Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζώνες χώρου πισίνας κατά ΕΛΟΤ 384


miltos

Recommended Posts

Προβληματίζομαι σχετικά με υπόγειο μηχανοστάσιο, όμορο με την πισίνα (ΕΛΟΤ HD 384, τμήμα 702). Ο χώρος αυτός θεωρείται ότι ανήκει στη ζώνη 1?

Link to comment
Share on other sites

Μίλτο ψηφίζω την ζώνη 1, με τη παραδοχή όσον αφορά το β (κατά το ύψος) ότι σαν δάπεδο θεωρούμε το δάπεδο του μηχ/σιου της πισίνας καθώς και ότι στο σχέδιο 702Α το μηχ/σιο είναι υπεδάφιο. Απορώ πάντως γιατί δεν έχει συμπεριλάβει το πρότυπο κάποια παρόμοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Ομοίως, για ζώνη 1 το κόβω, δεδομένης και της 702.471.1. Υπάρχει καταπακτή, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί, οπότε σαν δάπεδο θεωρείται αυτό του μηχανοστασίου.

 

Οι περιορισμοί που έχουμε αν τον δούμε σαν ζώνη 1, είναι οι εξής:

 

702.520.04: Δεν επιτρέπονται κουτιά διακλάδωσης. Κατ΄ επέκταση δεν επιτρέπονται πίνακες στο μηχανοστάσιο...

 

702.55: Ο εξοπλισμός που θα μπει στο μηχανοστάσιο πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένος για πισίνες. Οπότε δεν μπορει να μπει πχ ένας κυκλοφορητής.

Link to comment
Share on other sites

το άρθρο 702 αναφέρεται σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο επίπεδο του νερού και μέσα στην δεξαμενή και όχι για το υπόγειο μηχανοστάσιο κάτω από την δεξαμενή.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου, το 702 αναφέρεται σε οτιδήποτε υπάρχει στον χώρο της πισίνας. Αν το μηχανοστάσιο βρίσκεται στον ίδιο χώρο (πχ εσωτερική πισίνα με καταπακτή για το μηχανοστάσιο) τότε και το μηχανοστάσιο περιλαμβάνεται στο πεδίο του 702.

 

Επίσης, αν για παράδειγμα, είχα ένα φρεάτιο για πότισμα δίπλα από μια εξωτερική πισίνα, πάλι έπρεπε να εφαρμοστεί το 702.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.