Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες ΗΜ για προσθήκη ορόφων


Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά τη μελέτη θέρμανσης και τα ηλεκτρολογικά για την περίπτωση προσθήκης ορόφων σε υπάρχουσα οικοδομή ? Για να είμαι σαφής, η απορία μου αφορά το εάν πρέπει να συνδέσω την μελέτη των νέων ορόφων με την υπάρχουσα κατάσταση (πχ στο κατακόρυφο διάγραμμα μονοσωλήνιου, στην κατανομή δαπανών θέρμανσης)

Link to comment
Share on other sites

έχω την εντύπωση ότι πρέπει, έτσι και αλλιώς το κατακόρυφο διάγραμμα υπάρχει περίπτωση να αλλάξει λόγω πιθανής αλλαγής διατομής στις κατακόρυφες στήλες της ύδρευσης & αποχέτευσης.

 

Ομοίως και για τα ηλεκτρολογικά (εκτώς και έχει δική της παροχή η προσθήκη).

 

Ρώτα στην αρμόδια πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση της θέρμανσης θα αλλάξει σίγουρα λέβητας-καυστήρας και από το κεντρικό κολεκτερ θα ξεκινήσεις ένα ή περισσότερους κλάδους προς τις νέες ιδιοκτησίες με νέους κυκλοφορητές και θα αφήσεις τον υφιστάμενο κλάδο ως έχει με τον υπάρχων κυκλοφορητή. όσο αφορά την κατανομή δαπανών θα κάνεις τη μελέτη από την αρχή για όλες τις ιδιοκτησίες. αυτά είχα κάνει σε μία παρόμοια περίπτωση στα Μελίσσια. γενικά θα σε συμβούλευα να κάνεις μία αποτύπωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και να ακολουθήσεις τις οδεύσεις που υπάρχουν ήδη και να συμβουλευτείς και τον μηχανολόγο της πολεομίας γιατί όπως ξέρεις από πολεοδομία σε πολεοδομία αλλάζουν τα δεδομένα... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία δεν έχει πρόβλημα στο τι θα κάνεις. Ουτως η άλλος δεν απαιτείται να αποτυπώσεις τους υπάρχοντες ορόφους.Η θέρμανση π.χ. μπορεί να γίνει και με ατομικά λεβητάκια.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα αλλάζουν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.