεν πληρώσετε ρισκάρετε την προσωπική σας περιουσία. Λογιστικά η ΕΠΕ συμφέρει θεωρητικά αλλά έχει τόσες δεσμεύσεις και αυστηρότερους λογιστικούς περιορισμούς που πολλοί προτιμούν την ΟΕ. 1. Aπο που προκύπτει ότι για την ΕΠΕ απαιτείται τεράστιο κεφάλαιο ? 2. Πως προκύπτει ότι η ΕΠΕ λογιστικά συμφέρει θεωρητικά και όχι και στην πράξη ? 3. Το κεφάλαιο κίνησης δεν χρειάζεται στην ΟΕ ? 4. Για τον φίλο JTB που "παραπονέθηκε". Εγραψα ότι το θέμα είναι ευρύ και δεν μπορεί να αναλυθεί σε μια δημοσίευση όπως αυτή. Η επιλογή της νομικής μορφής για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας έχει να κάνει με ζητήματα εμπορικού δικαίου, ασφαλιστικού δικαίου, φορολογικού δικαίου ...... Με γενικότητες δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα. Με αοριστίες δεν θα καταλήξεις πουθενά εκτός από το να πάρεις μερικές γενικές γνώσεις οι οποίες μικρή σημασία έχουν αν δεν μπορείς να τις αξιολογήσεις , Χωρίς σχεδιασμό δεν κάνεις τίποτε. Εχεις το πλάνο και με βάση αυτό δουλεύεις . Αλλά αυτό απαιτεί άλλου είδους συζήτηση .
sdim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 1. Στην πιάτσα δέχονται πιο εύκολα επιταγές από ΟΕ παρά από ΕΠΕ. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο απαιτείται για τις πληρωμές προς αυτούς που δεν θα δεχτούν επιταγές. 2. Όπως ανάφερε και η myri η φορολογία είναι διαφορετική. Το ότι έχει βιβλία Γ κατηγορίας σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις στα έξοδα τα πάντα, έξοδα αυτοκινήτου, γεύματα, ξενοδοχεία, κτλ. Στην ΟΕ πολλά έξοδα δεν τα δικαιολογεί η εφορία. 3. Χρειάζεται κεφάλαιο αλλά αν κινείσαι με επιταγές έχεις ένα περιθώριο να κινηθείς παραπάνω από τα μετρητά που έχεις στο χέρι. Προφανώς και το όφελος είναι για μερικούς μήνες κατά τους οποίους να περιμένεις αυτά τα χρήματα από πληρωμές. 4. Συμφωνώ και επαυξάνω. Καλύτερα για τα λογιστικά να ψάξει στο taxheaven.gr , είναι site αντίστοιχο του michanikos.gr για λογιστές και προφανώς ακόμα καλύτερα να ρωτήσει λογιστή.
tpanag Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 4. Συμφωνώ και επαυξάνω. Καλύτερα για τα λογιστικά να ψάξει στο taxheaven.gr , είναι site αντίστοιχο του michanikos.gr για λογιστές και προφανώς ακόμα καλύτερα να ρωτήσει λογιστή. Δεν απαντάνε πλέον σε μη λογιστές στο taxheaven (ας τα βλέπουμε εμείς αυτά). Ούτε για τα πιο απλά πράγματα. Ημ/νία λήξης υποβολής περιοδικής ΦΠΑ μπαίνεις να ρωτήσεις και σου λένε "να προσλάβεις λογιστή" ή σε αγνοούν τελείως. Άρα σωστά του είπες να ψάξει εκεί (σαν βάση αναφοράς είναι πολύ καλό), με μεγάλη επιφύλαξη όμως σε ό,τι διαβάσει, καθώς έχω δει να εκτυλίσονται κωμικοτραγικές καταστάσεις με προφανώς άσχετους οι οποίοι αν και δηλώνουν "λογιστές" γράφουν κάτι απίστευτες κοτσάνες και σπεύδουν να τους διορθώσουν οι ορισμένοι πραγματικά σοβαροί συνάδελφοί τους.
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Το ότι έχει βιβλία Γ κατηγορίας σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις στα έξοδα τα πάντα, έξοδα αυτοκινήτου, γεύματα, ξενοδοχεία, κτλ. Στην ΟΕ πολλά έξοδα δεν τα δικαιολογεί η εφορία. Aυτό με τα έξοδα δεν ισχύει. Οι δαπάνες που φορολογικά αναγνωρίζονται αναφέρονται (ενδεικτικά) στο άρθρο 31 του ΚΦΕ (Ν 2238/1994).Το συγκεκριμένο άρθρο ισχύει για όλες τις νομικές μορφές άσκησης δραστηριότητας οι οποίες φορολογούνται με βάση το λογιστικό αποτέλεσμα (ατομικές επιχειρήσεις, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ,ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΜΟΙ,ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ...........)
engineer_thess Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δεν απαντάνε πλέον σε μη λογιστές στο taxheaven (ας τα βλέπουμε εμείς αυτά). Ούτε για τα πιο απλά πράγματα. Ημ/νία λήξης υποβολής περιοδικής ΦΠΑ μπαίνεις να ρωτήσεις και σου λένε "να προσλάβεις λογιστή" ή σε αγνοούν τελείως. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι και εδώ κάτι ανάλογο γίνεται. Πολλές φορές οι απαντήσεις σε μη μηχανικούς -ειδικά πριν δημιουργηθεί το αντίτοιχο topic για ιδιώτες/μη μηχανικούς- ήταν "να απευθυνθείς σε μηχανικό". Δεν λέω ότι κακώς γινόταν αλλά ότι γινόταν. Μπορεί στο taxheaven να γίνεται αυτό σε εντονότερο βαθμό.
tpanag Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2010 Η πολυπλοκότητα των ερωτημάτων στα οποία ζητούν απαντήσεις οι ιδιώτες εδώ, είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη. Ρωτάει συνάδελφός μας (βλέπω τώρα) στο taxheaven για το στοιχείο αυτοπαράδοσης σε περίπτωση απαλλαγής αμοιβής για Η/Χ και ή τον ειρωνεύονται ή λένε ανυπόστατες βλακείες. Τέτοιο ερώτημα, ή το ξέρεις και απαντάς, ή δεν απαντάς (και πας και διαβάζεις). Βλακείες δε λες πάντως για να καλύψεις την άγνοιά σου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα