Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιταλία ή Αγγλία;


Recommended Posts

Καλησπερα σας!

Ειναι το πρωτο post μου στο site αν και ειμαι παραπανω απο χρονο μέλος του, οποτε δεν ξερω αν το συγκεκριμενο θεμα ταιριαζει σε αυτη την θεματικη ενοτητα...

 

Ειμαι αποφοιτος της Ανακαινισης και Αποκαταστασης κτηριων Πατρας και ενδιαφερομαι να συνεχισω τις σπουδες μου στο εξωτερικο αποκτωντας πτυχίο αρχιτέκτονα καθως ειναι αυτο που θελω να κανω στην ζωη μου και το ελληνικο συστημα κανει τα παντα για να με απουτρεψει απο αυτο...Δυστυχως εχω μπερδευτει απιστευτα απο την ημερα που αρχισα να το ψαχνω το θεμα, και εξειγω. Οι επιλογες ειναι 2...ιταλια και αγγλια...γνωστοι μου αρχιτεκτονες προσφατα μου ειπαν πως με το πτυχιο της ανακαινισης που εχω μπορω να παω στην ιταλια...να κανω 2 επιπλεων χρονια...και να βγω αρχιτεκτονας. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ιταλικα. Με μια γρηγορη ματια ειδα πως τα ταχυρυθμα μαθηματα ιταλικων διαρκουν 1 χρονο...οποτε ακολουθωντας αυτη την γραμμη θα μου παρει 1+2=3 χρονια για να τελειωσω...και εδω ερχεται η ερωτηση:

 

Υπαρχει αντιστοιχη επιλογη για την αγγλια(με max 3 χρονια εκπαιδευσης) ωστε να αποφυγω την εκ νεου μαθηση μιας γλωσσας...;

 

Τελος θα ηθελα ,οποιος γνωριζει, να με διαφωτισει περι των αναγνωρισεων των πτυχιων αρχιτεκτονικης απο ιταλια και αγγλια στην ελλαδα.

 

συγνωμη για το μακροσκελες post και ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Viska,

 

για Ιταλία δεν γνωρίζω πως λειττουργεί το σύστημα αλλά από γνωστούς μου κατάλαβα πως εάν δεν γνωρίζεις ήδη την γλώσσα καλό είναι να το αποφύγεις γιατί έχει δύσκολη ορολογία και ενδεχομένος να σε καθυστερήσει / επηρρεάσει στις σπουδές σου.

Από προσωπική εμπειρία στην Αγγλία ξέρω πως για να σπουδάσεις σε κάποιο τμήμα Μηχανικών με το πτυχίο σου θα σου αναγνωρίσουν 1 ή 2 έτη, με πιο πιθανό ενδεχόμενο να σου αναγνωρίσουν μόνο το πρώτο και να μπεις στο 2ο. Αυτό σημαίνει πως θα κάνεις 2 έτη να τελείωσεις το Bachelor και μετά άλλο ένα για το Master. Αναγνώριση στην Ελλάδα θα έχεις (ίσως και χωρίς εξετάσεις) εάν πάς σε ένα καλό πανεπιστήμιο και ιδίως εάν κάνεις το ενιαίο πρόγραμμα διπλώματος Meng (το κάνουν μόνο τα καλά πανεπιστήμια και δεν αποκτάς Bachelor πρώτα αλλά καταλήγεις κατευθείαν σε δίπλωμα μηχανικού Master).

Link to comment
Share on other sites

...

Τελος θα ηθελα ,οποιος γνωριζει, να με διαφωτισει περι των αναγνωρισεων των πτυχιων αρχιτεκτονικης απο ιταλια και αγγλια στην ελλαδα.

...

Ο μονος πού μπορει νά σου απαντήσει περίπου υπεύθυνα γιά τό τί

ισχύει σήμερα γιά τίς αναγνωρίσεις ή μη ειναι τό ΔΟΑΤΑΠ.

Μετά από 3-4 χρόνια που θά επιστρέψεις εσύ μέ το καλό σαν Αρχιτέκτονας

ενδέχεται κάτι νά εχει αλλαξει, ίσως προς τό χειρότερο.

Το πιο πιθανον είναι το πτυχίο σου νά μην αναγνωρίζεται και νά σου

φορτώσουν 5-10 μαθήματα. Περίπου +2 χρονια σπουδων συνυπολογιζοντας

και τον χρόνο για την απαντηση του ΔΟΑΤΑΠ.

 

Εχεις απάντηση απο τό Ιταλικό Πανεπιστήμιο οτι θά σου αναγνωρίσουν τόσα

μαθήματα έτσι ωστε εσυ θά χρειαστείς νά φοιτήσεις μονον 2 χρόνια?

Αν ναί, τότε βεβαιωσου οτι στό ΔΟΑΤΑΠ δεν τους πειραζει.

 

Καλύτερα άσε τήν αγγλία σάν τελευταία επιλογή διότι εκει οι σχολες τους

εχουν και πρακτικη ασκηση και διαρκουν πολυ.

 

Θά συνιστούσα να βάλεις καί μία βαλκανική ή πρωην ανατολική χώρα στίς επιλογές σου.

Στά υπ'οψιν οτι γιά τήν εξασφαλιση θέσης σε σχολη του εξωτερικου ισως να

εμπλέκονται τίποτα εξετασεις ή διαδικασίες, όπως η επιτυχης παρακολουθηση μαθηματων.

 

Εχω τήν εντύπωση οτι εχεις αρκετά να κανεις ακομα πριν ξεκινήσεις σπουδές.

Πόσο ακριβώς εχεις προχωρήσει μέ τις διαδικασίες?

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τα post σας ωστόσο αποφασισα να μην παω Ιταλια καθως το συστημα ειναι πολυ φλου...για την ιστορια και μονο.. θα χρειαζομουνα να δοσω Πανιταλικες εξετασεις μαζι με τους Ιταλους...δινωντας εξετασεις θα εμπαινα στο 1ο ετος και θα επρεπε να κανω μια αιτηση αναγνωρισης μαθηματων οπου κανενας δεν θα ηξερε το ποσα θα μου αναγνωριστουν (ιδια πανεπηστιμια αναγνωριζουν διαφορετικο αρηθμο καθε χρονο...)

 

αν γινεται, παρακαλω τον host να κλειδωσει το post καθως το θεμα ελλειξε!

θα ανοιχτει νεο post σχετικα με τα μεταπτυχιακα στην Αγγλια...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Viskas,

θα σου πω και εγώ μια άποψη επειδή σπούδασα στην Ιταλία.

 

Αυτό που λες ότι το κάθε πανεπιστήμιο μπορεί να σου αναγνωρίσει διαφορετικά μαθήματα, ισχύει, και το έχω δει με τα μάτια μου.

 

Δεν πιστεύω ότι μπορείς να μπεις στο 3ο ή 4ο έτος σε κάποια σχολή αρχιτεκτονικής (σε Αγγλία, Ιταλία ή αλλού) και αν γινόταν κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα έβγαινες στο τέλος ζημιωμένος μόνο εσύ(χωρίς παρεξήγηση).

 

Άμα είσαι αστέρι στα αγγλικά (proficiency) να πας Αγγλία δεν το συζητάω, αν όχι, θα έχεις θέμα στην γλώσσα και την ορολογία!

Και εγώ στην Ιταλία είχα πάει με ελάχιστα Ιταλικά και ομολογώ ότι τον πρώτο χρόνο δεν τα έβγαζα εύκολα πέρα αλλά μετά 'ρολάρεις'.

 

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά γενικά άμα βγεις εκτός συνόρων για να ζήσεις (και όχι για ολιγοήμερες διακοπές) να έχεις πάντα στο νου σου ότι χρειάζεται και λιγάκι χρόνο στην αρχή για να 'εγκλιματιστείς' (να βρεις σπίτι, να γνωρίσεις λίγο κόσμο , συγκοινωνίες κτλ) οπότε τα 2 χρόνια κάντα 2,5-3 να είσαι μέσα!

 

Με το ΔΟΑΤΑΠ δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν έδωσα κανένα μάθημα, άμα πας στο site του θα βρεις μια λίστα με τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, καλό θα ήταν βέβαια να τους πάρεις ένα τηλ. να τους πεις ότι τα μισά μαθήματα που θα σου αναγνωρίσουν έξω θα τα έχεις παρακολουθήσει στην Ελλάδα, αν και δεν πιστεύω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό!

 

Καλή συνέχεια!

 

 

υγ. Οι εξετάσεις που πρέπει να δώσεσι για να μπεις σε ένα πανεπιστήμιο της Ιταλίας είναι εντελώς τυπικές (επίπεδο 1ης-2ας λυκείου) και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τις Πανελλαδικές! θέλουν πολύ light προετοιμασία (έως καθόλου) !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.