myri Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2009 θα απευθυνθεί στο τοπικό εμπορικό επιμελητήριο για την Αθήνα http://www.acci.gr/acci/business_information/InstructionsforfillingRegistrationStatement/tabid/522/language/en-US/Default.aspx για εμπορικό σήμα δές εδώ http://www.gge.gr/4/organ.asp?191 πάρε και κανένα τηλ
Psykoman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2009 εγώ με τους κωδικούς έχω μπερδευτεί... είμαι τοπογράφος μηχανικός...υπάρχει κάποιος γενικός κωδικός που να με καλύπτει και να δηλώσω μόνο αυτόν?? αν ναι ποιος είναι αυτός???
George T. Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2009 Παιδιά αν και μου μείναν κάποιες απορίες θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο thread απάντησε σε πολλές από τις απορίες που είχα εδώ και καιρό
Psykoman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 για να κάνω έναρξη θα πάρω απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών??? και αν είναι εύκολο να μου πει κάποιος τοπογράφος τι κωδικό δραστηριότητας βάζω??? έναν γενικό...
cna Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Θα πάρεις και τιμολόγιο και απόδειξη. Ο γενικός κωδικός είναι ο 71.12 . Μπορείς να βάλεις και τον ακόμα γενικότερο 71.1 αλλά καλύτερα να ψάξεις για τους ειδικούς καθότι δημιουργούνται προβλήματα στα ευρωπαϊκά προγράμματα.
tpanag Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Θα πάρεις και τιμολόγιο και απόδειξη. Ο γενικός κωδικός είναι ο 71.12 . Μπορείς να βάλεις και τον ακόμα γενικότερο 71.1 αλλά καλύτερα να ψάξεις για τους ειδικούς καθότι δημιουργούνται προβλήματα στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εγώ πάντως ΤΠΥ δε θεώρησα. Μόνο ΑΠΥ. Και ούτε υπήρχε τέτοια δυνατότητα από όσο έμαθα, ως Μηχανικός (και μόνο).
Chilon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Σε μένα η εφορία θεώρησε και Τ.Π.Υ. και Α.Π.Υ. (δραστηριότητες Μηχανικού). (Ας βοηθήσουμε την ομαλή λειτουργία του forum αποφεύγοντας τις άσκοπες παραθέσεις των αμέσως προηγουμένων δημοσιεύσεων.)
cna Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Τ.Π.Υ. θεωρείται για να κόβεις τιμολόγια σε επαγγελματίες αλλά και στους ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ κλπ. Οι ΑΠΥ είναι για τον απλό εργαζόμενο που δεν τηρεί βιβλία. Κανονικά δηλαδή αν κάνεις δουλειά για κάποια εταιρεία είναι λίγο δύσκολο αυτοί να την δικαιολογήσουν ως έξοδο (είναι απόδειξη και όχι τιμολόγιο). Βέβαια πολλές φορές οι έφοροι κάνουν τα στραβά μάτια...
Chilon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Η Α.Π.Υ. είναι (και αυτή) φορολογικό στοιχείο και έχει την ανάλογη βαρύτητα. Εκδίδεται (π.χ.) για αμοιβή μελέτης.
cna Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Μόνο που η βαρύτητά της είναι ελαφρώς μικρότερη όταν μιλάμε για επιχειρήσεις Chilon. Τέλος πάντων δεν είμαι μαιτρ των φορολογικών απλά ακολουθώ τις κατευθύνσεις του λογιστή μου...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα