Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοχωρητικότητα αέρα.


Στελιος1

Recommended Posts

αυτο μετραει ΤΑΧΥΤΗΤΑ αερα. αν εχεις εναν αεραγωγο που η διαμετρος του μεταβαλετε, θα μεταβληθει και η ΤΑΧΥΤΗΤΑ που κινητε ο αερας μεσα σε αυτον. Οχι ομως και η ΠΑΡΟΧΗ. οσο αερα θα βαλεις τοσο θα βγαλεις.(Με σταθερη θερμοκρασια)

καπια απο αυτα τα οργανακια μετρανε παροχη αερα αλλα πρεπει να του δωσεις αν εχεις στρογυλλη διατομη την διαμετρο.

επισεις πρεπει να μετρας καθετα στην ροη του αερα οχι στην περσιδα. δλδ αν ειναι στον τοιχο και στελνει τον αερα λοξα προς τα κατω πρεπει το οργανο να μπει και αυτο λοξα οχι καθετα.

πως μετρας? στα φορτηγα, πιστευαν οτι εχουν το ιδιο προβλημα. μετρουσαν την ταχυτητα στην κανονικη εξοδο, και μετα μετρουσαν στο ελευθερας και στην κανονικη εξοδο. αλλα αυτες οι 2 ειχαν διαφορετικη διαμετρο. οποτε στο αθροισμα εβγαινε οτι με το ελευθερας βγαζει τα μισα καυσαερια που ειναι λαθος.... με πολλα μαθηματικα, γιατι αλαζε και η θερμοκρασια τον καυσαεριων αρκετα,και ειχαμε συστολη, βρηκαμε οτι εχει μια ακριβεια 5% περιπου.

το ιδιο εχεις και εσυ αν ειναι αναμενο το τζακι. μπαινει αερας στους 15 και βγαινει στους 60, τοτε φουσκωνει κατα 16,5% δλδ το 1 λιτρο γινεται 1.165 λιτρα. αλαζει μονο ο ογκος, η μαζα του αερα μενει ιδια. http://www.engineeringtoolbox.com/volumetric-temperature-expansion-d_315.html

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταλαβα Aginor καθετα μετρουσα χωρις περσιδες (ενα μετρο υψος ειναι η εξοδος, τις εβγαλα) μετρουσα κ κατω απ ευθειας στ μηχανακι και ισως αυτο επηρεασε, οι στροβιλισμοι που κανει εκει, θα τοποθετησω 50εκ σωληνα στην εισοδο του και θα το τεσταρω ξανα. Ολα οσα ειδα ελεγαν οτι μετρανε απο 03μετρα πχ εως τοσα χιλιομετρα, σε χιλιομετρα μετρανε, νομισα εχει ενδειξη και σε μετρα. λογικο ειναι 1000 φορες κατω να μην εχει σωστη αποκριση. Οι διαφορες που ειδα στα κανονικα του μποφορ μπορει να ναι απο λαθος χειρισμο.

Θα κανω την πατεντα με το εκρεμες και αν ειναι ευαισθητο πραγματικα μετα θα προσπαθησω να το κανω με ζυγο.. ενα ταυ (Τ) δηλαδη ωστε να μπορω να μετρησω κατακορυφο ρευμα (καπνοδοχο). Αν μπορεσω και δεν βγει αναισθητο αυτο λογω αδρανειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.