Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεσμικό πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού και Κώδικας Αμοιβών


Recommended Posts

Διεθνής Συνάντηση για το θεσμικό πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού και τον Κώδικα Αμοιβών

Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Θεσμικό Πλαίσιο Άσκησης του Επαγγέλματος του Μηχανικού - Κώδικας Αμοιβών» συγκαλεί το ΤΕΕ, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4 Αθήνα, α’ όροφος).

Στην εν λόγω Διεθνή Συνάντηση, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι – στελέχη από τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές ενώσεις μηχανικών, όπως τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (WCCE), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Επιμελητηρίων των Μηχανικών (ECEC), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), το Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (CAE), όπως επίσης και από επιμελητήρια Μηχανικών άλλων κρατών – μελών της ΕΕ (Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, κ.ά.).

 

Στόχος της παρούσας εκδήλωσης είναι να υπάρξει διάχυση της πληροφόρησης και εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με το ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος και συναφώς του πλαισίου εκτέλεσης των έργων στην Ευρώπη και διεθνώς (Παιδεία, προσόντα, εμπειρία, οργάνωση του επαγγέλματος και ρόλος των επιμελητηρίων των μηχανικών, προδιαγραφές έργων, ρόλοι, αρμοδιότητες και ευθύνες, παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αξιολόγηση, έλεγχος και διασφάλιση ποιότητας, ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης, αμοιβές).

 

Αναδεικνύουμε ότι σήμερα στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, υιοθετείται και κατοχυρώνεται στον κατασκευαστικό τομέα ένα αυστηρό ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης του επαγγέλματος και εδώ εντάσσεται ο Κώδικας Αμοιβών, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, η ασφάλεια και η ποιότητα των κατασκευών, η αειφόρος ανάπτυξη και, φυσικά, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με την εγγύηση παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών από τους μηχανικούς.

 

Οι διαφαινόμενες και θρυλούμενες προθέσεις στη χώρα μας, σήμερα, για την κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών και την απορρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού, βρίσκονται σε καταφανή αντίθεση με την αυτονόητη σημασία και την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου των μηχανικών στην ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών, πού αποδίδονται στον κλάδο μας στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

 

Από το ΕΔ του ΤΕΕ, τεύχος 2610 (29/11/10).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.