skyclad Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Η περαίωση γίνεται μετά από 5 χρόνιαΑν εσύ δουλεύεις και δεν κόβεις κανένα ΔΠΥ τότε έρχεται η εφορία και σου λέει¨ : και που ξέρω εγώ ότι δεν δούλευες στην μαύρη και έτσι σου κόβει 500 Αν εσύ κόβεις κανονικά ΔΠΥ και αποδίδεις το ΦΠΑ τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Και δεν είναι 500 για κάθε κωδικό. 500 είναι τώρα για την ώρα μπορεί πιο μετά να αλλάξει. Τελικά σαν μηχανικοί που δουλεύουμε σε τεχνική εταιρεία κόβουμε ΑΠΥ ή ΔΠΥ?
Lakis Bidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Τελικά σαν μηχανικοί που δουλεύουμε σε τεχνική εταιρεία κόβουμε ΑΠΥ ή ΔΠΥ? ΑΠΥ (Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών). ΔΠΥ (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) κόβεις αν κάνεις κατασκευές ο ίδιος.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 ΤΠΥ μάλλον θες να πεις Λάκη. ΑΠΥ = μηχανικός ΤΠΥ = εργολάβος
Lakis Bidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Sorry, σωστά όπως τα λέει ο @TheoTDM900.
npapadim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2009 Συνάδελφοι καλησπέρα, Είμαι ηλ/γος μηχανικός και εργάζομαι ως μισθωτός. Σκέφτομαι να ξανακάνω έναρξη επαγγέλματος (είχα κάνει στο παρελθόν αλλά κάποια στιγμή έκανα διακοπή) με σκοπό παράλληλα με την εταιρεία στην οποία εργάζομαι ως μισθωτός, να κάνω και κάποιες μελέτες ΗΜ σε ιδιωτικά έργα. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε κάποιος υπεύθυνα να μου απαντήσει στα παρακάτω: 1) Επιτρέπεται παράλληλα να εργάζομαι ως μισθωτός άλλα και ως ελεύθερος επαγγελματίας? 2) Ο κωδικός δραστηριοτήτων 74.20 με καλύπτει όσον αφορά τις μελέτες ΗΜ? 3) Ως ηλ/γος μηχανικός μπορώ να υπογράφω και μελέτες θέρμανσης? 4) Πως γίνεται η φορολόγηση από την στιγμή που εκτός του ΦΜΥ (Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών) θα πρέπει να φορολογούμαι και ως ελεύθερος επαγγελματίας? 5) Που μπορώ να βρω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έναρξη επαγγέλματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τον όγκο των ερωτήσεων μου
fuunkyfish Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2009 Καλημέρα! Όσον αφορά το πρώτο σου ερώτημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να είσαι σαν μισθωτός σε κάποια εταιρεία και οχι στο δημόσιο. Για το 5ο κοίτα σε αυτό το link http://apeiresios.ee.auth.gr/eforia_start , όπου φαίνονται και οι κωδικοί Παρεπιπτόντως κάτι αναφέρει για δήλωση αντιστοίχισης παλιών με νέους κωδικούς αριθμούς μέχρι τις 30/11/2009. Έχει κανείς ιδέα? Για τα υπόλοιπα ερωτήματα σου δεν έχω κάποια σίγουρη απάντηση οπότε τα αφήνω για κάποιον άλλον.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2009 Παρεπιπτόντως κάτι αναφέρει για δήλωση αντιστοίχισης παλιών με νέους κωδικούς αριθμούς μέχρι τις 30/11/2009. Έχει κανείς ιδέα? Αν ψάξεις λίγο θα βρεις απάντηση στα σίγουρα καθώς έχει συζητηθεί πολλάκις η αντιστοίχιση νέων ΚΑΔ με τους παλιούς.
npapadim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Καλημέρα!Όσον αφορά το πρώτο σου ερώτημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να είσαι σαν μισθωτός σε κάποια εταιρεία και οχι στο δημόσιο. Για το 5ο κοίτα σε αυτό το link http://apeiresios.ee.auth.gr/eforia_start , όπου φαίνονται και οι κωδικοί Παρεπιπτόντως κάτι αναφέρει για δήλωση αντιστοίχισης παλιών με νέους κωδικούς αριθμούς μέχρι τις 30/11/2009. Έχει κανείς ιδέα? Για τα υπόλοιπα ερωτήματα σου δεν έχω κάποια σίγουρη απάντηση οπότε τα αφήνω για κάποιον άλλον. Φιλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Θα ήθελα όμως μια διευκρίνιση όσον αφορά το πρώτο ερώτημα: Αποτι μου είπαν, σε περίπτωση που υποβάλλεις μια μελέτη ΗΜ στην πολεοδομία, θα πρέπει να έχεις και βεβαιωση φορολογικής ενημερότητας από ΤΣΜΕΔΕ (ότι έχεις πληρώσει τις εισφορές σου στο ταμείο).Εκεί δεν θα δημιουργείται πρόβλημα από τη στιγμή που τις εισφορές μου τις πληρώνει η εταιρεία που εργάζομαι ως μισθωτός?
anka Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Όχι, γιατί να υπάρχει πρόβλημα; Από τη στιγμή που οι εισφορές πληρώνονται, άσχετα ποιός τις πληρώνει, είσαι ασφαλιστικά ενήμερος.
ounos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2009 Καλησπέρα σε όλους, μια απορία έχω: είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός και έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος. Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για να δηλώσω μια επωνυμία ; Δηλαδή, αντί για το ονοματεπώνυμο μου, να χρησιμοποιώ μια άλλη ονομασία. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα