panos-vicious Δημοσιεύτηκε December 9, 2010 at 08:39 μμ Δημοσιεύτηκε December 9, 2010 at 08:39 μμ Συνάδελφοι, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Σε οικόπεδο περίπου 1 στρ. θέλω να βγάλω άδεια για συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων (σε διχτάκια) με αποθήκες και ψυγεία συντήρησης. Προσπαθώ να βρω την κατάταξη του έργου, σύμφωνα με την Η.Π. 15393/2332 (ΦΕΚ B 1022 - 05.08.2002). Όσον αφορά την δραστηριότητα της αποθήκευσης-συντήρησης νομίζω ότι υπάγεται στην 9η ομάδα, με Α/Α 293: "Εγκαταστάσεις αποθήκευσης με ψύξη", Β' κατηγορία, 3η υποκατηγορία (με βάση τον όγκο του). Σε ότι αφορά όμως το συσκευαστήριο των αγροτικών προϊόντων, δεν βρήκα κάτι. Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ.
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε December 10, 2010 at 09:06 πμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2010 at 09:06 πμ Τι προϊόντα θα είναι συγκεκριμένα; Πάντως στην 15393 θα βρεις μόνο συσκευαστήρια σταφίδας στην σελίδα 13798 (α/α = 9)...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε December 10, 2010 at 10:11 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 10, 2010 at 10:11 πμ Σ' ευχαριστώ dimitrispsi. Την δραστηριότητα που λες την είχα δει γι' αυτό και δεν την ανέφερα. Τα προϊόντα (λάθος μου που δεν το διευκρίνισα εξ αρχής) θα είναι αποκλειστικά εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια). Δεν ξέρω αν καλύπτομαι από την αμέσως επόμενη κατηγορία με α/α=10 ("Παραγωγή διατηρουμένων φρούτων και λαχανικών μ.α.κ"). Με την ευκαιρία αυτό το "μ.α.κ." τι στην ευχή είναι;
κόκκινος Δημοσιεύτηκε December 10, 2010 at 05:18 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2010 at 05:18 μμ Επειδή στην αποθήκευση περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον Ν. 3325/2005, και η συσκευασία και ανασυσκευασία, ο κωδικός 293 σε καλύπτει. Ο κωδικός 10 "παρασκευή διατηρουμένων φρούτων και λαχανικών" αναφέρεται σε μετατροπή φρούτων σε κονσέρβες (κομπόστες, κ.α.) για να διατηρούνται.
panos-vicious Δημοσιεύτηκε December 11, 2010 at 12:39 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 11, 2010 at 12:39 μμ Κόκκινος σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μήπως γνωρίζεις και τι σημαίνει το "μ.α.κ." που αναφέρεται σε πολλούς κωδικούς;
dib Δημοσιεύτηκε December 11, 2010 at 04:44 μμ Δημοσιεύτηκε December 11, 2010 at 04:44 μμ Κόκκινος σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μήπως γνωρίζεις και τι σημαίνει το "μ.α.κ." που αναφέρεται σε πολλούς κωδικούς; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, νομίζω: ''μη άλλως κατανομαζόμενα ή κωδικοποιημένα(?)'' κατι τέτοιο!!
manosgs Δημοσιεύτηκε May 19, 2011 at 06:42 πμ Δημοσιεύτηκε May 19, 2011 at 06:42 πμ Καλημέρα, Στο ίδιο θέμα και στο νόμο 13727/724 περί βαθμό όχλησης έχει δύο κατηγορίες στις οποίες υποθέτω ότι μπορεί να υποπέσει ένα συσκευαστήριο. Αυτές είναι οι εξής: 296: Εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευμάτων με ψύξη ή κατάψυξη 299: Συσκευασία και τυποποίηση ειδών διατροφής. Επειδή θα θέλαμε να πετύχουμε βαθμό όχλησης χαμηλό, αν πάμε με το 296 τότε υπάρχει περιορισμός στα συνολικά κυβικά του κτιρίου. Υπάρχει περιορισμός στην συνολική ισχύ των εγκαταστάσεων? Στο 299 αναφέρεται πάλι μέγιστη ισχύς. Ένα συσκευαστήριο οπωροκηπευτικών σε ποια δραστηριότητα πέφτει?
κόκκινος Δημοσιεύτηκε May 19, 2011 at 04:02 μμ Δημοσιεύτηκε May 19, 2011 at 04:02 μμ Είμαι της γνώμης ότι ανήκει στον κωδικό 296 περί εγκαταστάσεων αποθήκευσης εμπορευμάτων με ψύξη, οπότε δεν πάιζει ρόλο στην κατηγοριοποίηση η ισχύς των μηχανημάτων αλλά ο όγκος της αποθήκης.
vasada Δημοσιεύτηκε June 6, 2011 at 10:41 πμ Δημοσιεύτηκε June 6, 2011 at 10:41 πμ Σε παρομοια περιπτωση μιας μικρης μοναδας (150τμ) που θα κανει αποθηκευση φρουτων σε ψυκτικο θαλαμο, διαλογη, ταξινομηση κατα μεγεθος και συσκευασια, κατα τη γνωμη μου κατατασσεται στο 153.9 "Παρασκευή διατηρούμενων φρούτων και λαχανικών". Δεν εχω παει στις υπηρεσιες ακομα, αλλα αυτο μου μοιαζει το πιο κοντινο. Βεβαια η διαλογη και συσκευασια, δεν περιγραφονται με τον ορο "παρασκευη", αλλα τι να κανεις. Η αποθηκευση ειναι υποστηρικτικη δραστηριοτητα. Για την αδειοδοτηση πρεπει να περασει και απο Δνση Υγειινης? Κατα τα αλλα για την εσωτερικη διαρρυθμιση, ανηκει στις κατηγοριες της Υγειονομικης διαταξης? Το αρθρο 52 "Εργαστηρια τροφιμων και ποτων" με καλυπτει? Υπαρχει κατι νεοτερο ή πιο εξειδικευμενο?
κόκκινος Δημοσιεύτηκε June 7, 2011 at 06:01 μμ Δημοσιεύτηκε June 7, 2011 at 06:01 μμ Το έχουμε ξαναπεί νομίζω κάπου ότι η παρασκευή διατηρούμενων φρούτων και λαχανικών είναι η κονσερβοποίηση, κομποστοποίηση φρούτων, η παρασκευή λαχανικών τουρσί και άλλα συναφή που διατηρούνε τα τρόφιμα, για αυτό λέγεται "διατηρούμενων". Η συσκευασία φρέσκων φρούτων δεν έχει να κάνει με αυτόν τον κωδικό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα