kolam Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Το υπόγειο καλύπτει ολόκληρο το τμήμα του οικοπέδου, ενώ το ισόγειο και οι υπόλοιποι όροφοι έχουν μικρότερη κάλυψη, οπότε το επιπλέον τμήμα της οροφής του υπογείου έχει επιχωθεί με πάχος 1μ περίπου ως ακάλυπτος Επιτρεπόμενη τάση 170Kpa για το έδαφος και δείκτης εδάφους 10Mpa/m
Charlie Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Η θεμελίωση του "επιπλέον" υπογείου πώς είναι? Έχεις και εκεί ίδια κοιτόστρωση?
kolam Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Η θεμελίωση είναι εννιαία και σε μια στάθμη.
Charlie Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2010 Ενιαία και με τα ίδια χαρακτηριστικά? (Διατομή- σίδερα κτλ) Θα μπορούσε η θέση των ρωγμών να σχετίζεται με την νοητή ευθεία που χωρίζει το επιπλέον υπόγειο με το υπόλοιπο 4όροφο κτήριο? Όπως και να το κάνουμε η οικοδομή φορτίζει πολύ περισσότερο τη θεμελίωση απ' ότι 1μ χώμα. Δεν αποκλείω ελαφριά διαφορική καθίζηση. Σε παρόμοια περίπτωση κατασκεύασα πρώτα την οικοδομή και στη συνέχεια κατασκεύασα το υπόλοιπο υπόγειο ώστε να έχει "κάτσει" (εστω και χιλιοστά) όσο ήταν να κάτσει το κτήριο. Τι είδους έδαφος έχεις? Σε ποια κατηγορία θα το κατέτασες?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Συνάδελφοι, δεν είναι μονο η ενανθράκωση αλλα και πολλά άλλα. Μπορεί το νερό να είχε άλατα, κλπ. Θέλει έλεγχο. Επαναλαμβάνω για μένα είναι 90% διάβρωση. Λοιπόν για να ξεκαθαρίσω κάτι. Χθές είδα ενα πάρκινγκ μεγάλου εμπορικού κέντρου. Είχαν βάλει απλό βιομηχανικό δάπεδο. Στα 6 χρόνια η ενανθράκωση είναι 32 χιλ, η υγρασία 57% και ο ρυθμός διάβρωσης 90 μικρά ανα έτος. Δεν υπήρχε υδροφοβισμός, ειδικό αστάρι και προφανώς ούτε ειδική βαφή. Επίσης λόγω καλών οδηγών σε πολλά υποστυλώματα είχαμε κτυπήματα. Ο λόγος το permeability factor μετρήθηκε 4.2, η επικάλυψη είναι 18 χιλ με άλλα λόγια η επιφάνεια της σκυρόδετησης είναι πολύ κακής ποιότητας οσον αφορά την αντοχή στον χρόνο. Η συγκέντρωση CO2 σε οισμένα σημεία είναι 156% μεγαλύτερη απο την Ομόνοια (Εθνική βάση). Ο εξαερισμός είναι πολύ φτωχός και σε λάθος σημεία.
Pueblo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Συνάδελφοι, δεν είναι μονο η ενανθράκωση αλλα και πολλά άλλα. Μπορεί το νερό να είχε άλατα, κλπ. Θέλει έλεγχο. Επαναλαμβάνω για μένα είναι 90% διάβρωση. Αγαπητέ Ροδόπουλε. Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω και να ρωτήσω το εξής: Αν όντων είναι διάβρωση του οπλισμού δε θα εμφανιζόταν οι ρωγμές κάτω από τα σίδερα? Στις φωτογραφίες όμως έχουμε δύο αν θυμάμε καλά ρωγμές διαγώνιες. Απ'ότι φαίνεται ο συνάδελφος που έκανε το ερώτημα ήταν και ο επιβλέπον της κατασκευής γιατί με περίσεια σιγουριά μας απάντησε οτι η μελέτη ακολουθήθηκε κατα γράμμα και ότι δεν υπάρχουν ¨τρελά¨ σίδερα
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 kolam, διερεύνησες όσα σου είχα προτείνει;
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Αγαπητέ Ροδόπουλε. Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω και να ρωτήσω το εξής: Αν όντων είναι διάβρωση του οπλισμού δε θα εμφανιζόταν οι ρωγμές κάτω από τα σίδερα? δεν είναι απαραίτητο.
Pueblo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να σας αμφισβητήσω αλλά αντιθέτως θα ήθελα να μάθω, πως εξηγήτε τη διαγώνια ρωγμή λόγω διάβρωσης του οπλισμού?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Pueblo θα πρέπει να δεις την συνέργεια των ακτινικών τάσεων λόγω διάβρωσης, του πάχους επικάλυψης, του μεγέθους του σκύρου και της μόνιμης φόρτισης της πλάκας. Δεν λέω προς θεού οτι δεν μπορεί να είναι και κάτι άλλο. Απλά οτι η διάβρωση δεν σκιαγραφεί απαραίτητα την όπλιση ειδικά στις πλάκες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα