Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα .Έχω ένα πρόβλημα με ένα πελάτη μου ο οποίος θέλει να νομιμοποιήσει ένα κτίριο του σε εκτός σχεδίου περιοχή .Έχει με συμβόλαιο του 83 ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο κατά κανόνα .Το 2005 με δωρεά από την ξαδέρφη του απόκτησε και το όμορο το όποιο και αυτό είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ..Η συνολική του έκταση είναι πάνω από 8 στρέμματα . Επειδή λοιπόν το κτίριο προς νομιμοποίηση είναι πάνω από 250 τμ. είναι απαραίτητη η συνένωση των 2 αγροτεμαχίων. Το νέο αγροτεμάχιο που θα δημιουργηθεί είναι νεότερο του 2003 χρειάζεται πλέον και πρόσωπο σε δρόμο προ του 23 σύμφωνα με την πολεοδομία ,πράγμα που δεν αποδεικνύεται. Επειδή έχω 2 άρτια και οικοδομήσιμα κατά κανόνα αγροτεμάχια δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό το νέο μετά του 2003 αγροτεμάχιο να μην μπορεί να κτίσει .Έχει κάποιος συναντήσει ίδια περίπτωση και πως την ξεπέρασε?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δυνατό να έχεις πρόβλημα, από συνένωση αρτίων, μακάρι να μπορούσες να συνενώσεις ολόκληρη περιοχή.

 

Η κατάτμηση πάει για κατάργηση, όχι η συνένωση.

Μόνο αν συνένωνες μη άρτια απαιτείται το πρόσωπο που αναφέρεις

Link to comment
Share on other sites

Και όμως δυστυχώς έχω μεγάλο πρόβλημα .Μου ζητούν επίμονα πρόσωπο σε δρόμο προ 23. Ξαφνικά δυο όμορα του ιδίου ιδιοκτήτη είναι αυτοτελώς άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια αν συνενωθούν μετά το 2003 και δεν έχουν πρόσωπο χάνουν την οικοδομησιμότητα τους. Ακούγεται λογικό ???? Γιατί εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το καταλάβω!!!!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ggel1

δυστυχώς πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε ότι γεωτενάχιο εκτός σχεδίου χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο δεν μπορεί να οικοδομηθεί ( αν και πρόκειται κατα την γνώμη μου για ειδική περίπτωση ) έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.