Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

cna

συμφωνώ

αλλά όποιο και να μπαίνει είτε το καθαρό ορόφων (εγώ αυτό βάζω) είτε από το Φ.Ε ή Δ.Ε υπάρχει στα σχέδια και από βορρά και από νότο και από ανατολή και από δύση

 

myri

"αν ο υπάλληλος επιμένει θα ζητησεις να αλλάξεις χρέωση "

 

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο και για τον προϊστάμενο - αλλά ούτε και συναδελφικό μεταξύ υπαλλήλων -ο άλλος υπάλληλος που θα το χρεωθεί, να διαγράψει τις παρατηρήσεις του

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ συνάδελφε αν αφετηρία μέτρησης υψομέτρων του κτιρίου σου είναι εκείνο το σημείο του τοπογραφικού τότε είσαι στο +9,45, πιθανόν και να έχεις υπερβεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος για μονώροφη στην περιοχή σου. Έχεις θέμα με τα υψόμετρα. Επειδή αναφέρεις τεχνίτη σε ξαναρωτώ, ήρθε η ώρα να το χαράξεις για κατασκευή, με βάση αυτά τα υψόμετρα που έχεις ήδη πόσο θα του πεις να κατεβεί στην εκσκαφή και από πού και πως προκύπτει αυτό από τα σχέδια?

Δημοσιεύτηκε

Μα το ύψος μετράει από το διαμορφωμένο έδαφος συνάδελφε και όχι απο το 0,00 του οικοπέδου

Όλα τα ύψη φαίνονται

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε δεν μου απαντάς στην ερώτησή μου . Σε εσένα πιο είναι αυτό το διαμορφωμένο έδαφος πέριξ της οικοδομής? δεν θα έπρεπε αυτό να είναι το 0,00 και από εκεί να μετράς τα υψόμετρα του κτιρίου σου?

Δημοσιεύτηκε

Μα το 0,00 είναι της κορυφής Α του οικοπέδου, η πλάκα δαπέδου ισογείου είναι το 0,00 κατ΄ εμέ και αντιστοιχεί στο +4,78 κατά τον ελεγκτή

Σε όλες τις όψεις και σε όλες τις τομές φαίνεται το ύψος Φ.Ε (αρνητική στάθμη κατ΄ εμέ) ενώ ό ελεγκτής ζητά να φαίνονται θετικές και σε συνάρτηση με το 0,00 του οικοπέδου (κορυφή Α)

Η μελέτη είναι σαφέστατη κατασκευαστικά τουλάχιστο για το κτίσμα, και το πρόβλημα καθίσταται θεωρητικό περισσότερο (για αυτό και η αντίδραση μου)

Εξ αρχής κατασκευαστικό είναι μόνο για τα επίπεδα του περιβάλλοντος χώρου και της περιτοίχισης-σας αναφέρω όμως από την στιγμή που δεν υπάρχουν ισοϋψείς οικοπέδου και να τις βάλω ως στάθμες μόνο θεωρητικό σκοπό έχουν - για αυτό και κατέφυγα στην γενική περιγραφή στην τεχνική έκθεση

Δημοσιεύτηκε

Σαφώς και όλα τα υψόμετρα του κτιρίου άνω του διαμορφωμένου εδάφους πέριξ της οικοδομής πρέπει να είναι θετικά. Η μελέτη για το κτίσμα είναι απόλυτα ασαφής υψομετρικά, θα μου γίνει σαφής αν μπορείς να μου απαντήσεις πόσο θα κατεβείς στην εκσκαφή από πού και πως προκύπτει αυτό από τα σχέδια σου.

Φαντάζομαι ότι ο ελεγκτής σε ρώτησε από που μετράς υψόμετρα. Εσύ αν απάντησες από το σημείο του τοπογραφικού το ''Χ'' τότε καλά κάνει και σου ζητάει υψόμετρα ως προς αυτό.

Δηλαδή έχω ένα οικόπεδο ΑΒΓ το σημείο Α 0.00 το Β +50.00 το Γ +70.00 εσύ θα μετρήσεις υψόμετρα κτιρίου ως προς ένα από αυτά?

Και αν η υπερύψωση-επίχωση που έχεις στο δάπεδο ισογείου ήτανε ίση με το empire state θα έβαζες στο στέλεχος ύψος κτιρίου ξερώ γω 4,50 όσα είναι πάνω από το δάπεδο ισογείου?

edit: Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι καθόλου θεωρητικά είναι απλά-τεχνικά-κατασκευαστικά και θα τα βρεις μπροστά σου. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι ύψος κτιρίου από που και πως μετράτε, πως διαμορφώνω ένα σχετικά πιο δύσκολο υψομετρικά οικόπεδο όπως αυτό που έχεις, όχι για να απαντήσω στον ελεγκτή αλλά στο μάστορα που θα το φτιάξει.

Δημοσιεύτηκε

Όλο το θέμα έχει να κάνει με το που είναι η αφετηρία μέτρηση υψών.

Αυτή είναι επιλογή του μελετητή αλλά θα πρέπει να είναι κοινή για όλα τα σχέδια.

Δημοσιεύτηκε

Spiderman

«Δηλαδή έχω ένα οικόπεδο ΑΒΓ το σημείο Α 0.00 το Β +50.00 το Γ +70.00 εσύ θα μετρήσεις υψόμετρα κτιρίου ως προς ένα από αυτά?»

Σε τέτοιο οικόπεδο

Ο ελεγκτής μου λέει να τις συσχετίσω από το Α οικοπέδου που είναι (0,00)

και εγώ του λέω όχι δεν ξεκινώ από το 0,00 του οικοπέδου αλλά από +4.78 του οικοπέδου

Στάθμη θεμελίωσης –φαίνεται σε όλα τα σχέδια τομών -2.5 -0,80=-3,30 (βάθος θεμελίωσης ας πούμε) και άρα 4.78-3,30=1,48 από 0,00 (σημείο Α οικοπέδου)

 

erling

Η αφετηρία μέτρησης υψών είναι κοινή για όλα τα σχέδια

Αν δεχόταν να σημειώσω σε όλα τα σχέδια ότι το 0,00 του δαπέδου ισογείου αντιστοιχεί στο +4,78 με αφετηρία μέτρησης υψών το 0,00 του οικοπέδου δεν θα χρειάζονταν καμία αλλαγή ούτε επανεκτυπώσεις

Δημοσιεύτηκε

<<Στάθμη θεμελίωσης –φαίνεται σε όλα τα σχέδια τομών -2.5 -0,80=-3,30 (βάθος θεμελίωσης ας πούμε) και άρα 4.78-3,30=1,48 από 0,00 (σημείο Α οικοπέδου)>>

 

Ξαναδιάβασε τι γράφεις και ότι χρειάζονται πράξεις για να απαντήσεις και μάλιστα η εκσκαφή έτσι όπως το θέτεις θα πρέπει να ξεκινήσει από το Α του τοπογραφικού.

 

Σκέψου ότι εσύ του απαντάς ότι αφετηρία μέτρησης είναι το Α του τοπογραφικού το οποίο του το συσχετίζεις απλά με το δάπεδο ισογείου, στο παράδειγμά μου δεν θα μπορούσε να ταυτίζεται με την πλάκα δαπέδου ισογείου (εκτός και αν κατέβαζες και τα άλλα σημεία σκέψου τι μεγέθους τοιχεία θα απαιτούνταν) . Δεν μπορεί λοιπόν να είναι αυτή η αφετηρία γιατί είναι παράλογο.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε πρέπει να φαίνεται και η στάθμη θεμελίωσης στην τομή;

 

Για πες μου στο παράδειγμα του οικοπέδου που αναφέρεις παραπάνω εσύ ποια στάθμη θα έβαζες, ώστε αν σε ρωτούσε κάποιος κάτι, δεν θα χρειάζονταν πράξεις;

Και κυρίως που είναι το πρόβλημα σε μια μονώροφη οικοδομή δεν βρίσκομαι δα και στο όριο εξάντλησης υψών-δόμησης κλπ ώστε να απαιτείται το πιο ακέραιος υπολογισμός και η μεγίστη ανάλυση

Και αν σε ρωτήσω και γω

το σημείο μηδέν του οικοπέδου σου το εξασφάλισες με ρίπερ; (συγνώμη αν είμαι ανορθόγραφος εδώ-πέρασαν 37 χρ)

Τι θα μου απαντήσεις ;

Τέλος πάντων το θέμα ξέφυγε κατά πολύ από τον λόγο ανάρτησης του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.