Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση Γης πρατηρίου


diag

Recommended Posts

Σε υφιστάμενο πρατήριο υγρών καυσίμων, με άδεια λειτουργίας και μέσα σε σχέδιο Πόλης με θεσμοθετημένες χρήσεις γης (γενική κατοικία), για να πάρω χρήση γης μου ζητάνε από την Πολεδομία Υ/Δ ότι τηρούνται οι αποστάσεις όπως ορίζονται στα ΠΔ 1224 & ΠΔ 118.

 

Νομίζω ότι η χρήση γης και η άδεια ίδρυσης είναι δυο διαφορετικά πράγματα και δεν πιστεύω ότι μπορεί να συγχέονται. Ο έλεγχος των αποστάσεων αφορά την άδεια ίδρυσης και δεν επιδρά στις θεσμοθετημένες χρήσεις γης.

 

Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατό π.χ. μια αίθουσα με πληθυσμό > 50 ατόμων να αλλάζει την χρήση γης, ούτε μπορεί να πάρω χρήση γης σήμερα ότι δεν επιτρέπεται το πρατήριο και σε δέκα ημέρες αν κλείσει η αίθουσα να πάρω για το ίδιο ακίνητο ότι επιτρέπεται... Άλλωστε κατά την γνώμη μου αυτή είναι η έννοια της άδειας ίδρυσης.

 

θα παρακαλούσα για την συμβουλή σας στο θέμα ή κάποια πρόταση για το πως πρέπει να κινηθώ ή αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποιο έγγραφο ή απόφαση διευκρινιστική...

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχάς δες αν η νέα απόσταση των 80 μ με τον Ν3897/10-12-2010 σε βολεύει στο να πληρούνται οι προυποθέσεις που σου ζητούν στην Πολεοδομία. Κατά τα άλλα έχεις δίκιο, δεν μπορεί να αλλάζει η χρήση γης ανάλογα με το αν ανοίγει ή κλείνει μια επιχείρηση. Οφείλουν να στη δώσουν, είναι θέμα της Δ/νσης Μεταφορών να εγκρίνει στη συνέχεια την ίδρυση πρατηρίου ελέγχοντας τις αποστάσεις από αίθουσες συγκέντρωσης κοινού, καταστήματα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.