Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Ρέμα Κουκουβαούνων"


Recommended Posts

Ποιός καλός συνάδελφος θα με παραπέμψει σε πληροφορίες για το τι έχει συμβεί στο ρυμοτομικό της περιοχής; Με το "τι έχει συμβεί" εννοώ γιατί παρουσιάζεται αυτό το χάος. Φαντάζομαι δε χρειάζεται να εξηγήσω περισσότερο τι εννοώ σε συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Κουκουβάουνες είναι μεταμόρφωση έτσι δεν είναι συνάδελφε?

Θες να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς μήπως έχει γενικότερα κάποιος κάποια ιδέα για να βοηθήσει? Δραστηριοποιούμαι στην κοντινή περιοχή Αχαρνών ,μήπως υπάρχει κανένα θέμα με ζώνη προστασίας Κηφισού που συναντάται και στο Μενίδι?

Link to comment
Share on other sites

Κουκουβάουνες είναι μεταμόρφωση έτσι δεν είναι συνάδελφε?

Θες να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς μήπως έχει γενικότερα κάποιος κάποια ιδέα για να βοηθήσει? Δραστηριοποιούμαι στην κοντινή περιοχή Αχαρνών ,μήπως υπάρχει κανένα θέμα με ζώνη προστασίας Κηφισού που συναντάται και στο Μενίδι?

 

Ναι Κουκουβάουνες είναι η παλιά ονομασία της Μεταμόρφωσης. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αριστερά ανεβαίνοντας τη Λ. Ηρακλείου από το ύψος περίπου της ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου και πάνω. Φαίνεται να έχουν γίνει πάρα πολλές αναθεωρήσεις του σχεδίου. Οικοδομικά τετράγωνα που έχουν κατατμηθεί εκ των υστέρων σε πολλά μικρότερα, δρόμοι που δεν έχουν διανοιχθεί ποτέ (υπάρχουν μόνο στα χαρτιά), άλλοι δρόμοι που δε φαίνονται στα χαρτιά και όμως έχει γίνει διάνοιξή τους, ονομασίες οδών ανύπαρκτες ή τροποποιημένες. Έχω πολύ μικρή εμπειρία στο θέμα, πλην όμως επειδή κάνω εκτιμήσεις ακινήτων στην περιοχή, δεινοπαθώ κάθε φορά να εντοπίσω ακίνητα στη συγκεκριμένη περιοχή, σπάω το αυτοκίνητο στα μονοπάτια με τις κροκάλες που φαίνονται στο σχέδιο σαν δρόμοι, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα που παρουσιάζει το http://www.e-axies.gr και το http://www.driveme.gr με την πραγματικότητα. Φαίνεται να εκκρεμεί πολλά χρόνια αυτή η προβληματική κατάσταση και για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς έχει συμβεί εκεί, και σε τι φάση βρίσκεται το σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε tpanag, φαντάζομαι την ταλαιπωρία που τραβάς..

Η κατάσταση αυτή συναντάται και σε κάποιες πολεοδομικές ενότητες στον Δ. Αχαρνών.

Εχε υπόψην σου πως, το οτι μια περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο (έχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής) δεν σημαίνει οτι η κατάσταση έχει διαμορφωθεί όπως περιγράφεται στα διαγράμματα. Αυτό αργεί πάρα πολυ να συμβεί καθώς η διοίκηση συνήθως θεωρεί οτι οι ευθύνες της εξαντλούνται με την υπογραφή και κύρωση της πράξης εφαρμογής και δεν συμπεριλαμβάνουν την υλοποίηση του σχεδίου πόλεως. Υπάρχουν στο Μενίδι περιοχές εντός σχεδίου από το 95 και με 80% αδιαμόρφωτες οδούς.

Μην χρησιμοποιείς σαν οδηγό (για το αυτοκίνητο σου τουλαχιστον) το ρυμοτομικό σχέδιο ,δεν θα βγάλεις άκρη. Επίσης κανείς δεν θα σου εγγυηθεί οτι δεν θα γίνουν τροποποιήσεις του σχεδίου όπως ανέφερες πριν.

Τι θέλω να πώ με όλα αυτά?

Το ότι εντάχθηκε μια περιοχή στο σχέδιο πόλεως δεν σημαίνει οτι υλοποιείται το σχέδιο πόλεως (δρόμοι, κράσπεδα, άσφαλτος) και οι παροχές του (αποχετεύσεις κλπ) . Αυτό γίνεται με "επισπεύδοντες" τον/τους εκάστοτε ιδιοκτήτη/τες οικοπέδου/ων και κυρίως σε προεκλογικές περιόδους για τους ευνόητους λόγους! Για να αποκτήσει μια εντός σχεδίου περιοχή την εικόνα που σχηματίζει κάποιος στο μυαλό του βλέποντας το ρυμοτομικό σχέδιο μπορούν να περάσουν πολλάαααα χρόνια..Δυστυχως!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.