Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρωγμές σε πλάκα σκυροδέματος


 
kolam

Recommended Posts

Προς Στέλιο: Αν η ρωγμή είναι κάθετη στο δοκάρι που στηρίζει το πρόβολο, τότε μπορεί να σημαίνει ότι λείπει οπλισμός διανομής. Γενικά τέτοιου είδους ρωγμές δεν είναι επικίνδυνες κατά την άποψη μου λόγω του στατικού μοντέλου του προβόλου.Όμως μπορεί η ρωγμή να διευρυνθεί και να ακολουθήσουν άλλα φαινόμενα όπως θα διαβάσεις στο νήμα "ενανθράκωση με διάβρωση".

 

Προς kolam: Τα δοκάρια είναι βαμμένα; Θα σου έλεγα σε πρώτη φάση με κάποιο scaner να βρεις τον οπλισμό των δοκών και των πλακών και να εγκατασταθούν ρωγμόμετρα για την παρακολούθηση του φαινομένου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 197
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

off topic

Εγώ προτείνω να φτιάξουμε ένα group buying και να προμηθευτούμε με καλούς ανιχνευτές οπλισμού (διατομή και βάθος). Σε λίγο καιρό θα είναι απαραίτητοι κάθε τρεις και λίγο

Link to comment
Share on other sites

Δοκάρια - πλάκες και κολώνες οροφής υπογείου έχουν μια απλή επικάλυψη χρώματος χωρίς σοφά. Γνωρίζουμε τον οπλισμό των δοκαριών και των πλακών από την μελέτη, οι οποίοι τηρήθηκαν κατά την κατασκευή, δεν γνωρίζω όμως την θέση τους σε σχέση με την ρωγμή που έχει εμφανιστεί στο δοκάρι. Όπως προαναφέρω μέχρι βάθους 1-1,5 εκ δεν βρήκαμε συνδετήρα πίσω από την ρωγμή αλλά το πάχος επικάλυψης είναι > 1,5.

Brasco είχε γίνει διαβροχή στα καλούπια και οι ρωγμές δεν είναι σε θέσεις διακοπής σκυροδέτησης. Οσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις.....

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ένας μαγνητογράφος ή περισσότερο σκάψιμο άμεσα. Εστω και ενας εντοπιστής. Ακόμα για διάβρωση το βλέπω και μην πείτε για σημάδια σκουριάς διότι δεν είναι απαραίτητα εαν δεν έχουμε υψηλή υγρασία. Γενικά για την επικάλυψη >1.5 και τα 5 χρόνια εάν είναι διάβρωση τότε βλέπω άλατα και όχι απο διάχυση. Θα δούμε. Κανονικά θες μια εταιρεία για έλεγχο κανονικό. Διακοπή σκυροδέτησης θα έδινε πόρους πολύ κοντα στην ρωγμή και θα ήταν και διαφορετικής μορφής.

Link to comment
Share on other sites

@ Στέλιο:

 

Γενικά οι κάθετες ρωγμές στους προβόλους δεν αποτελούν πρόβλημα...

Συμφωνώ με τον kostassid, μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή οπλισμό διανομής...Πήρα και την γνώμη ενός παλιού μηχανικού, που μου είπε ότι καποιες φορές παλιά οι μάστορες, είτε είχαν 1 m πλάτος μπαλκόνι, είτε 2 m, βάζανε τον ίδιο οπλισμό διανομής και στις δύο περιπτώσεις, πχ. Φ8/20, το οποίο προφανώς είναι λάθος, και εξού και ενδεχομένως το πρόβλημα....

Βέβαια δεν μας είπες το πιο σημαντικό, ποιό είναι το μήκος του μπαλκονιου και από ποια χρονολογία είναι φτιαγμένη η πολυκατοικία....

Αλλά λογικα σε κάτι τέτοιο οφείλεται, και για να είναι και περίπου στην ίδια θέση σε κάθε όροφο, μάλλον για ανεπαρκή οπλισμό διανομής + θερμοκρασιακές συστολοδιαστολές πάει η κατάσταση....

Link to comment
Share on other sites

Προς Στέλιο: βάλε φωτό.

Προς Brasco χρειάζεται αλλα και λιγα μαθήματα στη χρήση του. Αντε το μάθημα θα είναι δωρεάν απο μένα. Μιλάμε για πεδίο. Θα πάμε στην Κακιά Σκάλα και θα θα κάνουμε γκρουπ ανα 500 μέτρα επί 9 μέτρα ύψος.

Προς kolam. Το ρωγμόμετρο ΟΚ αλλα που θα το βάλεις και πόσο θα περιμένεις. Εκτός και εαν κάνεις μηχανική φόρτιση. Απλά ενα κατι τι να μας πει τι έχει απο πίσω. Μετά βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω ότι μπορώ σχετικά με μαγνητογράφο ή ανιχνευτή. Δεν έχω καποιον γνωστό που να διαθέτει αλλά θα το ψαξω.

Για το δοκάρι ψάχνουμε την θέση του οπλισμού διατμ σε σχέση με την ρωγμή, στην πλάκα όμως οι ρωγμές (οι οποίες έχουν και τυχαίες διευθύνσεις) πως δημιουργούνται;

Link to comment
Share on other sites

...εμφανίστηκαν σε ορισμένα σημεία επιφανειακές ρωγμές στην επιφάνεια του σκυροδέματος...

 

Πότε εμφανίστηκαν;

Σήμερα (δηλαδή ύστερα από 5 χρόνια)

Έξη μήνες με ένα χρόνο μετά την σκυροδέτηση

Link to comment
Share on other sites

Οι ρωγμές έγιναν αντληπτές από τον ιδιοκτήτη του χώρου πρόσφατα. Δεν πιστευω να ήταν εκεί 2 ή 3 χρόνια και να μην τις είχε αντιληφθεί δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τον χώρο καθημερινά.

Από την άλλη δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι για αυτό γιατί οι ρωγμές είναι λεπτες και ψηλά στην οροφή του υπογείου. Να φανταστείτε ότι τις αντιλήφθηκαν όταν χρειάστηκε να κάνουν κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες με σκάλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.