Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πολλές φορές νομίζουμε ότι ισχύει το Α ή το Β, αλλά, εάν δεν διαβάσουμε το κείμενο της διοικητικής πράξης, που μας ενδιαφέρει, δεν θα βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.

  • Upvote 1
  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, σε περιοχή που έχει εγκριθεί πολεοδομική μελέτη το 1989 αλλά δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής ακόμα, έχω οικόπεδο το οποίο από την πολεοδομική μελέτη έχει χρήση γης χονδρεμπόριο. Το 2003 γίνεται τροποποίηση του ΓΠΣ για την περιοχή και το οικόπεδο αποκτά χρήση γης το μισό κεντρικές λειτουργίες και το άλλο μισό χώρος πρασίνου. Αντιλαμβάνομαι ότι υπερισχύουν οι χρήσεις γης του ΓΠΣ αλλά τι γίνεται με το κομμάτι που είναι χώρος πρασίνου; Θα ρυμοτομηθεί όταν κυρωθεί η πράξη εφαρμογής; Αυτή την στιγμή το οικόπεδο θεωρείται οικοδομήσιμο;

Δημοσιεύτηκε

Η Πράξη Εφαρμογής εφαρμόζει την Πολεοδομική Μελέτη και δεν έχει σχέση με το ΓΠΣ και τις χρήσεις γης που σε αυτό παρουσιάζονται. Αν δεν έχει γίνει τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης για τη δημιουργία του χώρου πρασίνου, χώρος πρασίνου δεν υφίσταται. Υπάρχει μόνο ως χρήση βάσει του ΓΠΣ.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ και επαυξάνω, η χρήση γης του ΓΠΣ για το μισό οικόπεδο όμως απαγορεύει την δόμηση και ρωτάω, το οικόπεδο αυτό βγάζει οικοδομική άδεια και αν ναι πως; Η δόμηση υπολογίζεται επί του ολοκλήρου οικοπέδου και το κομμάτι που έχει χρηση γης χώρο πρασίνου αφήνεται από τον ιδιοκτήτη ακάλυπτο ή η δόμηση υπολογίζεται επί του τμήματος του οικοπέδου που δεν είναι χώρος πρασίνου; Η αρμόδια πολεοδομία λέει το πρώτο, άλλη πολεοδομία λέει ότι από την στιγμή που δεν έχει γίνει εναρμόνιση του ΓΠΣ με την πολεοδομική μελέτη, ισχύουν οι χρήσεις της πολεοδομικές μελέτης και όχι του ΓΠΣ

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με το πρώτο. Οι χρήσεις γης του τροποποιημένου και νεώτερου της ΠΜ ΓΠΣ υπερισχύουν.

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα,

το οικόπεδο που φαίνεται στο συνημμένο σκαρίφημα, βρίσκεται σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1998.

Το οικόπεδο, σύμφωνα με το τοπογραφικό του συμβολαίου του 1990 ήταν το Α,Β,Γ,ΣΤ,Α.

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν το προαύλιο που φαίνεται στο σκαρίφημα με στοιχεία Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Γ - κάτι το οποίο συμφωνεί με το σχέδιο πόλης αφού το τμήμα αυτό φαίνεται ως πρασιά.

Τα ερώτημα είναι το εξής:

Αν το πίσω όριο της ιδιοκτησίας μου είναι το Α,Β , τότε σε ποιόν ανήκει ότι υπάρχει μεταξύ πράσινης και κόκκινης γραμμής εκεί (σημειώνεται ότι ακόμα και στο κτηματολόγιο, η πλακοστρωμένη οδός φαίνεται ως κοινόχρηστη και ότι  γενικά η ιδιοκτησία που φαίνεται στο σκαρίφημα, συμφωνεί με αυτή του κτηματολογίου).

SKARIFIMA.pdf

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

".......... εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1998." .....

Έτσι απλά δεν λέει τίποτα ή δεν λέει πολλά πράματα. (Αυτό εννοεί μάλλον και ο Θεοχάρης).

Πρέπει λοιπόν, γενικώς, όποιος μελετάει ένα οικόπεδο, που εντάσσεται σε σχέδιο πόλης, το πρώτο που πρέπει να μαθαίνει είναι, αν υπάρχει η κύρωση της πράξης Εφαρμογής για να μπορεί να πάρει και τον αντίστοιχο πίνακα της Π.Ε. για το οικόπεδο που ενδιαφέρεται. Εκεί, στους πίνακες, υπάρχουν τα πάντα.  

Για το τμήμα που ρωτάς βγάζει μάτι πως είναι δρόμος (κοινόχρηστο).

Παρατήρηση μικρής σημασίας: Η αρίθμηση στοιχείων σε ακίνητο γίνεται πάντοτε δεξιόστροφα.

Στην Τοπογραφία (δυστυχώς) είναι όλα δεξιόστροφα!!

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Το ότι στο Ρυμοτομικό φαίνεται πρασιά δεν σημαίνει ότι αποδίδεται ήδη το τμήμα αυτό στο οικόπεδο που φτάνει μέχρι την οικοδομική γραμμή. Θα μπορούσε η πρασιά να ανήκει στην ιδιοκτησία που ρυμοτομειται για δρόμο.

Αν γίνεται χρήση αυτού του τμήματος θα μπορούσε να διεκδικήσει π.χ. με χρισικτησια.

Μπορεί πάλι να μην είχε μετρηθεί σωστά το οικόπεδο στους τίτλους.

Τι ισχύει από τα παραπάνω μπορεί να διαπιστωθεί με αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, μελέτη των τίτλων (περιγραφή ομορων κ.λ.π.), διαγράμματα πολεοδομιας, αεροφωτογραφίες κ.λπ.

  • Thanks 1
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.