Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά ΜΜ και ΜΠΔ


Mpampiskal

Recommended Posts

Με το παρόν σύστημα περνάνε παιδιά στα πολυτεχνεία που με τις δέσμες ούτε ΤΕΙ δεν θα πιάνανε !!! Για αυτό και σήμερα έχει πέσει το επίπεδο ακόμη περισσότερο στις σχολές.

 

Αυτό έγινε κυρίως όμως λόγω του ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια οπως γράφει και ο BAS.

 

Είτε με τις δέσμες, είτε με το σύστημα που υπάρχει τώρα οι καλύτεροι θα πάνε στο πολυτεχνείο και αυτοί που έχουν χαμηλότερους βαθμούς σε ΤΕΙ κλπ (επειδή αυτά που θα γράψουν καλύτερα θα διαλέξουν πρώτοι τη σχολή που επιθυμούν να σπουδάσουν).

Λόγω όμως της αύξησης των αριθμών των εισακτέων σε κάθε τμήμα κάποιοι που περνάνε σε πολυτεχνείο τώρα, αν έδιναν εξετάσεις παλιότερα που οι εισακτέοι ήταν λιγότεροι μπορεί να πέρναγαν σε ΤΕΙ και κάποιοι από αυτούς που περνάνε σε ΤΕΙ σήμερα αν έδιναν εξετάσεις παλιότερα (με λιγότερους εισακτέους) μπορεί και να μην πέρναγαν πουθενά.

Ισχύει ότι όσοι ήταν από δέσμες (γενικό λύκειο) είχαν καλύτερο υπόβαθρο γνώσεων συγκριτικά με αυτούς που προέρχονται από κατεύθυνση (ενιαίο λύκειο) αλλά από εκεί και μετά είναι στο χέρι του καθενός αν θα καλύψει τη διαφορά αυτή ή αν θα επαναπαυτεί σε αυτή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 251
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

[OFFTOPIC]

 

Παρακολουθώ αυτή την ενδιαφέρουσα κουβέντα, στην οποία μετά από 26 ώρες κατά τις οποίες έχουν γραφτεί 77 μηνύματα από

 

- 3ΠΜ

- 1ΜΠ

- 2ΜΜ

- 3ΗΜ

- 4ΜΠΔ

- 4φοιτητές

 

δεν έχει υπάρξει κάποιο ουσιώδες συμπέρασμα σχετικά με το θέμα του νήματος, ωστόσο η κουβέντα έχει προχωρήσει στο επίπεδο της φιλονικίας για την μέση βαθμολογία εισαγωγής στην κάθε σχολή...

 

Συνάδελφοι, για ποιόν λόγο κάποιος που διαβάζει την συζήτησή σας θα θελήσει να σας αναθέσει κάποια εργασία μηχανικού;

 

Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να βάλω στην ταμπέλα του γραφείου μου: "Πέρασα με το σύστημα των δεσμών στην πρώτη μου επιλογή με βαθμό ##. Προτιμήστε με!"

 

[/OFFTOPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ελλαδα, η χωρα της απολυτης μετριοτητας.

 

Ολοι δινουν σημασια στα τυπικα προσοντα και κανενας στα ουσιαστικα. Η νοοτροπια του Δημοσιου : "Τι χαρτια εχεις"?

Το μοναδικο μερος στον ανεπτυγμενο κοσμο που ακους φρασεις του τυπου "Ενταξει το Μεταπτυχιακο που κανω ειναι της πλακας, αλλα δεν παυει να ειναι ενα χαρτι".

 

Τωρα εχετε φαγωθει με τους ΜΠΔ. Αν μια σχολη ειναι χαμηλου επιπεδου φιλοι μου τοτε η αγορα εργασιας θα δειξει στους αποφοιτους της το δρομο της εξοδου. Στις ερευνες του ΤΕΕ οι αποφοιτοι του ΜΠΔ εχουν ιδιο ποσοστο ανεργιας με τους Μηχανολογους Μηχανικους και πανω κατω ιδιες απολαβες. Αρα πολυ απλα η αγορα εργασιας εχει αποδεχτει τους ΜΠΔ ως ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ με τους ΜΜ.

Τωρα για τις επιλογες συμφωνα με τα στοιχεια του Υπουργειου μονον το 10% μπαινει στην σχολη 1ης επιλογης, ενα 20% μπαινει σε καποια απο τις 5 πρωτες επιλογες και το υπολοιπο 80% μπαινει απο την 6η επιλογη και πιο κατω. Τι να κανουμε τωρα ? Προφανως και ελαχιστοι ειχαν δηλωσει το ΜΠΔ ως πρωτη επιλογη. Ειναι ομως αυτος ο ικανος και αναγκαιος λογος για να υποτιμουμε το τμημα αυτο?

 

Επισης κανεις δεν λεει ποια ειναι τα κριτηρια των επιλογων των φοιτητων? Π.χ. Η Αθηνα ειναι η πρωτη επιλογη λογω του οτι εχει τα καλυτερα τμηματα????? Προφανως και ΟΧΙ. Εχει τις περισσοτερες πρωτες επιλογες λογω του οτι κατοικει εδω ο μισος ελληνικος πληθυσμος και αφετερου γιατι τα περισσοτερα παιδια της Επαρχιας ονειρευονται φοιτητικη ζωη "στην μεγαλη πολη με τις πολλες επιλογες".

 

Απο την αλλη κανεις σας δεν υπολογιζει πως η Κρητη ειναι νησι, κατι το οποιο αποτελει ενα σημαντικο μειονεκτημα στο να το δηλωσει στο Μηχανογραφικο ενας νεος. Ο Αθηναιος προφανως και θα πρτιμησει να παει στον Βολο η στην Κοζανη οπου εχει προσβαση στην Αθηνα ευκολα παρα να παει σε ενα νησι οπου προσβαση θα εχει μονο με πλοιο και αυτο οταν δεν εχει απαγορευτικο.

 

Ας σταματησει πλεον αυτη η ανουσια κουβεντα η οποια παραπεμπει σε επιπεδο Δημοτικου. ("Εχω καλυτερο ποδηλατο απο σενα")!

Link to comment
Share on other sites

Το ενδιαφερον με τους ΜΠΔ ειναι οτι εχουν πολλα ΕΔ ισως περισσοτερα

απ`οσα θα δικαιουνταν λογω ΟΣ. Στον αντιποδα πολλες σχολες με

μεγαλυτερη ιστορια παραμενουν χωρις ΕΔ...

 

Επισης καλο θα ηταν οι ΜΠΔ να παψουν να εχουν εμμονες με τους ΜΜ

και να κοιταξουν να χαραξουν τον δικο τους δρομο και να αποκτησουν

το δικο τους στιγμα απαλλαγμενοι απο τον τιτλο το wanabee ΜΜ που

οι ιδιοι συστηματικα καλλιεργουν.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ΜScEng δεν ειμαστε wannabe μηχανολογοι. Εχουμε τον χαρακτηρα του τμηματος αναλλοιωτο και ταυτοχρονα εχουμε και τα Επαγγελματικα Δικαιωματα των Μηχανολογων Μηχανικων. Δικαιωματα που αποκτησαμε δικαιως. Επισης για οσους δεν ξερουν το τμημα ΜΠΔ ιδρυθηκε το 1977 και πηρε τους πρωτους φοιτητες το 1984, δηλαδη μιλαμε για ενα τμημα με 35 χρονια ιστοριας ηδη.

 

Μαλλον φιλε μου καποιοι αλλοι ειναι wannabe Μηχανολογοι Μηχανικοι και ειναι Μηχανικοι χωρις... να ειναι Μηχανικοι....

 

Υ.Γ. Αν δεν κανω λαθος η σχολη σου δεν λεγοταν "Επιστημης των Υλικων" με μια βαση κοντα στο 11 και εν μια νυκτι μεταμορφωθηκατε σε "Μηχανικοι Υλικων"?

 

Eσεις ποια επαγγελματικα δικαιωματα διεκδικειτε ακριβως? Των Χημικων Μηχανικων?

Link to comment
Share on other sites

Οπα οπα καλά όλα αυτά που λέτε αλλά ως εδώ.Οι ΜΠΔ έχουν αποδείξει πολλές φορές οτι στο τίτλο τους δεν θέλουν να έχουν το σκέτο μηχανολόγος μηχανικός (η συζήτηση ήταν για να μπεί η λέξη μηχανολόγος μόνο και να γίνει ο τίτλος μηχανολόγος μηχανικός παραγωγής και διοίκησης).Οπότε είναι λάθος να λέμε οτι καλά θα κάνουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα, επειδή το έχουν ήδη κάνει.Σε αντίθεση οι μηχανικοί υλικών είναι αυτοί που πιθανότατα δεν θα καταφέρουν να κατοχυρώσουν δικαιώματα δίχως μετονομασία, άρα εκείνοι είναι που δεν θα αφήσουν το στίγμα τους στα δικαιώματα τα οποία διεκδικούν.

 

Άκυρο: μα καλά, κανείς δεν βάζει τόνους?

Link to comment
Share on other sites

@Thodoris,Vaggelis

 

Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση και ξεκατινιασμα.

 

Απλα λεω το αυτονοητο η σχολη ΜΠΔ εχει ξεκαθαρο χαρακτηρα

και εσεις οι ιδιοι πρεπει να τον αναδειξετε στον ελλαδικο χωρο

και οχι να την υποβιβαζετε με ολες αυτες τις ατελειωτες συζητησεις

περι ΜΜ και λοιπων. Υπερασπιστειτε τον τιτλο και την ιδιοτητα σας

και αφηστε τους ΜΜ για εχω διακρινει πολλακις μια εμμονη με αυτους.

 

Τα περι ΕΔ τα αναφερω γιατι οι ΧΜ και οι Μεταλλειολογοι Μεταλλουργοι

ειναι παλαιοτερες σχολες και ακομη στο περιμενε ειναι...

 

Τα αλλα ειναι εκτος θεματος οποτε τα συζηταμε σε αλλο νημα.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα οι υπολοιπες σχολες που δεν εχουν επαγγελματικη κατοχυρωση (Μηχανικοι Περιβαλλοντος, Μηχανικοι Χωροταξιας, Μηχανικοι Ορυκτων Πορων, Ηλεκτρονικοι Μηχανικοι, Μηχανικοι Υλικων). Το 90% ειναι ανεργοι η ετεροαπασχολουμενοι η με την δικη τους δουλεια πληρωνουν καποιον για να υπογραφει και να καθεται.

 

 

Για οσους δεν ξερουν ο πολιτικος ο οποιος αρχισε τα λυνει το κουβαρι με τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι ο Κωστης Χατζηδακης (να ναι καλα ο ανθρωπος) ως υπουργος Μεταφορων επι ΝΔ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.