Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολώνα ΟΤΕ


sinadroi

Recommended Posts

Καλημέρα και καλώς ήρθα, 1ο μου post :)

 

Μια ερώτηση σχετικά με σύνδεση ΟΤΕ:

 

- Έστω μονοκατοικία που είχε παλιά σύνδεση ΟΤΕ με εναέριο καλώδιο από την κολώνα του ΟΤΕ στο πεζοδρόμιο μέχρι τον τοίχο του σπιτιού (απόσταση περίπου 7 μ).

- Η σύνδεση διεκόπη λόγω μη χρήσης πριν από 15+ χρόνια.

- Το καλώδιο κόπηκε (από φυσικά αίτια-αλήθεια!) και τώρα σέρνεται στο οικόπεδο.

 

Ας υποθέσουμε ότι για την επανασύνδεση δεν θέλουμε πια εναέριο αλλά να βάλουμε μια μεταλλική κολώνα μέσα στο οικόπεδο και όσο πιο κοντά γίνεται στην κολώνα του ΟΤΕ στο πεζοδρόμιο (1-2 μέτρα απόσταση).

Απ' την κολώνα αυτή θα κατέβει το καλώδιο του ΟΤΕ σε ένα κουτί και από εκεί θα πάει υπογείως μέχρι τον τοίχο του σπιτιού, οπότε και θα συνδεθεί στο ίδιο σημείο που ήταν και παλιά.

 

Η ερώτηση είναι:

υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές σχετικά με την κολώνα που θα μπει στο οικόπεδο και το κουτί (στη βάση της κολώνας) μέχρι το οποίο ουσιαστικά θα έχει την ευθύνη ο ΟΤΕ?

Στον τοπικό ΟΤΕ που ρώτησα (εντός Αττικής) δεν είχαν συγκεκριμένες προδιαγραφές, αλλά φοβάμαι πως αν έρθει τεχνικός για τη σύνδεση θα πει άλλα.

 

thx

Link to comment
Share on other sites

Στον ΟΤΕ είναι όντως χαλαροί. Τυπικά θέλει -νομίζω- στυλίσκο 6m - 3'' όπως και η ΔΕΗ. Στην πράξη σου δίνουν οπουδήποτε, ακόμη και πάνω σε ένα ψηλό κολονάκι της περίφραξης. Δεν έχει παρά να τους εμπιστευτείς...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.