Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ιδιοκτήτης θέλει να χαράξω στο έδαφος τις κορυφές του αγροτεμαχίου του.

Η προέλευση του αγροτεμαχίου είναι η παρακάτω:

Ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε ένα κληροτεμάχιο που συνόρευε με ρέμα διανομής ( το ρέμα δεν υφίσται σήμερα επί του εδάφους). Έφτιαξε ένα ενιαίο διάγραμμα κατάτμησης της έκτασης που αποτελούνταν από το κληροτεμάχιό του και από το ρέμα, και πούλησε σε διάφορους τα κομμάτια.

Κάποιος αγόρασε ένα κομμάτι το '68 και το πούλησε (με συμβόλαιο) το '97 στον πελάτη μου. Το πρόβλημα είναι (πέρα από το αν είναι νόμιμη η κατάτμηση του κληροτεμαχίου) το οτι το τμήμα που αγόραστηκε από τον πελάτη μου βρίσκεται εν μέρει εντός του ρέματος διανομής. Το τοπογραφικό που συνοδεύει το συμβόλαιο δεν εμφανίζει το ρέμα (πιστέυω από ασχετοσύνη-αδιαφορία του συντάκτη του).

Τώρα καλούμαι εγώ να εφαρμόσω το συμβόλαιο πάνω στην διανομή και να χαράξω στο έδαφος τις κορυφές του γεωτεμαχίου.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν χαράσοντας το γεωτεμάχιο σύμφωνα με τα υφιστάμενα συμβόλαια γίνομαι συμμέτοχος στην παράνομη καταπάτηση του ρέματος, ή εγώ απλώς θεωρείται οτι εφαρμόζω έναν τίτλο χωρίς να έχω ευθύνη για το αν καλώς συντάχθηκε αυτος.

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε gez

τα ρέματα έχουν ξεχωριστό κτηματολογικό αριθμό

στο εμβαδόν του κληροτεμαχίου περιλαμβάνεται και το ρέμα?

ήταν ρέμα ή καποιο χαντάκι που αφήσαν οι ιδιοκτήτες?

απο που ξεκινάει και που καταλήγει?

έχει μπαζωθεί μόνο στο τμήμα που αναφέρεις ή σε ευρύτερη περιοχή?

τι λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες?

έχει μόνιμη ροή ή όχι?

Δημοσιεύτηκε

Το ρέμα έχει στη διανομή δικό του αριθμό και ξεχωριστό εμβαδόν.

Είναι ρέμα που εμφανίζεται στο διάγραμμα της διανομής και σήμερα είναι εντελώς μπαζωμένο σε όλο το μήκος του (περ. 100 μέτρα) και δεν έχει καθόλου ροή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.